Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 7. oktobris
Daumants, Druvvaldis

Noraida tēvzemiešu ierosinājumu palielināt sodus valsts valodas nezinātājiem

Saeima ceturtdien noraidīja apvienības Tēvzemei un Brīvībai/LNNK sagatavotos grozījumus Administratīvo pārkāpumu kodeksā (APK), kas paredzēja palielināt naudas sodus par valsts valodas nezināšanu un nelietošanu.

Par likuma grozījumiem balsoja 37, pret bija 18, bet atturējās 29 deputāti. Grozījumi paredzēja līdzšinējo 100 līdz 250 latu lielo soda naudu par darba līguma noslēgšanu ar darbinieku, kura valsts valodas zināšanu apjoms ir nepietiekams viņa profesionālo un amata pienākumu veikšanai, palielināt no 200 līdz 500 latiem darba devējiem - fiziskām personām.

Savukārt darba devējiem - juridiskām personām - šādu sodu bija iecerēts noteikt no 1000 līdz 5000 latiem. Likumprojekts arī paplašināja Valsts valodas centra darbinieku tiesības piemērot administratīvos sodus par Valsts valodas likuma pārkāpumiem.

Valsts valodas centra direktors un viņa vietnieks turpmāk varētu uzlikt naudas sodu līdz 5000 latiem tagadējo 500 latu vietā, savukārt valsts valodas inspektori - līdz 500 latiem tagadējo 200 latu vietā. TB/LNNK frakcija uzskata, ka likuma grozījumi nepieciešami, lai izskaustu pēdējā laikā atkal pieaugošo tendenci nezināt vai nelietot valsts valodu profesijās un amatos, kuros tās zināšanas ir obligātas, kā arī lai piemērotu naudas sodu apjomu par Valsts valodas likuma nepildīšanu tagadējam cenu un algu līmenim valstī.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas