Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Palu dēļ Jelgavas apkārtnē iedzīvotāji paliek bez elektrības

Bez elektrības palu dēļ šobrīd palikuši 807 klienti, ziņo Latvenergo preses sekretārs Andris Siksnis. Visvairāk  - 603 klienti bez elektroenerģijas apgādes ir palikuši Jelgavā: Staļģenes, Rudzu, Graudu un Zemītes ielu rajonos (tās pārsvarā ir dārzkopības sabiedrības), jo ir applūdušas gaisvadu līnijas un sadales punkti.

  _Sadales tīkls_ Dienvidu reģionā līdz dienas beigām plāno atjaunot elektroenerģijas piegādi Jelgavas pilsētā, tomēr laika apstākļu dēļ to var arī neizdoties paveikt.Lai applūdušajās teritorijās atjaunotu elektroapgādi, dažviet tiek veikti pārslēgumi, piegādājot elektroenerģiju pa citām tuvumā esošajām līnijām. Taču ir jāņem vērā, ka ūdens un mitrums sadales punktos rada elektrodrošībai un ekspluatācijai bīstamu situāciju, kādēļ atsevišķās vietās elektroenerģijas piegādes atjaunošana var aizkavēties līdz palu ūdens draudi mazināsies un arī iestāsies siltāks laiks, izžāvējot elektroiekārtas, skaidro uzņēmuma pārstāvis.

Jelgavā ūdens līmenis pakāpeniski turpina paaugstināties, sasniedzot pirmo kritisko robežu, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inga Vetere. Bīstamākā situācija šobrīd ir Jelgavas novadā, kā arī Kurzemē - Ventas krastos un Rēzeknē pie Rāznas ezera.

«Ūdens nav cēlies ļoti strauji, jo ledus sablīvējums joprojām atrodas pie Staļģenes, bet pie Jelgavas upi klāj ledus,» portālam Jelgavnieki.lv pavēstīja VUGD Zemgales reģiona brigādes Jelgavas daļas komandiera pienākumu izpildītājs Andris Staļģevics. Pagājušajā diennnaktī Jelgavas novadā evakuēti 6 cilvēki. Šodien palīdzība cilvēkiem pagaidām nav bijusi nepieciešama, stāsta I.Vetere.

Mājas lapā Jelgavnieki.lv ir izveidota īpaša sadaļa, kur var lasīt jaunākās ziņas par plūdiem.

Jelgavas rajona teritorijā applūdis autoceļa Jelgava-Tērvete posms. Autovadītājiem ir jāizmanto autoceļu Pūri - Bramberģi - Ginduļi.

Kurzemē no ārpasaules izolētas 19 mājas, kas atrodas Ventas krastos pie tilta Zlēkās. I.Vetere stāsta, ka pašas ēkas nav applūdušas, tomēr no visām malām tās ieskauj ūdens.

Rēzeknē ir appludināts ceļa Rēzekne-Dagda posms, kur ūdens ir 5 centimetru augstumā. I.Vetere portālam Diena.lv pavēstīja, ka rīt uz Rēzekni dosies civilās aizsardzības pārstāvji, lai klātienē novērtētu situāciju pie Rāznas ezera.

Buļļupē iespējams būs nepieciešama ledus spridzināšana, jo mazie ledlauži nav pietiekami jaudīgi, bet lielajiem šajā upē nepietiek vietas.

"Pašvaldības strādā ļoti labi. Ir apzinātas kritiskās vietas un izplānots, kur evakuēt cilvēkus. Vislielākās problēmas sagādā Lielupe, ar tās mazajām upēm, kurās nebija gaidīta tik smaga situācija, kā arī Venta un daži meliorācijas grāvji," atzīst VUGD pārstāve.

Jelgavā Melleņu ielā šonakt izglābta sieviete un evakuēti divi vīrieši, aizvadītās nakts notikumus LNT atstāstīja Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieks Ainārs Pencis.

Jelgavas rajona teritorijā applūdis autoceļa Jelgava-Tērvete posms. Autovadītājiem ir jāizmanto autoceļu Pūri - Bramberģi - Ginduļi.

Ūdens līmenis nakts laikā nav krities arī Lielajā Nabas ezerā, tā krastā ierīkotais kempings joprojām ir applūdis, un ūdens strauji pietuvojies Burdiginu ģimenes dzīvojamai mājai, vēsta BNS.

Kempinga "Nabīte" saimniece Inese Burdīgina aģentūrai BNS pastāstīja, ka situācija kopš otrdienas vakara tikai pasliktinās un ģimene apsver iespēju evakuēties.

Jau vēstīts, ka Padures pagastā otrdien negaidīti no krastiem izgājis Lielais Nabas ezers, applūdinot kempingu. Sešas atpūtas mājiņas ūdenī ir sagāztas, applūdusi arī servisa ēka.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas