Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 7. oktobris
Daumants, Druvvaldis

No pride aktīvisti vēlēšanu iecirknī aģitē par mācītājpartiju

Agresīva izskata, šaudīgiem skatieniem un krekliņos ar uzrakstu No pride tērpti vīrieši izbojāja pirmo reizi, kad devos vēlēt Rīgā — saka vēlētāja Ieva. Viņu vīrieši pat vēlēšanu iecirknī neatlaidīgi mēģinājuši pierunāt atdot balsi par Latvijas Pirmās partijas un Latvijas ceļa apvienību, jo «tā neatbalsta gejus». LPP/LC gan savu saistību ar aģitētājiem noliedz.

Ieejot Vecrīgā, lai dotos uz vēlēšanu iecirkni, Ieva pamanīja bariņu No pride kreklos tērptu vīriešu, kuri sarunājās krievu valodā un dalīja bukletus. «Jau tad sapratu, ka viņi aģitē par LPP,» saka Ieva. Meitene centās No pride aktīvistus neievērot un devās tālāk uz vēlēšanu iecirkni Rīgas 3.vidusskolā. Tur ieradušies arī minētie vīrieši un sākuši konfliktēt ar iecirkņa darbiniekiem, kuri viņus negribēja ielaist, jo «bija acīmredzams, ko viņi reklamē». Tiesa gan, no iecirkņa viņus tā arī neizraidīja. Pārējie palikuši ārpusē un uzrunājuši rindā uz balsošanu gaidošo Ievu. «Viņi prasīja, vai novēlēju. Kad teicu, ka vēl ne, viņi teica, lai tikai nebalsoju par Tautas partiju, jo viņi par savu naudu atbalstot gejus. Tāpēc man esot jābalso par LPP, kas ir pret gejiem,» stāsta Ieva. Viņa norāda, ka, viņasprāt, šis nebija pirmais vēlēšanu iecirknis, kuru apmeklēja No pride aktīvisti. «Redzēju, ka vēlēt devās tikai daži. Bija pilnīgi acīmredzams, ka viņi ies un uzmāksies cilvēkiem arī citos iecirkņos,» pieļauj Ieva.

«Nezinu, kas un kam uzmācās. Varbūt vienīgi kāds jaunām meitenēm varēja uzmākties,» No pride aktivitātes komentē LPP/LC priekšsēdis Ainārs Šlesers. Viņš noraida aizdomas, ka LPP/LC varētu būt saistīta ar minētajām aktivitātēm un piebilst, ka partija pilnībā norobežojas no organizācijas No pride: «Mums ar to nav nekāda sakara. Tā ir tikai provokācija.» Kā jau ziņots, pirms vēlēšanām šī organizācija dalīja lapiņas ar aicinājumu nebalsot par tiem deputātiem, kas Saeimā atbalstījuši normu Darba likumā, kura liedz diskriminēt homoseksuāli orientētus cilvēkus.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas