Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

papildināta - Dālderis: Rīgas koncertzāli uzbūvēs tuvāko 5-10 gadu laikā

Piektdien tiek izbeigts valsts aģentūras "Jaunie "Trīs brāļi"" noslēgtais līgums ar arhitekta Anda Sīļa biroju "AB.SZK" par Rīgas koncertzāles būvprojektēšanu, Dienu informēja aģentūras pārstāve Elīna Bīviņa. Saskaņā ar vienošanos, kas parakstīta starp līguma slēdzējiem, arhitektu birojs apliecina, ka tas nav uzsācis darbu pie Rīgas koncertzāles būvprojekta izstrādes, tādējādi līguma izbeigšana valstij finansiālus zaudējumus nav radījusi.

Kultūras ministrs Ints Dālderis i(TP) nosūtījis vēstuli Latvijas Nacionālajam simfoniskajam orķestrim, valsts akadēmiskajam korim "Latvija" un valsts kamerorķestrim "Sinfonietta Riga", kurā informē mūziķus, ka darbu pie Rīgas koncertzāles projekta tiks turpināts, taču esošajos finanšu apstākļos nav iespējama šī projekta strauja virzība.

"Mana dziļa pārliecība ir tāda, ka Rīgas koncertzāles projekts tiks īstenots turpmāko piecu līdz desmit gadu laikā, un pēc uzcelšanas šī ēka un kultūras funkcija, kuru tā pildīs, pozitīvi pārliecinās pat vislielākos skeptiķus," norāda I. Dālderis. Ministrs skaidro, ka diemžēl nevar atsaukties mūziķu un kultūras cilvēku izteiktajam mudinājumam turpināt Rīgas koncertzāles projektēšanas darbus iepriekš paredzētajā apjomā un tempā, jo valsts finanšu situācija pēdējos mēnešos ir strauji pasliktinājusies. Vēstulē ministrs atzīmē, ka "tas, kas šķita finansiāli iespējams vēl pērnā gada trešajā ceturksnī, vairs nav iespējams patlaban. Lai gan koncertzāles projektēšanas uzsākšana 2008.gadā bija paredzēta iepriekšējās valdības rīcības plānā un atbilstoši tam arī tika noslēgts līgums par projektēšanas darbiem, šobrīd mums nav iespēju tos finansēt paredzētajā apjomā. Ir jāmeklē veids, kā projektu īstenot lēnākā tempā un pakāpeniskāk".

Vienlaikus ar līguma laušanu arhitekts Andis Sīlis saglabā autortiesības uz 2006.gadā skiču konkursā apstiprināto Rīgas koncertzāles projektu, kura būvniecības iecere Rīgas domē tika akceptēta 2007.gada 29.maijā. Pamatojoties uz līdz šim paveikto, valstij ir iespēja uzsākt Rīgas koncertzāles būvniecības procesu, tai skaitā būvprojektēšanu, kad ekonomiskā situācija valstī būs uzlabojusies.

Kā zināms, saskaņā ar kultūras ministra pienākumu izpildītāja Edgara Zalāna rīkojumu aģentūra š.g. februāra sākumā uzsāka līguma izbeigšanas procesu. Atbilstoši Starptautiskās Inženierkonsultantu federācijas nosacījumiem, pēc kuriem tika slēgts līgums, atkāpšanās no tā bija iespējama, paziņojot par to rakstiski 56 dienas iepriekš.


(papildināta 2. un 3. rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA


Vienojas par Rīgas koncertzāles būvprojekta līguma izbeigšanu


Zalāns uzdos izbeigt noslēgto koncertzāles līgumu

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas