Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Pacienti neapmierināti, ka ārsti velta pārāk maz laika; ārsti nesaskata problēmu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Rudā
R
Ķirurg daunīti! Mani tiešām interesē, ja toreiz pec tās 5minūšu apskates būtu ķirurgam bez ierunām piekritusi un aizgājusi uz operāciju. Ķirurgs atgriezstu vaļā -ieraudzītu ka viss kārtībā, nekas nav jāoperē. . Lūk te mani moka narcistiskai- enerģētiski -vampīriski neremdinama ziņkāre! Ko viņš darītu ? Protams aizšūtu ciet. Bet tālāk? Par operāciju "pateicību" paņemtu? Kaut ko vispār atzītos, ka neko nav bijis jādara. Es jau ta tai narkozē neko nezinātu, kas bij, kas ne! Es zinu, ka daudziem nepatīk tādi cilvēki, kā es ,ar kuriem nevar manipulēt.
daunitis to Rudā
d
Droši vien piekop narcisismu regulāri, vairākas stundas dienā. Tā vismaz izskatās pēc tava ,,šausmīgā'' komentāra.
daunitis
d
,,Rudā'' ,acīmredzot, ir no to enerģētisko vampīru sugas, kas savu psihisko nestabilitāti izgāž ārsta kabinetā. Paldies Dievam, ka vairs nestrādāju Latvijā! Tādas ,,rudās'' katrs ārsts atcerās ar šausmām.
ARS pac.
A
Ne tikai neirologs...arī ginekologs, pie tam ja katrai sievietei ir jāpārbaudās reizi 6 mēnešos, ārste aicina apmeklēt reizi gadā...pat divos...un vizīte 22ls+sonogrāfija vizītes laikā 25ls....
prakse
p
nav taisnība, ka es maksāju par konsultācijas kvalitāti! Jau gadiem ilgi eju uz ARSu pie ginekologa uz profilaktisko apskati un jau gadiem ilgi man ir polise, kas to sedz. Pēdējo 7 gadu laikā cena ir cēlusies no 7 Ls līdz 24 Ls, bet ārsts un pakalpojums - uztriepe, sūdzību nav, viss kārtībā, ģērbieties - palicis NEMAINĪGS. Tas, par ko maksā mans apdrošinātājs ir ne jau pats pakalpojums vai ārsta kvalifikācija, bet visādi citādi blakus izdevumi!
prakse
p
1. Ārstu pieejamība ir uzlabojusies - domāju, ne jau tādēļ, ka ārsti samazinājuši savu vizītes laiku, bet tādēļ, ka pārmēru augstās cenas dēļ apdrošinātāji prasa vispirms maksāt pacientam pašam, iesaka dārgākajās med iestādēs klusēt par polises esamību, kā arī tādēļ, ka vnk pacienti maksātnespējīgu un to ir mazāk. 2. Par īpaši dārgajiem pakalpojumiem vesel c 4 var šausmināties bez gala un malas - tam nav nekāda attaisnojuma. Vienīgā iespēja - apdrošinātāji masveidā lauž vai neslēdz līgumus ar šo centru, jo cenas ir sakāpinātas absolūti neadekvāti. Piemērs, injekcija ar pacienta medikamentiem (un polisi!) vesel centrā 4 maksā 3,50 LVL, šis pats pakalpojums ARSā 3 LVL, bet Dobeles slimnīcā 0,60 LVL ! Rīgā ir med-māsiņas ar zelta rokām! Tādas pat cenu atšķirības fizikālajā terapijā, masāžā - veselības centrs 4 ir absolūtais dārdzības līderis. 3. Par ārstu kvalifikāciju un diagnozi 5 minūtēs vai papļāpāšanu par dzīvi. Es nepiederu pie pacientiem, kuri iet socializēties pie ārsta - man tiešām vajadzīga ātra un efektīva palīdzība. Neirologs šovasar 4. ves centrā par 30 min paņēma 27 Ls, izrakstīja fizikālo terapiju, ziedi, tabletes, šprices, dārgu un grūti pieejamu diagnostiku, līdzjūtīgi pasludināja, ka bez operācijas neiztikt un lika saprast, ka mans stāvoklis ir ļoti nožēlojams. Kad pēc 2 ned ilgas bezjēdzīgas terapijas un medikamentiem ierados pie mikroķirurga vienoties par operāciju, mana problēma tika negaidīti atrisināta 20 min laikā, pie kam dabūju noklausīties viegli slēptas ( pamatotas!) nievas par nekompetentajiem neirologiem, pacientu nodarbināšanu un apdrošinātāju kāšanu. Tā lūk! Ģimenes ārste no veselības centra 4 visgudri nosūta pie neirologa veselības centrā 4, tas saraksta pakalpojumus veselības centrā 4 biezā slānī, tā vietā, lai iztiktu ar vienu vienīgu vizīti pie mikroķirurga ārpus veselības centra 4.
Rudā
R
Viena nianse--- ĪSTS profesionālis. Diemžēl lielākoties mūs ārstē vidusmēra dakterīši ,kuri iedomājas ,ka var noteikt diagnozi 5 minūtēs. Tai seko norādījumi ar standarta ārstēšanu . Tāpēc bieži nav nekāda uzlabojuma pacientam. Skarbi, bet ir tikai viena izeja, kuru kategoriski noliedz visi ārsti.Tasir - Maksimāli daudz pašam interesēties par medicīnu un pašārstēties. Man tā ir bijuši vislabākie rezultāti. Arstam noticu vien tad ,ja mana iekšēja balss un kaut kādas vārdos nenosaucamas ķermeņa sajūtas tam arī piekrīt. ( Par ķirurga kļūdaino 5minūšu diagnozi jau rakstīju iepriekš)
zigis
z
Arsta apmeklejumi ir izsmiekls un kauns profesijai.Formala atrakstisana kartitee.Labuma nekada.Ir jau ari iznemumi,bet gauzi maz.
norocka
n
Tas, ka ārsts sūta uz izmeklējumiem, vēl nebūt nenorāda par viņa augsto kvalifikāciju - varbūt gluži otrādi - pēc daudzajiem un dārgajiem izmeklējumiem jūs saņemsiet to pašu diagnozi, ko īsts profesionālis būtu pateicis pēc 10 min. sarunas un apskates - tā viela pārdomām... Un ticiet man - LV ārsti runā ar pacientu 4x vairāk, kā ārzemnieki - da pajautājiet jebkuram ES vai ASV iedzīvotājam, ja pašam nav gadījies viņu nagos nonākt!!!
kubik- rubik
k
tiesam ja pacientam jamaksa par telpam, aparaturu un c.t. tad sis valsts psihologija ir skiba.............
Rudā
R
Negribējās "kasīties", bet pats uzprasījies. Sākšu ar to ,ka nēsmu tehnikumu beidzis skuķis. Man ir akadēmiskā izglītība. esmu strādājusi daudz un smagi, varbūt tāpēc veselība šad tad niķojas. Diemžel ārstu (daļas) ārkārtīgas paviršības ,neprofesionālisma ,neieinteresētības , prastas naudaskāres un netalantīguma dēļ nācies diezgan cītīgi iedziļināties medicīnas jautājumos, jo, kā jau minēju -mīlu un cienu savu vienīgo ķermeni. Pēdējo 3-4 gadu laikā vien tas man ļāvis izvairīties no 2 jau nozīmētām operācijām, vienas nopietnas manipulācijas ,kuru arī varētu pielīdzināt operācijai, kā arī jau 2 gadus veiksmīgi saglabāt kādu" funkciju " kategoriski atsakoties lietot nozīmētas kompensējamās zāles ,jo man no tām visām kļuva sliktāk. Ārstējos ( sekmīgi) pēc savas metodes, tik vien kā regulāri eju uz kontrolēm. Tā kā daunītis ir ķirurgs, tad precizēšu vienu stāstiņu .Kāds ķirurgs pavirši 5 minūtēs mani apskatījis norīkoja uz operāciju stacionārā. Sāpēja jau man tur briesmīgi ,bet zinot šo to par medicīnu uzstāju uz papildus dārgu izmeklējumu. Protams man bija taisnība . Operācija nebija vajadzīga. Problēmu atrisināju ilgstoši strādājot ar slimo vietu pēc savas metodes. Esmu pilnīgi aizmirsusi par sāpēm taja vieta. Tā lūk daunīt. Necel degunu par augstu, ka neaizķeras un nenolūzst. Nu negribas jau "lekties" ,bet esmu savas jomas profesionālis. Tāpēc mani ārsta tēls neiedzen nekādos pazemības kompleksos. Esmu prasīga ne tikai pret sevi bet arī pret citiem. Un paviršs bet naudas kārs ārsts saņems pēc nopelniem.
daunitis to ciniķis2
d
P.S. Maksā minētās summas apdrošinātie. Piemērs, cik jāmaksā neapdrošinātai sievietei par dzemdībām,protams, nekomplicētām: EUR 3000, - par pirmo dienu, EUR 2000,- par katru nākamo. Protams, es nevaru nosaukt precīzu ciparu, nav pie rokas dati, bet ķeizargrieziens maksā ...uhh! Apdrošinātajiem par slimnīcas gultas dienām arī jāmaksā, bet tas jau ir simboliski. Protams, neatbalstu roku saberzēšanu, redzot valsts bankrotu, sak, nu mēs strādāsim privāti un pelnīsim lielo rubli! Medicīna ir krietni vien dārgāks prieks, nekā to spēj iedomāties ārstu aprējēji. Lai godīgi nopelnītu savu maizes kumosu privātajā medicīnā, ir jāveic ieguldījumi, kuri nav pa spēkam vidējam dakterim Latvijā. Es nemaz nerunāju par to, ka mani tautieši nav radināti cienīt citu cilvēku laiku.
daunitis to ciniķis2
d
Kad vājinieki nāk pie manis, atkarībā no tā, vai viņiem tiks veikta, vai netiks veikta manipulācija, viņi iemaksā kasē summu, sākot no EUR 25,-., kas nereti tiek samaksāta par to, ka es uzrakstu operācijas rezervēšanas papīru un nosūtu tālāku norādījumu saņemšanai dienas ķirurģijas nodaļā. Ja tiek veikta ambulatora operācija, tad iemaksa kasē ir lielāka. Protams, ka man, kā valsts apmaksātam ārstam, darīšana ar naudu ir tikai algas dienā. Kašķis te vairāk ir par manuu tautiešu zemo kultūras līmeni(aizcirst durvis, u.c. neaudzinātības izpausmes). Nesaprotu, kā var atļauties kritizēt ārstu cilvēki, kas sava izglītības trūkuma dēļ pi.... no pirksta nespēj atšķirt.
ciniķis2
c
Kurās ārzemēs?!!!! Tev visa pasaule jeb "ārzemes" ir tikai viena valsts - ASV? Tas arī viss, nekur citur nekādas briesmīgās cenas nav. + Tā saucamo "vietējo" apdrošināšanu, ja tev vajag vari nopirkt. Par veselības sistēmu kā biznesu, starp citu, viens amerikāņu onkulis Tāds Maikls Mūrs uztaisīja vienu ļoti nesmuku filmu, amerikas ziņu kanāliem un oficiālajām personām šausmīgi nepatīk. Bet netā var atrast "sicko" saucās šis kino un tur ir ASV, Kanādas un eiropas veselības aprūpju salīdzinājums. Ārkārtīgi izglītojošs ķinītis es tev teiktu. Katrā ziņā, ārzemes, ne ārezmes, bet nevajag daunīšiem stāstīt, ka ārsta vāvuļošana ir kaut kāds konkrēts rezultāts par ko muļķa pacientam būtu jāmaksā un, ka šī samaksa būtu adekvāta. Būsim reāli - šīs "konsultācijas" pēc būtības ir legālā krāpšana, kurās par neko no cilvēka tiek iekasēta nauda.
Grieta
G
īstenībā - pilnīgi atbalstu šādu reakciju. un domāju, ka to turpmāk arī rūpīgi piekopšu ... arī nobeigumā pieminēto durvju aizciršanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas