Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Nozares organizācijas Zatleram norāda uz Freivalda neatbilstību LJA vadītāja amatam

Vairākas jūrniecības nozares nevalstiskās organizācijas nosūtījušas vēstuli Valsts prezidentam Valdim Zatleram un Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim (JL), paužot sašutumu līdzšinējā Latvijas Jūras administrācijas (LJA) vadītāja Artūra Brokovska-Vaivoda atcelšanu no amata, viņa vietā bez konkursa ieceļot kādreizējo Satiksmes ministrijas valsts sekretāru Nilu Freivaldu (LPP/LC).

Organizācijas uzskata, ka N.Freivalds neatbilst ieņemamajam amatam, jo viņam nav ne atbilstošas izglītības, ne kvalifikācijas, ne līdzšinējas pieredzes, lai "profesionāli vadītu LJA, pieņemtu ļoti atbildīgus un tālejošus lēmumus jūrlietās, kā arī pārstāvētu LJA starptautiskajās jūrniecības organizācijās".

Organizācijas LJA vadības nomaiņu vērtē kā pēkšņu un nepamatotu. Vēstulē norādīts, ka A.Brokovskis-Vaivods -  tālbraucējs kapteinis, ilggadīgs jūrniecības nozares profesionālis - no amata atcelts bez iemesla, līdz ar to šāds lēmums ir juridiski nepamatots.

"Jūrniecības nozares nevalstiskās organizācijas kategoriski nepiekrīt politisko partiju pārstāvju iecelšanai LJA vadošajos amatos un lūdz valsts pirmās amatpersonas rīkoties, lai novērstu neizpratni starptautiskajā jūrniecības sabiedrībā par kārtējām neizprotamajām Latvijas politiķu izdarībām," uzsver organizācijas.

Vēstuli nosūtījušas Latvijas Jūrniecības savienība, Latvijas Kuģu īpašnieku asociācija, Latvijas Kuģu kapteiņu asociācija un Latvijas Kruinga kompāniju asociācija, informēja Latvijas Jūrniecības savienības valdes priekšsēdētājs Antons Vjaters.

Kā vēstīts, N.Freivalds valsts sekretāra amatu pameta 10.novembrī pēc peripetijām ap bēdīgā finanšu stāvoklī esošo Latvijas pastu un ar to saistīto pasta bankas projektu, bet tieši pēc nedēļas LJA darbiniekus sasniegusi ziņa, ka no 18.novembra iepriekšējais vadītājs A.Brokovskis-Vaivods ar SM gādību atcelts no amata un viņa vietā iecelts N.Freivalds.

Pats bijušais Satiksmes ministrijas valsts sekretārs neuzskata, ka viņam nepietiktu zināšanu šīs iestādes vadīšanai, jo viņš būšot administratīvais vadītājs. Arī satiksmes ministra Kaspara Gerharda (TB/LNNK) preses pārstāve Inga Spriņķe paudusi viedokli, ka N.Freivalds SM pārraudzīja visas jomas, tāpēc "nav šaubu par viņa atbilstību darbam šaurā nozarē".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas