Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

papildināta - Apstiprina KNAB priekšnieka izraudzīšanās kārtību

Valdība apstiprinājusi instrukciju, kas nosaka kārtību, kādā tiks izraudzīts jaunais Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītājs. Par pretendentu pieteikšanās termiņu valdība lems nākamās nedēļas sēdē, informēja premjers Ivars Godmanis (LPP/LC).

Plānots, ka vispirms to, vai konkursā pieteikušies kandidāti atbilst formālajiem kritērijiem, pārbaudīs Valsts kanceleja, kura atzinumu nosūtīs Augstākajai tiesai, Ģenerālprokuratūrai un Satversmes aizsardzības birojam, lūdzot šīm institūcijām izteikt viedokli par kandidātiem. Instrukcija gan nenosaka, kādā veidā viedoklim jābūt izteiktam, tāpat institūcijas viedokli var nesniegt vispār.

Ar Augstākās tiesas, Ģenerālprokuratūras un Satversmes aizsardzības biroja sniegto viedokli par kandidātiem iepazīsies valdība un atklātā sēdē uzklausīs arī pašu kandidātu skatījumu par biroja darbu nākotnē, un lems, kuras kandidatūrās virzīt tālāk apspriešanai Nacionālās drošības padomē (NDP). Par NDP atbalstītajiem kandidātiem vēlreiz lems valdība, virzot tikai vienu kandidatūru apstiprināšanai Saeimā.

Paredzēts, ka konkursam uz vakanto KNAB priekšnieka krēslu varēs pieteikties ikviens, kurš atbilst likumā noteiktajiem kritērijiem. Arī premjers plānojis uzrunāt iespējamos vadītāja amata kandidātus, mudināt viņus piedalīties konkursā.

Nevalstiskās organizācijas iepriekš ir kritizējušas valdības izstrādāto instrukciju, norādot, ka joprojām galvenā loma KNAB priekšnieka izvēlē ir nevis profesionāļiem, bet gan politiķiem.

(papildināta pirmā rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL:


Strīķe domā, vai kandidēt uz KNAB priekšnieka amatu, Loskutovs šādu iespēju izslēdz




Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas