Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

papildināta (13:30) - Olšteins apstiprina, ka kļūs par Satiksmes ministrijas parlamentāro sekretāru

Neatkarīgais deputāts Klāvs Olšteins (neatkarīgo deputātu grupa) pirmdien žurnālistiem apstiprināja, ka viņš kļūs par Satiksmes ministrijas (SM) parlamentāro sekretāru.

Olšteins pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski un satiksmes ministru Aivi Roni pirmdien informēja, ka visas iesaistītās puses ir panākušas šādu vienošanos.

Vienlaikus Olšteins piebilda, ka formāli viņš jaunajā amatā vēl nav iecelts, taču jau tuvākajā laikā satiksmes ministrs izdos atbilstošu rīkojumu.

Olšteins norādīja, ka vienošanās par viņa iecelšanu amatā "bija spēkā jau iepriekš un nekas nav mainījies". "Pašlaik vienojāmies, kā turpināt darbu, sadarboties un ķerties pie pirmajiem darbiem kā SM parlamentārajam sekretāram," viņš pavēstīja.

Skaidrojot, kādi pienākumi Olšteinam būs uzticēti, viņš sacīja, ka parlamentārā sekretāra uzdevumi ir likumā aprakstīti. "Tur nekas jauns nav nācis klāt – tā ir galvenokārt sadarbība starp SM un parlamentu," norādīja deputāts.

Atbildot uz jautājumu par kavēšanos ar Olšteina iecelšanu SM parlamentārā sekretāra amatā, viņš uzsvēra, ka "šis jautājums nebija tik nozīmīgs, lai to varētu tik ātri risināt", jo vēl nesen bija svarīgāki jautājumi, kurus risināt, piemēram, valsts budžeta pieņemšana.

Viņš arī noraidīja runas, ka par SM parlamentārā sekretāra amatu notikusi cīņa. "Es negribētu to nosaukt par cīņu. Es uzskatu, ka tas bija process, kas politikā bieži vien notiek. Šeit ir risinājums," atzina deputāts.

Satiksmes ministrs Aivis Ronis pirmdien žurnālistiem teica, ka jau pirmdien gatavojas parakstīt rīkojuma projektu par Olšteina apstiprināšanu parlamentārā sekretāra amatā. Viņš piekrita, ka Olšteina iecelšana SM parlamentārā sekretāra amatā bija zināmā mērā koalīcijas stabilitātes jautājums.

Tāpat Ronis norādīja, ka to cilvēku nokļūšana, kuri darbosies SM pakļautībā esošajos uzņēmumos, būs arī Olšteina varā, tomēr uzsvēra, ka jaunajam SM parlamentārajam sekretāram nav tādas ambīcijas. "Tik lielā mērā, cik viens parlamenta sekretārs un koalīcijas deputāts vispār var noteikt, jā, bet kaut kādā īpašā veidā nē. Es pieļauju, ka viņam nav tādas ambīcijas," sacīja ministrs.

Jau vēstīts, ka jaunajā valdībā satiksmes ministra amatu ieņem Ronis, par kuru atbildību uzņēmušās neatkarīgo deputātu grupa un Vienotība.

Iepriekšējā SM parlamentārā sekretāre bija Dana Reizniece-Ozola, kas ievēlēta 11.Saeimā, bet nolikusi deputātes mandātu uz dzemdību un daļēju bērna kopšanas atvaļinājuma laiku.

(papildināta visa ziņa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas