Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

papildināta (13:18) - Čaklais noliek deputāta mandātu; viņa vietā varētu nākt A.Caunītis

Saeimas deputāts Ingmārs Čaklais (Vienotība) Saeimā vērsies ar iesniegumu par deputāta mandāta nolikšanu, portālu Diena.lv informēja Saeimas Preses dienestā.

I.Čaklais par savu lēmumu paziņoja arī sociālajā tīklā Twitter. "Veselība neuzlabojas tik strauji, kā to varētu gribēt vai cerēt. Ja nevar strādāt ar 100% atdevi, vēlētai amatpersonai ir jāatkāpjas. Tā ir mana pārliecība. Arī par sevi. Šodien Saeimā nogādāju iesniegumu par mandāta nolikšanu. Vēlreiz apliecinu, ka visu šo laiku strādāju godprātīgi. Paldies par uzticību/atbalstu! Paldies kolēģiem par kopīgo darbu šo gadu garumā! Veiksmi labajos nākotnes nodomos ikvienam!" teikts deputāta Twitter kontā.

Saeimas kārtības rullis nosaka: ja deputāts iesniedzis iesniegumu par izstāšanos no Saeimas sastāva, Saeimas Prezidijs saskaņā ar Saeimas vēlēšanu likumu uzaicina viņa vietā iestāties Saeimas sastāvā nākamo kandidātu un paziņo par to Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijai. Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija pārbauda vēlēšanu materiālus un par pārbaudes rezultātiem ziņo Saeimai. Pēc tam, kad minētais kandidāts devis svinīgo solījumu, Saeima lemj par viņa deputāta pilnvaru apstiprināšanu, skaidroja Saeimas Preses dienests.

Saskaņā ar 11.Saeimas vēlēšanu rezultātiem nākamais ievēlētais no Vienotības saraksta Vidzemes apgabalā ir Gulbenes novada domes priekšsēdētāja vietnieks Andis Caunītis.

Deputāta statuss deputātam I.Čaklajam saglabājas, līdz Saeima viņa vietā apstiprinās pilnvaras nākamajam deputātam.

Iepriekš Latvijas Televīzija informēja, ka I.Čaklais devies ārstēties ārpus valsts, taču, pēc vairāku citu avotu teiktā, deputāts varētu būt pametis Latviju uz ilgu laiku, dodoties prom ar visu ģimeni.

"Saistībā ar manas ģimenes apjomīgajiem parādiem varu informēt, ka jau ilgāku laiku manas ģimenes vienīgie nozīmīgie ienākumi ir mana darba alga un ar to nekādi nevaram nosegt mūsu parādu saistības, tāpēc atbilstoši situācijai ejam to ceļu, ko Latvijas likumi paredz. Tas nav viegls, taču no mūsu puses godīgs un patiess," vēlāk skaidroja I.Čaklais.

Savukārt 29.jūlijā Saeimas Prezidijs attaisnoja I.Čaklā 9.jūlija Saeimas ārkārtas sēdes kavējumu.

(ziņa papildināta ar 3.,4. rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas