Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Notikumi mazajā Parīzē

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Diemžēl
D
visam, ko Laima Muktupāvela uzrakstījusi, var piekrist. Vecais zēns nespēj godīgi pateikt, kā "sapelnījis" lielo pensiju (ļaudis stāsta, ka iemaksājis tai laikā, kad bija kādus pāris mēnešus 90. gadu beigās tāda iespēja, par kuru maz kas zināja, valsts kontā naudiņu). Vecais zēns nespēj ne tikai saliktu teikumu pateikt, bet arī vienkāršu paplašinātu ne. Vecajam zēnam ir knaps vārdu krājums dzimtajā valodā, un kāds tad vārdu krājums var būt svešās mēlēs? Un vecajam zēnam ir gluži nevarīga sieviete blakus, kura neprasa legalizēt ne tikai abu attiecības, bet nepieprasa, lai bērns nebūtu tikai ārlaulībā dzimis - bastards. Jo - ārlaulībā dzimušiem bērniem, tāpat viņu mātēm, mūsu valstī nav nekādu tiesību pieprasīt tēva naudu vai mantu. Vecais zēns laikam to labi zina, tāpēc arī kā "prezidents" nejūtas neērti. Jo visu taču nosakot nauda!
so
s
Izcili!Laimai izdodas īsi un asprātīgi pateikt !
(*****)
(
Lielās politikas apsēstajiem bāleliņiem šādi teksti nepielec ...
Ameba Planktonovna
A
nesaprotu komentētājas Labi, savdabīga ir L.M. valoda, bet saprast tak varēja. I, pašu ievēlētos grūtgalvjus (es gan to sarakstu sistēmu, kad no lielās kaudzes izlien visi tie grūtākie gadījumi...), i ,klaju tautas ziņojuma neredzēšanu un nedzirdēšanu, i ,Paša pirmo preseskonferenci. Nu acis, tiešām klīda, inteliģentus vārdus ar pirmo un otro reizi neizrunāja, katru jautājumu pārprasīja vismaz 3 reizes, kamēr jautātājs bija laimīgs tikt prom, atbildi nesagaidījis. Un neapstrīdams ir Paša pienākums pret valsti nest kulturālas vēstis pasaulē , bet izčib ar pirmajiem paša ģimenē nesmukumiem. Dzīvot jau nelaulībā var, kas ar mietu uz turieni dzīs, bet nu apgrūtinājumu tur ir vairāk kā ieguvumu. Nerunājot par bērnu tiesībām, mantošanas īpatnībām un nereģistrētas kopmantas sadalīšanas vienos vārtos iespējām... Mēs tiešām izskatamies slikti.
arī Laima
a
Jau sen vēroju savu žultaino vārdamāsu. Cik redzēts tālrādē, ar privāto dzīvi galīgi neiet. Par jāpieņem publiski ziedojumi, dzīvokļa remonta un iekārtošanas veidā. Turpat bija redzams, ka māte esat slikt. Bērni neciena. Ja cienītu, tad tik rupji kameru priekšā neuzvestos. Nevairojiet naidu un ļaunumu caur puspatiesībām, meliem, neinformētību. Naids jums acīs ierakstījies
vireeja
v
Nu, tas Maajokla jautaajuma kruumu dizaineres darinaatais interjers arii bija pilniigi senils - man bija prieks, ka vispaareejaa cukurainiibaa vismaz jauniesi neteeloja sajuusmu, bet pateica, ko domaa. Vareeja arii skarbaak. Ar necienu pret maati tam nav nekaadas saistiibas. Un maate saviem 4 beerniem Laima ir laba. Nevajag tenkot.
  • 1
  • 1
Laiks
L
Jā, melus viņa izplata gan.
  • 0
  • 1
Elza
E
Bet, cien. Vairglāze, vai tad man acīs rēgojas tas briesmīgais apzīmējums "krūmu līgava", vai kā? Pat apsaukāt cilvēku cienījamā vecumā par veci ir gana nesmuki tādam visnotaļ cienījamam laikrakstam kā "Diena", kur nu vēl sekojošie krāšņie epiteti viņa draudzenei! Laulības nozīme nekādā gadījumā nav devalvējama, ko pierāda mans personiskais piemērs. Bet man tas nešķiet primāri svarīgi šajā situācijā, kur runa ir par mūsu valsts nākotni! Un varu atkārtot vēlreiz- neviens jau nezin, kurš no viņiem izvēlējies neslēgt laulību un kāpēc. Tā ir tikai viņu pašu darīšana. Protams, tagad tā būs arī visu mūsu darīšana, jo prezidentam, kā zināms, nav privātās dzīves. Varbūt viņi to oficiāli nokārtos, lai Laimai vairs nebūtu tik nesmuki jāapsaukājas. Arī man tas patiktu. Lai gan, no otras puses- valstij varbūt ekonomiski izdevīgāk, ka mums ir "single" prezidents, nevajadzēs lieki tērēties tērpiem, stilistiem, frizieriem, utt.
matesmeita
m
Elza - jums ar Laimu ta runasanai vienai par mati, otrai par meitu. Laima runa par to, kadu piemeru politiki ir izvelejusies tautai prieksa likt ka personibu, kurai lidzinaties. Un te nu attieksme pret savu partneri(?) nebut nav mazsvariga. Ja gribam, lai Latvija ciena pret tuvako ir vertiba, tad kadu paraugu rada prezidents, izvairoties runat par savu dzivesbiedri un - nedod Dievs, ja vinam patiesi ir berni, par kuriem vins nerupejas.
  • 1
  • 3
vairojamā glāze
v
par to ekonomisko izdevīgumu runājot - nekādi nevaru saprast,kāpēc mūsu prezidentiem-pensionāriem,kuriem bērni sen jau gandrīz pusmūžā,būtu nepieciešami apmaksāti dzīvokļi virs 200 kv.m 100 kv/m uz cilvēku! Manuprāt,tur golfu var spēlēt,kas galīgi nepiedien tādai valstij kā LR.
  • 1
  • 2
Elza
E
Esmu šokā par raksta pēdējo rindkopu. Manuprāt, Laima stipri šāvusi pār strīpu, ignorējot situāciju valstī, kad lielākā daļa bērnu dzimst nereģistrētās laulībās. Tas ir spļāviens sejā ļoti daudzām Latvijas sievietēm- mātēm, kas godprātīgi audzina savus bērnus un nekādi nav klasificējamas kā vieglas uzvedības sievietes. Ņemot vērā Bērziņa un viņa dēla mātes gadu starpību, iemesli laulības neesamībai var būt dažādi, tā var būt arī sievietes izvēle, situācijas var būt dažādas arī izslēdzot vienkārši naudas trūkumu kāzu organizēšanai, kā tas ir bieži vien mūsu ļaudīm Latvijā. Es kā sieviete, kas 28 gadus dzīvoju likumīgā laulībā ar savu vienīgo vīru un savu bērnu tēvu, jūtos gandrīz vai vainīga šīs sievietes priekšā par šādiem tekstiem, tad ko lai saka visas tās, kuras dažādu iemeslu dēļ nav precējušās? Atliek vienīgi cerēt, ka varbūt rakstā apspļaudītā persona to neizlasīs, citādi- zinot viņas nevēlēšanos iesaistīties jaunā prezidenta gaitās un darbos, rodas jautājums- par ko Tu, Laima, viņu tā? Ļauj savai asajai vārdu pātagai dancot pa politiķu mugurām, viņi pie tā ir pieraduši vairāk vai mazāk. Bet nekad to vairs neatļaujies pret cilvēkiem, kas vienkārši strādā un audzina savus bērnus, un politikā nelien! Viņi nav to pelnījuši! Visam tomēr ir savas robežas!!! Tev arī aug meitas, un dzīvē mēdz gadīties visādi... Un vēl viens jautājums- no kura laika mums vecums skaitās gluži kā nolaidība, turpretī jaunība- kāds īpašs nopelns? Kā tas iet kopā ar Tavu šķīsto kristieša morāli?
Ringla
R
Jā, Elziņ, bet kāds varētu būt iemesls, lai netiktos ar slimo māti un bērniem no pirmās sievas? Vai tāds cilvēkam vispār pastāv? Un izrādās pastāv - mīļotā sieviete, dakterīte Dacīte neļauj. Un Bērziņa slimo māmuļu kopj Bērziņa nonievātā pirmā sieva. Manās acīs tas tomēr vīrieti raksturo negatīvi.
  • 1
  • 1
vairojamā glāze
v
Nomierinies,Elziņ, un iedzer aukstu ūdeni.Tad pārlasi rakstu vēlreiz,pēc kā,tev noteikti vairs nerēgosies rakstā neesošas lietas. Smieklīgi ir šūmēties par pašas sadomājumiem - Muktupāvela neko nav pārmetusi tai anonīmajai bērna mātei.Viņa runā par veci. Un tas,ka cilvēki dzīvo kā pagadās un paši to saprotot,sauc savu dzīves veidu par "nereģistrētu laulību",nenozīmē,ka laulības nozīme ir devalvējama.
  • 3
  • 4
Paldies Laima!
P
Paldies Laimai par piemeru - nekluset. Runat atklatu un godigu valodu. Teikt, ko doma. Rikoties. Mes katrs varam darit loti daudz saja bridi - varam izveleties ignoret cetrus A. Neiet uz pasakumiem, kur vini piedalas, vai kurus vini sponsore. Nepirkt vinu uznemumu razotas preces. Neslegt citada veida darijumus un ligumus ar vinu uznemumiem. Nelaist vinus savas kafejnicas vai restoranos. Neaicinat vinus uz savam pilsetam un pagastiem. Izdzest vinus no apzinas. Mana Latvija vinu nav! Mana Latvija tadi, ka vini, nav vajadzigi!
Nekad
N
nebūtu domājis, ka tāda līmeņa it kā inteliģenti un izglītoti cilvēki ir tik prasti mēslu ārdītāji lauku talkās...
vecis vulgaris
v
Labi! Jo tālāk,jo L.Muktupāvela man vairāk patīk. Sevišķi - brīžos,kad nerunā par "tiem tur - večiem".(par šo tēmu viņas sacerējumi nav baudāmi arī ar alu) Tā turēt,un drīz ņemsim avīzi tieši tāpēc,lai izlasītu,"ko tā Muktupāvela atkal tur sarakstījusi".
Lieliski!
L
Paldies! Ne jau par Bērziņa negaidīto ievēlēšanu esam sašutuši, bet gan par ārkārtējo saeimas NEKAUNĪBU, ignorējot ( kuro reizi! ) tautas gribu! NOST ar nodevējiem - ZZS+SC ! NEVAJAG ! Kārtējo reizi "naudasmaisi" mūs nolika UZ CEĻIEM VISAS pasaules priekšā ! IEPŪT viņiem! Uzspļaut uz pasauli, uz tautu, uz "savu" valsti, uz visu, IZŅEMOT SAVU KABATU ! NOŽĒLOJAMI!!!!!!!!!!!!
tautas vienība
t
Uzmanies, es arī biju pie saeimas. Smerdelis esi tu, rrr, un tavi domubiedri, kas nevis pelna ar smadzenēm, bet savu smadzeņu podu izmanto, lai izštukotu, kā apzagt Latviju. Protams, arī ar zagšanu var tikt pie naudas, bet tā nav pelnīšana.
  • 1
  • 1
rrr
r
Jūs esat tauta? tādi, kā tie aurojošie smerdeļi pie saeims? Es uzskatu, ka deputāti rīkojās pareizi. Man zināmie ļauži, kuri ar smadzenēm pelna iztiku, visi domā, ka Bērziņš ir foršs.
  • 3
  • 2
lasītāja
l
Nu patīk man šis rakstiņš. Paldies autorei! Atliek vien pasmieties.Kurš jokus nesaskatīs un līdzības nesapratīs šais laikos klāsies grūti.
Paldies
P
pat atklatibu. par neklusesanu. no visas sirds
jumors
j
Šodien viens krievu cilvēks man stingri noprasīja- vai tiešām jūs, latvieši vēl uz kaut ko cerat? Nē, atteicu, bet ja cerību atmet pavisam un pat paņirgāties vairs nevar - kā piemēram, par vārda un uzvārda dīvaino atpazīstamību ārzemēs , tikai ar citu foto- tad ir jākaras augšā- jāveic kolektīvā pašnāvība. Pateicu un nobijos- patiesībā iespējams, ka tā arī notiek ar tiem, kam nav humora izjūtas.
anne
a
Ar to,ka māk vien komatus likt un vārdos maldīties ,arī nepietiek,noklausījos SWH interviju ar Prezidentu-cilvēks ar pieredzi,pašcieņu,vēlmi'strādāt-noticu.Nu labi,buksē valodiņa',bet ,pārskatot preses materiālus vai klausoties ziņas,arī ausisacīs duras un ausis svilst no kļūmēm.
anne
a
re,kļūdījos pēdējā rindā:pirmās "ausis"liekas
  • 0
  • 0

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas