Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Nils Sakss blogu publicē ar sveša vīrieša attēlu; eksperts: tā ir maldināšana

"Pieļauju, ka galvenais šāda bloga mērķis ir tēlot "parastu" puisi, kas priecājas par "riktīgiem večiem", atbalsta neinteresēšanos par politiku, bet skaidri zina, par ko balsot," par Nila Saksa (īstajā uzvārdā Konstantinovs) blogu saka mediju eksperte Anda Rožukalne. Šajā gadījumā sabiedrība var tikt maldināta, secina Rīgas Stradiņa universitātes Komunikācijas studiju katedras docents Ivans Jānis Mihailovs.

"Sveiki, mani sauc Nils, un es balsošu par Šķēli," tā vēsta sadaļas Tava balss blogs politiskās apvienības www.parlabulatviju.lv mājas lapā internetā. Autors ir Nils Sakss, kurš ir arī šīs lapas redaktors.

Vaicāts, vai cilvēkam, kura attēls pievienots pie viņa gara darba, nav iebildumu,  N.Sakss  komentēja, ka tas ir infantils jautājums. Diena.lv sociālajā portālā facebook sazinājās ar Holandē dzīvojošu grafikas dizaineru Josu Van Galenu, kurš atzina sevi par fotogrāfijas autoru, un teica, ka nevēlētos redzēt savu fotogrāfiju partiju mājas lapā. "Es nevēlos būt saistīts ar politiku, tādēļ negribētu fotogrāfiju redzēt šajā portālā," viņš teica. Fotogrāfija uzņemta Holandē, tajā redzamās personas vārdu fotogrāfs neatklāja. Tomēr internetā atrodams, ka ar šādu profila attēlu publicējas blogeris Itans Evans (Ethan Evans).

N.Sakss neatklāj, kur ieguvis bildi, viņa galīgā atbilde bija pretjautājums: "Kas man par to [foto bankas atklāšanu] būs pretī?" Foto esot ņemts no kāda bezmaksas mājas lapas. Viņš baidās to atklāt, lai citi neuzzinātu, kur ir "foršas bildes un, ja pateiks to konkurējošam portālam, pašam paliks mazāk".

No N.Saksa teiktā tā arī nekļuva skaidrs, kāpēc viņš neparakstās ar savu vārdu.

"Ar attēlā redzamo puisi būtu daudz vieglāk identificēties, viņam piekrist, ar viņu runāties, savukārt saistība ar konkrēto partiju un blogu rakstīšana kā darba pienākums ļoti radikāli var mainīt attieksmi pret autoru un viņa uzskatiem. Tas gan neizslēdz iespēju, ka blogā paustas vispatiesākās domas," konkrēto gadījumu komentē A.Rožukalne.

RSU docents I.J.Mihailovs uzskata, ka šis gadījums būtu jāvērtē no ētikas viedokļa, jo viena persona tiek sasaistīta ar citas personas viedokli. Viņaprāt, tas neliecina par profesionalitāti un labu praksi. A.Rožukalne atzīst, ka interneta saturs sen ir zaudējis savu patiesumu. Aiz katra cilvēka vārda vai bildes varot slēpties "gan starptautiskas korporācijas, gan politiskas partijas, gan slīpēti viltnieki un viņu shēmas, gan dīvaiņi ar garīgās veselības traucējumiem un vēl daudz kas cits".


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas