Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

papildināta 16:42 Nodibināta "Pilsoniskā Savienība"

Sestdien nodibināta partija "Pilsoniskā Savienība" un par priekšsēdētāju ievēlēta Sandra Kalniete, bet par viņas vietnieku Ģirts Valdis Kristovskis. Kalniete sacīja, ka jokojot atļaujoties pateikt, ka Ģirts ir viņas "politiskais laulātais draugs." Abi politiķi ir pazīstami kopš Latvijas Tautas Frontes laikiem.

Par S.Kalnieti nobalsoja 194 delegāti no kopumā 201. Otrs partijas līderis Ģ.V.Kristovskis, lai arī tika izvirzīts priekšsēdētāja amatam, savu kandidatūru atsauca, jo “uzskatu, ka man nav nepieciešams būt Sandras sāncensim”. Viņš sacīja, ka līdz šim viņi ir labi strādājuši kopā un, pēc Kristovska domām, viņa (Kalniete) labi veiks šo pienākumu.

Dibināšanas kongresā tika pieņemti jaunās partijas statūti un programma.

Partijas dibināšanas kongresā piedalījās arī daudz populāru cilvēku. Kā novēroja Diena, starp partijas dibinātājiem ir dzejniece Kornēlija Apšukrūma un dziedātāja Ieva Akurātere. Abas iepriekš bija TB/LNNK biedres. Kā Dienai sacīja K.Apšukrūma, viņa ieradusies, lai atbalstītu Ģ.V.Kristovski un cer, ka “partijā ienāks godīgi cilvēki, kas negribēs piebāzt savas kabatas uz tautas rēķina.”

Kā partijas dibinātājs reģistrējies arī bijušais Latvijas Tautas frontes līderis Romualds Ražuks. Savukārt par partijas atbalstītāju kļuvis bijušais grupas Helsinki 86 dibinātājs Mārtiņš Bariss. Arī dziedātājs Aigars Runčis būs tikai atbalstītājs, jo viņam esot saistošs biznesa projekts, tāpēc viņš šaubās vai pietiekoši daudz laika varēs veltīt partijai.

Liela daļa partijas dibinātāju ir bijušie TB/LNNK, kā arī Jaunā laika biedri. No bijušajiem tēvzemiešiem uz dibināšanas kongresu ieradušies arī Juris Vidiņš un Inese Vaidere.

Bijušais diplomāts un ārpolitikas eksperts Pēteris Viņķelis, kurš piedalījās partijas veidošanā, pagaidām vēl nav reģistrējies kā dibinātājs, jo lēmumu viņš pieņemšot pēc partijas programmas pieņemšanas, vēl pavērojot kongresa gaitu.

Kongresa delegātus sveica Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdētājs Andris Jaunsleinis, kurš novēlēja veiksmīgi izlietot sabiedrības uzticības kredītu.

Kongresā nav ieradusies Anna Žīgure, kura ir partijas atbalstītāja, taču tika nolasīts viņas apsveikums, kurā teikts, ka cilvēki gaida partiju, kurā "līdzdalība nebūtu kauns." Pēc viņas domām, cilvēki gaida politiķus, kuriem uzticēties, bet, ja viņi vēlreiz tiks pievilti, "tas būs mūsu neatkarības gals."

Debatēs par programmu uzstājās vairāku politiķu bērni, piemēram Dāvis Stalts, kurš ir Daiņa Stalta dēls. D.Stalts ir viens no "Pilsoniskās Savienības" partijas dibinātājiem, lai gan viņa sieva Helmī Stalta ir palikusi tēvzemiešos. Kongresā ir arī deputātes Annas Seiles dēls Guntars Seilis, kā arī bijušās Saeimas deputātes Aijas Počas dēls – Linards. Kā novēroja Diena, jaunās partijas dibināšanas kongresā piedalās arī bijušie Augstākās Padomes deputāti – Emerita Buķele un Jānis Lucāns.

Partijas dibināšanas kongresā bija arī Ieva Nikoleta-Dāboliņa, kura bija viena no partijas "Visu Latvijai" dibinātājām un valdes loceklēm, bet vēlāk no tās izstājās. Viņa sacīja, ka šajā saredz partijā potenciālu. Kongresā bija arī žurnāliste Aija Cālīte - Dulevska, kas šobrīd ir Eiropas Parlamenta Nāciju Eiropas grupas preses administratore.

"Pilsoniskās Savienības" biedra naudas apmērs mēnesī būs 2 procenti no ikmēneša ienākumiem.

"Pilsoniskās Savienības" kongresā ievēlētais valdes sastāvs

(papildināts viss teksts)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas