Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Palēnām kļūst siltāks, bet maija beigās atkal iespējamas salnas

Piektdien gaisa temperatūra dienas laikā paaugstināsies, vissiltāk būs valsts dienvidu un austrumu daļā. Latgalē gaisa temperatūra var pāsniegt pat +20 grādus, taču vēsāks būs Kurzemes piekrastē un Vidzemes ziemeļos – no +8 līdz +14 grādiem. Gaisa temperatūras kontrastus Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra speciāliste Laura Krūmiņa skaidro ar lēnu aukstās gaisa masas nomaiņu pret siltāku, kas uz Latviju atnākusi kopā ar lietu no dienvidaustrumiem.

Sestdien un svētdien gaisa temperatūra valstī izlīdzināsies, bet jūras piekrastē joprojām būs salīdzinoši vēsāks – no +13 līdz +17 grādiem, izņemot Rīgu, kur sestdien sinoptiķi prognozē +20 grādus. Piektdien vietām nedaudz īslaicīgi līs, stiprāki nokrišņi būs sestdien, kad Rīgā un austrumu apgabalos iespējams arī pērkona negaiss. Kā lēš meteorologi, nākamajā nedēļā vidējā gaisa temperatūra Latvijā varētu pakāpties dažus grādus virs normas un sasniegt +11 līdz + 13 grādus. Līdzīgi silts laiks varētu saglabāties arī maija otrajā pusē, vienīgi pašās mēneša beigās kļūs aukstāks. Tad dažviet naktīs iespējamas arī salnas. “Nevar teikt, ka šis pavasaris bijis ļoti auksts, bet nebija tik silts kā citus gadus, kad ziema ļoti ātri beidzās,” saka L.Krūmiņa un atzīmē, ka lielākoties gaisa temperatūra martā un aprīlī bijusi normas robežās. 

Pagājušajā naktī visvairāk lijis Dobelē, kur nolijuši 24 milimetri jeb aptuveni puse mēneša normas, vēsta BNS. Daudz lijis arī Rīgā - 20 milimetri, kā arī Saulkrastos un Cēsīs - attiecīgi 18 un 15 milimetru. Spēcīgākās vēja brāzmas fiksētas Ainažos un Ventspilī - 16-17 metru sekundē. Parasti maijā vidējais nokrišņu daudzums Latvijā ir 50 milimetru. Lietavas Latvijā atnesa aktīva siltā atmosfēras fronte.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas