Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

papildināta - CVK: par Pensiju likumu parakstījušies 170 tūkstoši

Par Pensiju likuma grozījumiem parakstījušies 170 342 cilvēki, kas ir par 21 tūkstoti vairāk nekā bija nepieciešams, lai grozījumi nonāktu Saeimā. Par to liecina Centrālās vēlēšanu komisijas provizoriskie rezultāti. Lai grozījumus virzītu tālāk bija nepieciešams, lai šo ieceri atbalstītu 149 tūkstoši cilvēku.Jau vēstījām, ka ceturtdien astoņos vakarā noslēdzās parakstu vākšana. Grozījumu būtība ir likumā "Par valsts pensijām" noteikt, ka minimālā pensija nedrīkst būt zemāka par iztikas minimumu.

CVK informācija liecina, ka pēdējās divās dienās vēlētāji bijuši aktīvāki un nodevuši salīdzinoši lielu parakstu skaitu. Tā, piemēram, Daugavpilī pēdējās divās dienās parakstījušies aptuveni 2 000 cilvēku, bet kopumā - 8 486, Rēzeknē pēdējās parakstu vākšanas dienās uz iecirkņiem devušies aptuveni 600 cilvēku, kopumā šai pilsētā savākti 3 100 parakstu, Jelgavā divu dienu laikā savākti nedaudz mazāk par tūkstoti, kopumā parakstījušies 4 244, savukārt Daugavpils rajonā divu dienu laikā 800 cilvēki devušies parakstīties, bet kopumā divu nedēļu laikā savākti 3 804 paraksti.

Lai noteiktu galīgos parakstu vākšanas rezultātus, CVK veiks parakstu pārbaudi, kuras laikā konstatēs, vai kādi vēlētāji nav parakstījušies atkārtoti un vai visiem parakstītājiem ir bijušas balsstiesības. Parakstu pārbaudi CVK plānot pabeigt trīs nedēļu laikā.

Pēc galīgā parakstu vākšanas rezultāta konstatēšanas, CVK vēlētāju atbalstīto likumprojektu „Grozījums likumā „Par valsts pensijām”” nodos Valsts prezidentam, kas to iesniegs Saeimā.

Saskaņā ar Satversmi, ja parlaments vēlētāju iesniegto likumprojektu noraidīs vai atbalstīs ar labojumiem, CVK būs jālemj par tautas nobalsošanas sarīkošanu.

Grozījumus likumā „Par valsts pensijām” šā gada 18.februārī CVK iesniedza biedrība „Sabiedrība citai politikai un tiesiskai valstij” kopīgi ar Pensionāru un senioru partiju.


Kas varētu notikt tālāk ar rosinātajiem grozījumiem pensiju likumā lasiet šiet

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas