Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

papildināta 16.28 - Šlesers apgalvo, ka JL piedāvājis LPP/LC premjera amatu pēc Kalvīša valdības gāšanas; JL to noliedz

"Jaunais laiks" (JL) Latvijas Pirmās partijas un "Latvijas ceļa" (LPP/LC) apvienībai ir piedāvājis gāzt Aigara Kalvīša (TP) valdību, intervijā laikrakstam "Neatkarīgā" apgalvo LPP līderis Ainārs Šlesers. "Viņi piedāvāja premjera amatu LPP/LC, bet mēs esam vienojušies strādāt šajā koalīcijā. Mēs šo priekšlikumu noraidījām. Kalvītis Ministru prezidenta amatā mūs apmierina. Mūsu plānos nav veikt izmaiņas valdībā," sacījis politiķis.

Šlesers gan atzinis, ka "ministri varbūt varētu pamainīties, bet koalīcija nebūtu jāmaina", jo "jaunas koalīcijas veidošana būtu nestabilitātes radīšana".

"Mēs - LPP/LC - viennozīmīgi atbalstīsim Kalvīti. Būs smagas diskusijas, arī par pastu, un es esmu pārliecināts, ka mēs atradīsim kopēju atrisinājumu, jo premjers ir valstsvīrs, kurš apzinās jautājuma nopietnību. Esmu pārliecināts, ka stabilitāte ir visu koalīcijas partiju un sabiedrības interesēs," teicis Šlesers.

Šlesers šodien žurnālistiem sacīja, ka JL uzrunājis vairākas partijas no Kalvīša vadītās valdības.

Kad JL uzrunāja LPP/LC, netika spriests par konkrētu koalīcijas modeli, atzina Šlesers. Pēc viņa teiktā, JL partijas uzrunājis otrās Kalvīša vadītās valdības laikā.

Šlesers žurnālistiem pauda pārliecību, ka LPP valdībā strādā labi.

"Mēs tiekam ļoti labi [galā] ar tiem pienākumiem, kas mums uzticēti," sacīja Šlesers.

Ministru prezidents Aigars Kalvītis (TP) pašreizējo valdošo koalīciju nodēvēja par "nesalaužamu" un sacīja, ka JL aicinājumi veidot jaunu koalīciju un meklēt pašreizējā valdībā "nodevējus" esot klasiska opozīcijas rīcība. Premjers sacīja, ka JL nav uzrunājis Tautas partiju ar aicinājumu kopīgi veidot jaunu koalīciju.

JL Saeimas frakcijas vadītājs Krišjānis Kariņš aģentūrai LETA atzina, ka viņam pavasarī ir bijusi saruna ar atsevišķu partiju pārstāvjiem.

"Nenoliedzami esam runājuši un runāsim par jaunas valdības veidošanas nepieciešamību, bet tas ir jādara uz jauniem pamatiem, nevis lai tikai nomainītu esošo," sacīja Kariņš.

Neoficiāla informācija liecina, ka laikā, kad šopavasar tika izraudzīts kandidāts nākamajam Valsts prezidenta amatam, JL pārstāvji iesaistījās sarunās ar Saeimā pārstāvētajām partijām par iespēju veidot jaunu valdību, taču šāds ierosinājums neguva atbalstu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas