Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

NEPLP piesaista vietējos ekspertus jaunā sabiedriskā medija koncepcijas izveidei

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) pieaicinājusi sešus vietējos ekspertus mediju lietās, lai sagtavotu koncepciju jauna sabiedriskā medija izveidei, informē NEPLP priekšsēdētāja vietniece Dace Buceniece.

Ekspertu priekšlikumiem jābūt gataviem līdz 22.jūnijam, savukārt pati koncepcija padomei gatavā veidā jāiesniedz Ministru kabinetā līdz 1.augustam. Padome nolikusi sev termiņu, ka koncepcijai jābūt gatavai līdz 25.jūlijam.

Iepriekš NEPLP sludinājusi iepirkumu par četru ekspertu piesaistīšanu – juridiskajos, finanšu, tehniskajos un satura jautājumos, taču nav bijusi apmierināta ar konkursa rezultātiem, tāpēc lēmusi piesaistīt ekspertus individuāli.

Sev tīkamos padomei ieteikuši Latvijas televīzijas un Latvijas radio vadītāji, Satiksmes un Kultūras ministriju pārstāvji. Nolemts par 850 latiem katru piesaistīt sešus cilvēkus: Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes komunikācijas studiju nodaļas vadītāju Intu Brikši, Elektronisko komunikāciju asociācijas (LEKA) valdes priekšsēdētāju Ilmāru Muulu, Rīgas Stradiņa universitātes komunikācijas studiju katedras vadītāju Andu Rožukalni, telekomunikāciju žurnālistu Juri Kažu, producentu, juristu un ceļotāju Jāni Vaišļu un bijušo LTV ģenerāldirektoru Jāni Holšteinu.

Uz jautājumu, kādēļ padome nepiesaista ārzemju ekspertus, D.Buceniece atbild, ka tas izmaksātu pārāk dārgi un padome to nevar atļauties. “Mēs piesaistīsim voluntārus ārzemju ekspertus kaut kad vidusposmā. Tie varētu būt no Eiropas raidorganizāciju padomes, no Eiropas padomes, no Eiropas komisijas. Tāpat vēl meklēsim ekspertus jauno mediju tehnoloģijās, kas varēs iezīmēt mediju tendences nākotnē,” skaidro padomes pārstāve.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas