Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

papildināta - Daudze: salīdzinot ar Žirinovski, Dobeļa izteikumi – bērna šļupsti

“Okupant, turi muti ciet. Nāvi okupantiem, bet tas ir cits jautājums,” ceturtdien no Saeimas tribīnes debašu laikā par dzīvnieku kaušanas metodēm Latvijā Saskaņas centra deputātam sacīja _tēvzemietis _Juris Dobelis. Ja salīdzinām ar Žirinovski [Vladimirs, odiozs krievu politiķis], tie ir bērna šļupsti, J.Dobeļa izteikumus šorīt LNT novērtēja Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze (ZZS). Viņš uzskata, ka J.Dobelis nodarbojas ar uzmanības pievēršanu un patiesībā tā nemaz nedomā.

Taču Saeimas spīkers atzina, ka J.Dobelis neapšaubāmi pārkāpa reglamentāciju, kas ir Saeimas kārtības rullī un nosaka, ko deputāts drīkst un ko nedrīkst atļauties. “Viennozīmīgi tas ir nepieļaujami un tas ir interpretējams kā starpnacionāla naida kurināšana. Viņš pauž nevis savu pārliecību, bet nodarbojas ar vēlmi pievērst sev uzmanību,” uzskata Saeimas priekšsēdētājs.

G.Daudze deputātam aizrādīja un lūdza runāt par tematu. Taču vai sekos stingrāki mēri pret J.Dobeli, viņš nevarēja pateikt. G.Daudze teica, ka deputātu ir iespējams izraidīt uz vienu līdz sešām Saeimas sēdēm, ja to balsojumā atbalsta Saeima, J.Dobeļa vārdus varētu likt izvērtēt arī Mandātu un ētikas komisijai.

TB/LNNK priekšsēdētāja vietnieks Gaidis Bērziņš sacīja, ka pēc viena partijas biedra izteikumiem nevar spriest par partijas politiku. TB/LNNK pagaidām nav plānojusi izvērtēt J.Dobeļa izteikumus. Viņš sacīja, ka citi šos izteikumus vērtē pozitīvi, citi negatīvi, bet “es neesmu bijis klāt Saeimas sēdē”.

“Viedokļi, manuprāt, var būt dažādi, bet to nevar sasaistīt ar partijas politiku kopumā.” Ja ir pārkāpti ētikas principi Saeimas sēdes laikā, tāpēc ir Saeimas ētikas komisija, kas var to izskatīt, viņš norādīja. G.Bērziņš atturējās komentēt, vai Dobeļa teiktais bija naidu kurinošs.

Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas priekšsēdētāja biedrs Māris Ārbergs (TP) Diena.lv informēja, ka komisija šo situāciju pārrunās nākamās nedēļas sēdē un, iespējams, varētu aicināt J.Dobeli skaidrot notikušo. “Viņš ir pieredzējis politiķis un tā nav pirmā reize. Izmainīt jau viņu nevar, bet vienu otru reizi viņš šauj pār strīpu,” vērtēja ētikas komisijas pārstāvis.

Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija var izteikt deputātam mutvārdu brīdinājumu, izteikt deputātam rakstveida brīdinājumu, izteikt deputātam rakstveida brīdinājumu, nolasot to Saeimas sēdē un publicējot komisijas lēmumu “Latvijas Vēstnesī”.

(papildināta ar pēdējām rindkopām)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasaule patlaban padevusies principam "nauda nesmird"

Par to, kādus secinājumus Rietumiem izdarīt no Volodimira Zelenska piedāvātā miera plāna, kā uztvert ļaunuma parādi, ko pie sevis BRICS valstu samitā sapulcējis Vladimirs Putins, un Čečenijas...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas