Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 6. jūlijs
Anrijs, Arkādijs

Neviens Jēkabpilī nošautā policista radinieks nav pieteicies 50 000 latu kompensācijai

Pagaidām nevienai personai nav izmaksāts solītais 50 000 latu pabalsts saistībā ar Viesītes policijas iecirkņa vecākā inspektora kapteiņa Andra Znotiņa bojāeju, pildot dienesta pienākumus Jēkabpilī notikušās apšaudes laikā.

Kā informēja Iekšlietu ministrijas (IeM) preses pārstāve Gunta Skrebele, ir ierosināta un sākta nelaimes gadījuma izmeklēšana un tiek vākti nepieciešamie dokumenti un informācija.

Ņemot vērā to, ka Valsts policijas Iekšējās drošības birojā turpinās dienesta pārbaude par minēto notikumu, nelaimes gadījuma izmeklēšana ir pabeidzama pēc dienesta pārbaudes slēdziena saņemšanas, kas ir viens no būtiskākajiem dokumentiem šajā lietā, skaidroja Skrebele.

Kā ziņots, 31.janvārī IeM izplatīja paziņojumu, ka Jēkabpils apšaudē bojā gājušā policista Znotiņa neatraidāmie mantinieki atbilstoši spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem saņems vienreizēju pabalstu 50 000 latu apmērā.

"Līdzko Andra Znotiņa neatraidāmie mantinieki atbilstoši Ministru kabineta 2010.gada 21.jūnija noteikumu Nr.565 "Noteikumi par valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku sociālajām garantijām" IV nodaļai (Pabalsts sakarā ar amatpersonas (darbinieka) bojāeju) iesniegs iesniegumu par pabalsta vai tā daļas piešķiršanu, tiks lemts jautājums par pabalsta izmaksāšanu neatraidāmiem mantiniekiem normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā un termiņos," bija teikts IeM izplatītajā paziņojumā.

Arī pārējiem Jēkabpilī bruņotajā uzbrukumā cietušajiem Valsts policijas darbiniekiem, kuri guvuši ievainojumus, pildot dienesta pienākumus, IeM solīja izmaksāt pabalstus.

Vienlaikus IeM uzsvēra, ka laikraksta "Telegraf" izplatītā informācija par to, ka 50 000 latu kompensācija saistībā ar Znotiņa bojāeju, visticamāk, netikšot izmaksāta, neatbilst patiesībai.

Kā ziņots, "Telegraf" 31.janvārī vēstīja, ka minētā naudas summa, visticamāk, netiks izmaksāta, jo Znotiņam neesot bijis tuvu radinieku, kam viņa bojāejas gadījumā pienāktos šāda kompensācija.

Savukārt Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma", atsaucoties uz LTV rīcībā esošo informāciju, ziņoja, ka Znotiņam esot pēcnācējs - pirmās pakāpes radinieks. Līdz ar to šis pēcnācējs varot pretendēt uz minēto pabalstu.

Jau ziņot, ka Znotiņš tika nošauts šā gada 25.janvāra rītā Jēkabpilī, pēc bruņota laupīšanas uzbrukuma spēļu zālei "Fēnikss" mēģinot aizturēt iespējamos uzbrucējus. Apšaudē tika ievainoti vēl seši cilvēki - divi policisti, trīs uzbrucēji un spēļu zāles darbinieks. Vēlāk izrādījās, ka četri no pieciem uzbrucējiem paši bijuši policisti. Viņi tika aizturēti un apcietināti.

Vēlāk Ordeņa kapituls nolēma Znotiņam piešķirt Viestura ordeni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas