Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Nez ko par to teiktu Rainis. Muzejs bez apkures kopš Ziemassvētkiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
es
e
Jāpārceļ uz Daismas pili. Tur vieta atrastos daudziem muzejiem...daudz ietaupītu.
to sune
t
Tas, ka atslēgtās apkures dēļ, muzejā saplaisāja sienas un ir pakļautas briesmām senlietas, par ko RTMM direktors Zukulis ciniski melo, ka eksponāti esot izvesti, nebūt nav vispārīga informācija. Tie ir šokējoši dati, vienkārši Latvijā nav pieraksts uztraukties par kultūru, un ir tāda sajūta, ka visam jāsakārtojas pašam par sevi.
Mhmmm
M
10 darbinieki nemaz tik ļoti daudz nav. Kādu jau varbūt var apīsināt, bet tā māja ir liela plaša, ar teritoriju apkārt - tas viss jau ir jākopj, jāuztur kārtībā, vajadzīgs gan sētnieks, gan apkopēja, gan zāļu uzraugi, gan ekskursiju vadītāji. Ja tos visus palaiž atvaļinājumā - nespēju iedomāties, kā tās divas kundzes tur tiek galā. Lai gan raksts ir novēlots, tas tomēr labi raksturo, kāda ir situācija muzeju nozarē, kur daži vairāk privileģētie vēl dzīvo samērā normāli, kamēr citviet situācija ir burtiski traģiska.
sune
s
Situācijā, kad minētais muzejs pakļauts visai dīvainai reorganizācijas shēmai, tik vispārīgs raksts ar stipri aizgājušu datumu (aukstums kad beidzās?) ir stipri bezjēdzīgs.
hmm
h
10 darbinieki ir tikai vienā atsevišķi ņemtā filiālē. Kopā tādas filiāles ir 10, un šis miljons ir sadalīts starp visiem 10 muzejiem.
Kinza
K
MILJONS latu gada budžets liesajos gados, 10 darbinieki?! skaidrs tikai tas, ka taukus vēl ir kur atsūkt ...
Darling
D
No vienas puses gaužas žēlabas bez kādas idejas, ko tur darīt. Jaužas cauri tam visam tikai arī Plāns kautko sashēmot, noprivatizēt, notirgot, utml. Darling..kāds naīvs ideālisms...
Q
Q
Tiek nīcināts ārā latviskums. Ļoti vienkārši. Un daudz nemaz nav jāpiepūlas.
zelta zirgs
z
Muzejā par gidi ielikt Demakovu,lai atstrādā Latvijas kultūrai nodarītos zaudējumus.
Marika
M
Rainis saprastu. kā dzied Muktiņš, Dievs atņem man acu gaismu, lai jāredz nav to kaunu, ko ciet Tu mana Tēvu zeme.....
Darling
D
to Gita: nu taisnība jau Tev ir, bet šis ir gandrīz vai pieejamākais un pie jēdzīgas saimniekošanas tas būtu labi pelnošs uzņēmums. Muzeji visā pasaulē tomēr ir arī bizness, tā uz to jāskatās. Kā tad lai te būtu tam "vēlamajam, intelektuālajam, nesekstūristam" pievilcīga vieta, ja nav gana daudz muzeju, ko aplūkot. Tikai tiem jābūt arī interesantiem, nevis būdiņai ar pārgudru tanti, bet kautkādai atrakcijai jābūt...:)) ... ja to mājeli izremontētu tā, ka kurināšana nav pasaules sildīšana... Un tas jau nekas, ka tas būtu amerikāņu vai kādā stilā, bet tur var mierīgi atrast vietu ierīkot kādu nebūt literāri - muzikālo kafeinīcu, uztaisīt tur baigi stilīgu tādu, gan ziemas variantam, gan vasaras, āra kafeinīcu, pie radošas un atbildīgas vadības tur būtu visādi pasākumi un naudiņa pietiktu. Administratīvais personāls bija 10 - tas tā kā stipri padaudz ne? laikam jau bija direktors, grāmatvede, personāla vadītājs, lol...:) bet divatā tur ar visu galā netikt... Lai taisa kautkādu bibliotēkas filiāli - bibliotēkā lai arī internets ir, skolnieki nāktu biezā slānī draudzēties un kariņu spēlēt, bet nu pierastu, ka Aspazija un Raiņonkuls tādi kā visa pasākuma patroni, romantiski noskaņoti jaunieši taisītu kultūras pasākumus, lasītu Manfeldes dzejas, dedzinātu svecītes, vīraciņu, bučātos stūros, veci bohēmieši trimpelētu aliņu turpat un smīnētu bārdā, ārzemnieki nāktu biezā slānī baudīt atmosfairu un īpašo gaisotni..:D Vēl vērts pieminēt ka nebija jau nekādi tur pareizie tie gara darbinieki, tāpat jau brauca Kraukļu Jānis uz to vasarnīcu ciemā, gan jau visi kādu opiumu iepīpēja un šķīvīšus dancināja...tā ka to visu veiksmīgi apspēlēt un tā būs dzīva vieta. Kā sastindzis muzeis kur nekas nenotiek, tas tiešām nespēj izdzīvot.
Ou, Yes !
O
Tas, protams, slikti. Bet mani vairāk uztrauc dzīvu cilvēku posts un nelaime nevis memoriālas vietas neapkurināšana.
Gita
G
Situācija, protams, ir slikta. Bet vai mums ir vajadzīgi tik daudz Raiņa muzeji? Vai katrā vietā, kur Rainis savā mūžā ir pabijis, tūliņ jātaisa muzejs? Neesmu skaitījusi, bet man šķiet, ka ir jau kādi septiņi - Jasmuižā, Tadenava, Rīgā Baznīcas iela, Jūrmalā ir divi, vēl arī Lugano, utt. Tas nedaudz atgādina situāciju ar Ļeņina muzejiem padomju laikā. Visu cieņu pret Raini, bet nav jau viņš vienīgais un ģeniālākais.
Ciks
C
Kas tā tāda par super apkuri -1000Ls mēnesī???
Sviests
S
....jā, jāemigrē uz Lugano!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas