Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Nosaka prioritātes Gruzijas atbalstam

Eiropas Padomes ārkārtas sēdē, kas pirmdien notiks Briselē un kurā Latviju pārstāvēs premjers Ivars Godmanis (LPP/LC) un ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP), būs svarīgi vienoties par ekonomiskās situācijas stabilizāciju Gruzijā, kā arī par humāno palīdzību. Tā piektdien Saeimas Eiropas lietu komisijas sēdē sacīja Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Normans Penke, norādot, ka diskusijā būtiska vieta jāierāda jautājumiem par palīdzību Gruzijā cietušajiem, kā arī par iespējām iesaistīties infrastruktūras atjaunošanā.

N.Penke informēja, ka ir doma sasaukt Gruzijas ekonomiskās situācijas stabilizācijai veltītu konferenci. Latvija jau ir nosūtījusi astoņas humānās palīdzības kravas uz Gruziju, un valdības šim mērķim piešķirtie 100 000 lati jau esot gandrīz iztērēti, norādīja N.Penke. Viņš informēja, ka palīdzības sniegšanā iesaistījušās arī pašvaldības un nevalstiskās organizācijas.

Eiropas lietu komisijas sēde tika sasaukta pēc Sandras Kalnietes (Pilsoniskā savienība) iniciatīvas. Viņa uzsvēra, ka ir ļoti svarīgi, lai Latvijas valdības nostāja nebūtu vispārīga, bet gan skaidra, ņemot vērā Saeimas pieņemto paziņojumu par Krievijas militāro uzbrukumu Gruzijai. Latvijas pozīcijas atskaites punkts būs Saeimas paziņojums, kā arī Valsts prezidenta, Ministru prezidenta viedokļi, norādīja N.Penke. Savukārt piektdien ārlietu ministrs M.Riekstiņš paziņoja, ka būtu jāpārtrauc sarunas starp ES un Krieviju par jaunu partnerattiecību un sadarbības līgumu, līdz Krievija būs izvedusi savu karaspēku no Gruzijas, atsaucoties uz aģentūru Reuters, vēsta BNS. Eiropadomes ārkārtas sēdei būs būtiska loma Gruzijas konflikta risināšanā, uzskata Latvijas, Igaunijas un Polijas prezidenti, kuri ceturtdien Tallinā apsprieda situāciju Gruzijā. Valstu vadītāji bijuši vienisprātis, ka pozitīvs "konflikta risināšanas scenārijs iespējams vien tad, ja Eiropas Savienība būs spējīga vienā balsī runāt gan par turpmākajiem soļiem situācijas normalizēšanās, gan būs vienota, pārskatot attiecības ar Krieviju".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas