Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

papildināta (13:01) - Ventspils brīvostas valdē ieceļ LRTK pārstāvi Ģirtu Kronbergu

Valdība otrdien, 10.jūlijā, atbalstīja bijušā Valsts vides dienesta ģenerāldirektora Viļa Avotiņa atsaukšanu no Ventspils brīvostas valdes, viņa vietā ieceļot ilggadēju Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LRTK) pārstāvi Ģirtu Kronbergu, ziņo LETA.

Ģ.Kronbergs jau vairāk kā 15 gadus darbojas LTRK un šobrīd vada tās Liepājas nodaļu. Līdzšinējā profesionālā darbība bijusi cieši saistīta ar Kurzemes reģiona uzņēmēju attīstības veicināšanu ne tikai Latvijā, bet arī ārpus tās robežām. Tāpat strādājis pie Kurzemes Biznesa inkubatora izveides, tagad tajā darbojas kā valdes loceklis, ar galveno mērķi un uzdevumu - nodrošināt un veicināt jaunu pakalpojumu ieviešanu, informēja VARAM.

"Līdz šim veiksmīgā VARAM un LTRK sadarbība ir pozitīvs piemērs un ļauj ar optimismu skatīties nākotnē, kur VBO strādās ne tikai vienas pilsētas interesēs, bet sniegs reālu ieguldījumu visa reģiona attīstībā," uzskata VARAM.

Lai arī līdz šim Ģ.Kronbergs ikdienā aktīvi darbojies LTRK, viens no galvenajiem uzdevumiem jaunajā amatā būs spēja izvirzīt un īstenot prioritātes, kas balstītas uz kopējām reģiona un valsts interesēm, nevis uzņēmumu vai sociālo partneru interesēm.

Ilgtspējīga valsts attīstība ir cieši saistīta ar reģionu ekonomisko attīstību un šajā aspektā Ģ.Kronbergs kā nozīmīgu uzdevumu, tikšanās laikā ar ministru E.Sprūdžu, izvirzīja ne tikai nepieciešamību veicināt uzņēmējdarbību pašā ostā, bet arī attīstīt ostas ieguldījumu uzņēmējdarbības veicināšanā reģionā.

Kā ļoti būtisku uzdevumu ministrs E.Sprūdžs Ģ.Kronbergam izvirza labas pārvaldības principu ievērošanas veicināšanu VBO darbībā, tai skaitā mudinot uz lielāku atklātumu un korupcijas risku novēršanu.

VARAM kā par vides aizsardzību atbildīgā institūcija no jaunā VBO valdes locekļa sagaida aktīvu rīcību, lai sabalansētu vides aizsardzības prasības un ostas attīstības intereses VBO teritorijā.

(mainīts ziņas virsraksts un pievienota pirmā rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas