Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

papildināta 11.50 - KNAB veic kratīšanu Stranča kabinetā

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki pašlaik veic kratīšanu Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktora Pētera Stranča kabinetā. Attīstības departamenta sabiedrisko attiecību speciāliste Marija Ābeltiņa Dienai nevarēja apstiprināt, vai P.Stranča kabinetā tiešām ieradušies KNAB darbinieki, viņai vien zināms, ka kaut kādi cilvēki, kas ieradušies pirms pusstundas, šobrīd runā ar P.Stranci. «Nezinu, vai tā ir kratīšana vai sapulce,» saka M.Ābeltiņa. Tiklīdz viņa iegūs precīzu informāciju, ziņos medijiem.

No KNAB apstiprinājumu tam, ka kratīšana pašlaik notiek, iegūt neizdevās. «Mēs izmeklēšanas darbības nekomentējam. Mums nav informācija,» teica biroja sabiedrisko attiecību un izglītošanas nodaļas vadītāja Diāna Kurpniece. Zināms, ka KNAB priekšnieka vietniece Juta Strīķe no rīta informējusi Rīgas mēru Jāni Birku (TB/LNNK), ka šodien P.Stranča kabinetā veiks kratīšanu, Dienu informēja mēra preses sekretāre Kristīne Liepa. J.Strīķe lūgusi mēram norīkot domes pārstāvi, kurš piedalītos kratīšanā. Kratīšanā piedalās domes juridiskās pārvaldes darbiniece Ilze Bormeistare.

Jau vēstīts, ka KNAB februāra vidū par kukuļošanu aizturēja bijušo Pilsētas attīstības departamenta direktoru Vilni Štramu un bijušo minētā departamenta administrācijas vadītāju Raimondu Janitu (viņu 19.februārī no apcietinājuma atbrīvoja). Kratīšana P.Stranča kabinetā tika veikta arī pēc minēto personu aizturēšanas, raksta LETA.

R.Janitu tur aizdomās par 65 000 eiro kukuļa ņemšanu no kāda uzņēmēja saistībā ar būvprojektu Dzirciema ielā. Runa ir par laiku no pērnā gada pavasara līdz šim laikam, iepriekš pastāstīja R.Janitas advokāts Egons Rusanovs. Arī Štramu tur aizdomās par starpniecību 65 000 eiro kukuļa došanā. Viņa advokāts Guntars Antoms teica, ka pirmais ticis aizturēts R.Janita un, pamatojoties uz viņa sniegtajām liecībām, vēlāk aizturēts arī Štrams.


Vairāk par P.Stranci - Rīgas miljonu nākamais maestro


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas