Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

papildināta - Almunja apmeklēs Latviju un gatavs tikties ar Zatleru, politiķiem

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis šodien Brisēlē iepazīstinājis Eiropas Komisijas ekonomikas un monetāro lietu komisāru Hoakinu Almunju ar valdības plānu krīzes pārvarēšanai. Kā zināms, arī Eiropas Komisija ir izsniegusi Latvijai aizdevumu.

Kā vēsta premjera pārstāvji, H.Almunja paudis nostāju, ka Latvijas valdībai šobrīd ir svarīgi izstrādāt nākamā gada budžetu saskaņā ar vienošanos, uzsverot, ka jebkuri citi varianti valstij būtu postoši. H.Almunja vēlreiz pauda pārliecību, ka programma, par kuru Latvijas valdība ir vienojusies ar starptautiskajiem aizdevējiem, ir absolūti nepieciešama, lai saglabātu valsts maksātspēju un ļautu valstij iziet no krīzes tuvāko gadu laika. H.Almunja sacījis, ka ekonomiskā situācija Eiropas Savienībā uzlabojas, un tas palīdzēs arī Latvijai ātrāk izkļūt no grūtībām.

Runājot par politisko diskusiju Latvijā saistībā ar nākamā  gada budžeta sastādīšanu, H.Almunja pauda satraukumu un uzsvēra, ka, viņaprāt, to politisko partiju rīcība, kuras ir parakstījušas vienošanos, taču izliekas, ka šāda vienošanās vairs nav saistoša, ir uzskatāma par bezatbildīgu. H.Almunja sagaida no Latvijas politiķiem atbildīgus lēmumus un rīcību atbilstoši parakstītajai vienošanās ar starptautiskajiem aizdevējiem par nākamā gada budžetu.

"Strukturāli pamatotu un ilgtspējīgu pasākumu izlēmīga īstenošana ir izšķiroša, lai Latvija vidējā termiņā nodrošinātu budžeta deficīta samazinājumu un liktu stabilus pamatus izaugsmei. Tāpēc pirms 2010. gada budžeta sagatavošanas ir ļoti būtiski atjaunot nacionālo vienprātību. Ir ļoti svarīgi nodrošināt, lai budžets tiktu koriģēts taisnīgi un bezdarbnieki un sabiedrības neaizsargātās grupas tiktu pasargātas," par Almunjas teikto premjeram informē EK pārstāvniecība Latvijā. 

H.Almunja tuvāko nedēļu laikā apmeklēs Latviju un ir gatavs tikties ar visiem politiķiem un Valsts prezidentu, lai vēlreiz skaidrotu programmas nozīmību un nākamā gada budžetu.

"Brīnišķīgi! Mēs labprāt ar viņu tiktos. Esam gatavi skaidrot situāciju un pierādīt, ka nekustamais īpašuma nodoklis nav vienīgais veids, kā samazināt izdevumus un vairot ieņēmumus," aģentūrai LETA sacīja Tautas partijas (TP) Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Vents Armands Krauklis. "Mēs [Latvija] esam labs sadarbības partneris un spēsim aizstāvēt savu pozīciju," domā Krauklis.

Arī Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas vadītāja vietnieks Ingmārs Līdaka norādīja, ka partija ir gatava tikties ar Almunju, ja vien būs tāda iespēja, un skaidrot radušos situāciju.

Noslēgtajā vienošanās starp Latvijas valdību un starptautiskajiem devējiem ir solīta arī nodokļu politikas maiņa un minēti konkrēti nodokļi, kas ieviešami.

(papildināta ar pēdējām rindkopām)



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasaule patlaban padevusies principam "nauda nesmird"

Par to, kādus secinājumus Rietumiem izdarīt no Volodimira Zelenska piedāvātā miera plāna, kā uztvert ļaunuma parādi, ko pie sevis BRICS valstu samitā sapulcējis Vladimirs Putins, un Čečenijas...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas