Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Otrajā "Latvijas forumā" meklēs padomus, kā darboties skolām grūtos laikos

Šā gada 19.augustā plānots organizēt otro Latvijas foruma diskusiju, kurā tās rīkotāji cer saņemt praktiskus ieteikumus un labas prakses piemērus, kā skolām veiksmīgi darboties un attīstīties arī grūtos laikos, informēja Valsts prezidenta paspārnē strādājošā Stratēģiskās analīzes komisija (SAK).

Diskusija "Atbalsta formas/veidi Latvijas skolām reformu laikā", tāpat kā pirmā Latvijas foruma sanāksme, norisināsies vienlaicīgi dažādās Latvijas vietās. Vienā no tām piedalīsies arī Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Foruma diskusijas galvenais mērķis ir sniegt idejisku atbalstu vecākiem, pedagogiem, skolām, skaidro SAK un aicina piedalīties diskusijā un dalīties domās par konkrētiem pozitīviem, konstruktīviem un uz sadarbību vērstiem priekšlikumiem.

"Diskusija ir nepieciešama, jo strauji aug neskaidrību gūzma par to, kā skolām turpmāk strādāt un kāda veidojas Latvijas izglītības sistēma. Svarīgi ir zināt un spēt precīzi formulēt, kāds ir sabiedrības pasūtījums izglītībai, un saskaņot redzējumus par to, ko vēlas vecāki, darba devēji, pašvaldības, sabiedrība kopumā. Svarīgi ir saskatīt, kādi lēmumi un tālākā rīcība būs nepieciešama jau tuvāko mēnešu laikā, lai notikumi nepārsteigtu pilnīgi nesagatavotus," norāda SAK priekšsēdētājs Roberts Ķīlis.

SAK vērtējumā pēc pirmā Latvijas foruma aizsākās veiksmīga pašorganizācija, piemēram, Cēsīs. Tas dodot cerību, ka arī šoreiz katras konkrētās skolas patrioti nāks kopā arī pēc foruma un sekos, lai pašu izstrādātās un citu ieteiktās idejas tiktu īstenotas. "Arī šajā forumā daudziem noderēs praktiski piemēri, kā veidojas efektīva sadarbība vecāku, skolu, pašvaldību un uzņēmēju starpā, lai palīdzētu skolām strādāt arī sarežģītajos reformu apstākļos, lai palīdzētu bērniem nokļūt uz skolu, skolotājiem būtu motivācija pilnvērtīgi strādāt klasē, turpinātos interešu izglītība," skaidro SAK.

Jau tagad Latvijas foruma idejai ir atsaukušās Cēsis, Madona, Jēkabpils un Jelgava, interesi izrādījušas arī vairākas citas pilsētas. SAK aicina arī citas Latvijas pilsētas pieteikt savu diskusiju komisijā.

Diskusijas rezultātus komisija apkopos, publicēs ideju portālā www.saki.lv, kā arī iesniegs pēc piekritības valsts un pašvaldību dienestiem. Forums norisināsies 19.augustā plkst.15.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

SAK aicinājums

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas