Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

NRTVP paļausies uz Saeimas lēmumu padomes sastāva samazināšanai

Nacionālā radio un televīzijas padome (NRTVP) paļausies uz Saeimas lēmumu, kā samazināt padomes sastāvu līdz pieciem cilvēkiem.

NRTVP priekšsēdētāja vietniece Dace Buceniece aģentūrai BNS atzina, ka padomē par jautājumu neesot spriests un padome šajā jautājumā neko nevarot ietekmēt, tādēļ NRTVP paļausies uz Saeimas lēmumu.

Patlaban likums noteic, ka padomē jābūt deviņiem locekļiem, bet, pērn mūžībā aizejot publicistam Andrim Jakubānam, šai amata vietai kandidāts tā arī nav virzīts. Līdz ar to nu jau teju pusotru gadu NRTVP darbojas nepilnā sastāvā ar astoņiem cilvēkiem.

No šiem astoņiem padomes locekļiem diviem - Dārijai Juškevičai un Andrim Mellakaulam - šogad beidzas pilnvaras, taču Juškeviču šogad var atkārtoti pārvēlēt, bet Mellakauls amatā ir jau otro termiņu. Likums noteic, ka NRTVP locekļus var ievēlēt padomes sastāvā ne vairāk kā divus termiņus pēc kārtas.

Ik pēc diviem gadiem padomes sastāvs tiek atjaunināts, nomainot tos NRTVP locekļus, kas nostrādājuši četrus gadus.

Pašlaik Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai nav konkrētu priekšlikumu, kā samazināt padomes locekļu skaitu līdz pieciem cilvēkiem, par to komisija lems nākamnedēļ.

Jau vēstīts, ka parlaments šonedēļ negaidīti atbalstīja opozīcijas deputāta Oskara Kastēna (LPP/LC) priekšlikumu NRTVP sastāvu samazināt līdz pieciem cilvēkiem.

Līdz ar šīs ierosmes atbalstīšanu konstatēts, ka ir pieļautas pretrunas likumā, jo tas nosaka locekļu skaitu NRTVP, bet nav paredzēta piemērota procedūra, kā līdz šim skaitam nonākt, ja patlaban padomē strādā astoņi locekļi.

Pretrunu novēršanai Saeima nolēma nodot vēlreiz likumprojektu atbildīgajai komisijai, lai tā precizētu likuma pārejas noteikumus. Pārējie priekšlikumi likumprojektā gan netiks vairs atkārtoti skatīti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasaule patlaban padevusies principam "nauda nesmird"

Par to, kādus secinājumus Rietumiem izdarīt no Volodimira Zelenska piedāvātā miera plāna, kā uztvert ļaunuma parādi, ko pie sevis BRICS valstu samitā sapulcējis Vladimirs Putins, un Čečenijas...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas