Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

No prāmja jūrā iekrīt jaunietis

Baltijas jūrā sestdienas naktī no pasažieru prāmja Silja Festival ūdenī iekritis jaunietis no Latvijas, taču vērienīgā glābšanas operācijā, kurā iesaistīti gan Latvijas, gan Igaunijas spēki, viņu neizdevās atrast.

Latvijas Krasta apsardzes dienesta pārstāve Liene Ulbina  informēja, ka plkst. 2.42 prāmis izsludinājis trauksmi par cilvēka atrašanos aiz borta. Negadījums noticis 40 jūras jūdzes (aptuveni 74 kilometri) no Ventspils.

Sākotnēji kuģa apkalpe saviem spēkiem meklējusi cilvēku. Glābšanas darbos vēlāk iesaistīts arī netālu esošais tirdzniecības kuģis, Latvijas krasta apsardze Rīgā un Igaunijas jūras meklēšanas un koordinācijas centrs Kūresārē. Uz notikumu devās arī Jūras spēku kuģis "K06 Gaisma" no Ventspils.

Tāpat glābšanas operācijā iesaistījās Nacionālo bruņoto spēku un Igaunijas helikopteri.

Gan Latvijas, gan Igaunijas spēki vairākas reizes pārmeklējuši rajonu, taču cilvēku neatrada, vien glābšanas riņķi un vesti.

Ūdens temperatūra pašlaik ir ap +2 līdz +4 grādiem, un cilvēks šādos apstākļos var izdzīvot no 40 minūtēm līdz vienai stundai, atzina Ulbina. Līdz ar to glābšanas darbi pārtraukti plkst. 7.50. Kamēr ritēja glābšanas darbi, prāmis turpat dreifēja, bet pēc to pārtraukšanas turpināja ceļu uz Rīgu.

Viņa informēja, ka jaunietis bijis 1982.gadā dzimis Latvijas pilsonis. Nav gan zināms, kādos apstākļos jaunietis pārkritis pār bortu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas