Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Pabriks pārliecināts, ka Saeimas vairākums viņu atbalstītu

Partiju apvienības Attīstībai/Par! (AP) Ministru prezidenta amata kandidāts Artis Pabriks pārliecināts, ka spētu iegūt Saeimas vairākuma atbalstu, ja Valsts prezidents Raimonds Vējonis uzticētu viņam veidot valdību. "Nominācija mainīs iespējamās koalīcijas partneru domāšanu. Ir pietiekami daudz dažādu signālu, kas liek domāt, ka man būtu iespējams iegūt vairākumu. Cik lielu, tas ir cits jautājums, " teica politiķis.

Viņš skaidroja, ka tikšanās ar pārējām partijām pirmdien neesot līdz galam izplānotas, jo paredzētas vairākas tikšanās partijas iekšienē, lai gatavotos pirmajai Saeimas sēdei. "Protams, būsim kontaktā arī ar pārējiem iespējamiem koalīcijas partneriem," piebilda politiķis.

Viņaprāt, uz Saeimas priekšsēdētāja amatu nevajadzētu pretendēt partijai, kas vēlas premjera amatu. Taujāts, vai partiju apvienība neiebilstu, ja Saeimas priekšsēdētāja biedra amatu ieņemtu KPV LV līderis Artuss Kaimiņš, politiķis skaidroja, ka tas nav viegls lēmumus un šis jautājums tiks pārspriests frakcijas un valdes sapulcēs. "Ja spējam vienoties par visa Prezidija komplektu, mums ir jāatzīst, ka KPV LV kā otrai lielākai partijai pienākas amats prezidijā. Mēs nevaram uzlikt veto uz vienu vai otru cilvēku," piebilda Pabriks.

Jau vēstīts, ka uz Saeimas priekšsēdētāja amatu pašlaik pretendē Jaunā konservatīvā partija (JKP) un nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK, liecina valdības veidošanas sarunās iesaistīto politiķu teiktais. Savukārt KPV LV valdes loceklis Kaimiņš pretendē uz Saeimas spīkera biedra amatu.

Politiķi turpina neformālās sarunas, lai vienotos par 13. Saeimas Prezidija sastāvu.

Top komentāri

Vētriņš
V
Prātiņ, nāc mājās... Ko viņš darīs MP amatā, ja netiek galā ar daudz vienkāršākām lietā.
Apturēt Vājprātību!
A
Politiskā Staigule knapi tika Saeimā iekšā. Vājprāts! ir iemesls kāpēc cilvēki balsoja par JKP un KPV! LAI VIENOTĪBAS cilvēki, kā Pabriks, iet pensijā. Jā Vējonis nominēs Pabriku, tas nozīmē, ka demokrātijas Latvijā nav.
Ludis Skudriņš
L
Pārliecība nav īstenība. Pašpārliecinātā pārliecība ir ceļš uz neveiksmi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas