Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

papildināta - Deputātus sadusmo Koķes atvaļinājums budžeta izskatīšanas laikā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
keloks
k
Atskiriba no Jums, Zane Grinberga, ministri dara gan, starda, n-valdibas sedes, brivdienas un darbadienas. Tas, ka Jus neko nedarat, par to liecina iespeja dienas vidu rakstit komentarus, nevis celt IKP un pielikt roku tautsaimniecibas atveselosanai. bet varbut labak, ka Jus rakstat komentarus, nevis meginat kaut ko darit - ta noteikti butu imitacija, bezmugurkaulnieka riciba un beigas butu kaut kas vel dzilaks par esoso, sorry, bet - trubu.
turn
t
dusma
Zane Grīnberga >>>
Z
Super, ielās nabadzība, bet ministriem atvaļinājumi....it kā viņi kaut ko tik ļoti darītu....!!!!
15.05.1934.fane
1
tiem deputatiem pašiem ir dziļi....., ja jau paši atklāti pasaka, ka nespēj strādāt ar budžetu, lai valdības uzsākto darbu novestu līdz galam, kā tas pieklājas ar vēlētāju doto uzticību. un tās viņu komisiju sēdes (cik nu nācies būt prakses laikā Saeimā) - tā tik ir gumijas stiepšana un valsts naudas šķērdēšana. strādātu Saeimas komisijas tā, kā to dara valdība, tad par valsti nebūtu sirds trīsas.
jet
j
Ja pret darbu attiecas tikai kā pret mehānisku procesu, nedomājot par tā nozīmi attiecībā pret apkārtējiem un gala rezultātu, tad jums ir taisnība. Bet Koķes pienākums ir aizstāvēt izglītības darbinieku intereses līdz galam, nevis formāli noteiktā laikā padarboties un kā tas viss beigsies - tā jau nav mūsu darīšana. Budžets nav apstiprināts, nekas vēl nav beidzies. Vēl būs simtiem jautājumu un desmitiem mēģinājumu grozīt. Koķei kā personai, kuras amats ļauj piekļūt vieslielākajam informācijas daudzumam, vajag būt tuvumā un uzmanīgi sekot, lai kāds to deķi neparautu nost. Bet viņa izvēlas uzvelt atbildību kaut kādiem tur ierēdņiem. Tagad jebkuri grozījumi būs uz citu sirdsapziņas. Tas ir tāpat kā izstāties no komandas desmit minūtes pirms spēles beigām. Pat, ja pieņemsim, ka viņa tiešām neko vairs nevar ietekmēt, rīcība ir neētiska un nepieklājīga. Tik ļoti pārgurusi, ka vairs nevar izturēt? Vai tad stafetes skrējējs, kurš skrien pirmais, pamet stadionu pēc tam, kad "savu darbu padarījis"? Nē, viņš paliek, lai justu līdzi savējiem. Viņš paliek, jo viņam ļoti interesē, kā tas viss beigsies un vai viņa darbs, ko viņš ir darījis pēc labākas sirdsapziņas, nesīs arī rezultātu noslēgumā. Viņš nesaka, es noskrēju pirmais, savu darbu padarīju, lūdzu samaksājiet un es eju dzert šņabi krogā. Pārējais ir citu darbs. Koķe ir nodemonstrējusi tipisku padomju ierēdņa attieksmi, ka viņas tiesības uz atvaļinājumu ir pāri visam. Privātā sektorā vadītāji piecus gadus no vietas neiet atvaļinājumā, jo visu laiku cepas par savu kompāniju, nenolaiž ne acu. Bet ministrijās nav nedz pelnīšanas, nedz krīzes. Tur ir aristokrātija, kuru pārējiem ir pienākums uzturēt un ievērot to privilēģijas.
vivī
v
Vai "spalvainā roka" aiz muguras, ka TIK droši?
lops
l
Uz kurieni ta shii aizjaaja? Eegipti vai?
Dhago
D
Krīzes laikā ministri vispār nedrīkst iet atvaļinājumā. Tas jānosaka ar likumu.
Tupens
T
nevis "zilo ezeru zeme... bet gudro āmaru zeme..."
:)
:
Toties man kā augstskolas pasniedzējam, kuram alga šogad samazināta jau par 50%, vakar piezvanīja priekšnieks, pavēstot, ka jāparaksta lapa ar kārtējo algas samazinājumu. Bet janvārī alga tikšot samazināta vēl par 30% ... Pilnas slodzes docentam augstskolā nākamgad alga būšot mazāka par sētnieka, bērnudārza audzinātāja vai sākumskolas skolotāja algu. Nemaz nerunājot par iespēju, ka alga būs līdzīga neliela lauku novada pašvaldības sekretāres algai. Jau tagad tiek daudz runāts, ka 1. janvārī pasniedzēji pensijas vecumā pametīs augstskolas, jo jau tagad alga + maksājamā pensija kopā ir līdzīgas pilnai pensijai, bet nākamgad pensionēts pasniedzējs saņems krietni vairāk nekā tad, ja viņš strādās ... Absurds - strādājot ieņēmumi (alga + pensijas daļa) būs daudz mazāki par vienkāršu pensiju ... Kurš tad tādā situācijā vēlēsies strādāt ar studentiem?
Indulis Rubenis, Pēteris un I
I
Labvakar, man ir pilna sirds, tāpēc rakstu. Šodien līdz manām ausīm nonāca ziņa, ka Izglītības ministrijā esot pieņemts steidzams un slepens lēmums likvidēt (!!!) visas valsts sporta skolas, atlaižot visus darbiniekus (arī sporta trenerus), bet nekustamos īpašumus atdodot privatizēšanai. Likvidācijas pamatā esot Olimpiskās komitejas un Sporta federāciju padomes slepena vienošanās ar Izglītības ministrijas sekretāru Gruškeviču par naudas nodošanu federācijām, lai vēl vairāk palielinātu šo uzblīdušo nevalstisko organizāciju varu. Kur skatās Korupcijas birojs? Godātie kungi un cienītās dāmas, vai kāds šajā valstī domā par mūsu bērnu - mūsu Latvijas - nākotni? Mūsu ģimenē jau tā ir grūti ar naudu (sieva bezdarbniece), no mūsu kabatas jau tā tiek plēsta nauda par mana bērna nodarbošanos ar sportu šajā valsts aģentūrā (neesmu gan redzējis nevienu izcenojumu), bet visu finansēt mēs nespēsim. Treneris teica, ka federācija, saņemot valsts naudu, bērnu sportu vairs neatbalstīs un viņam darbs vairs nav garantēt, līdz ar to arī mana bērna sporta izglītošanās arī vairs nav garantēta. Vēlos informēt, ka mēs plānojam uzsākt parakstu vākšanu, jo tiek pārkāptas mūsu bērnu tiesības uz izglītību un veikts genocīds pret mūsu bērniem un Latvijas tautu. Ja Izglītības ministrija vai pat visa valdība pieņems šādu lēmumu, tad tas tiks apstrīdēts Satversmes tiesā un Eiropas cilvēktiesību tiesā Strasbūrā un iegūtā kompensācija tiks izlietota, lai atbalstītu mūsu bērnu trenerus. Lūdzu nekavējoties apturēt šo likvidāciju un sniegt apsolījumu garantijas, ka bērniem arī nākamgad un turpmāk būs iespējams sportot valsts sporta skolās! Tāpat lūdzu sniegt detalizētu informāciju un atbildes: 1) vai arī nākamgad tiks garantēta bērnu izglītība valsts sporta skolā? 2) paskaidrot par plānoto valsts sporta skolu likvidāciju un naudas nodošanu federācijām, norādot motivāciju šādai rīcībai. 2) iepazīstināt ar noteikumiem uz kuriem federācijām nauda tiks nodota. Vai būs konkurss? Vai treneri arī varēs pieteikties? 3) nekavējoties publiskot TV, radio un presē informāciju par plānoto ministrijas rīcību un sniegt skaidrojumu audzēkņu vecākiem un treneriem. 4) sniegt pilnu informāciju par Gruškeviča kā sekretāra tikšanos ar Olimpisko komiteju un Sporta federāciju padomi, nosūtot man ieskanētus visu tikšanās protokolus; 5) publicēt valdības mājaslapā detalizētu atskaiti par nodokļu maksātāju naudas sporta budžetā izlietojumu un sasniegtajiem rezultātiem (medaļas, kausi utt.). 6) publicēt valdības mājaslapā informāciju par nodokļu maksātāju naudas izlietojumu Olimpiskās komitejas un Sporta federāciju padomes prezidentu, sekretāru un citu darbinieku algām (skatīt publikācijas presē un Latvijas radiofona pirmajā programmā) no valsts un pašvaldību budžetiem.
kurmīc
k
Redziet, apsauka''sanās lielmeistar, tikko kā Jūs sāk sist ar paša ieročiem, Jūs sākat lielīties ar savu neesošo intelektu un tēlojat nevainīgu puķu pārdevēju uz ielas stūra!
jāaa
j
Nu vai tad bevar to veceni nomainīt? Nekompotenta tante, kurai sava joma ir ne tikai vienaldzīga, bet viņa ir pat tai kaitnieciska.
Ju7
J
Nabaga Ābiķis. Nenovērtētais revolucionārs.
Ivars
I
Kamēr Koķe ārzemēs, tikmēr vienā no Izglītības ministrijas nozarēm tiek veiktas būtiskas reformas - visas sporta aģentūras likvidē, sporta treneri uz ielas un audzēkņi uz ielas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasaule patlaban padevusies principam "nauda nesmird"

Par to, kādus secinājumus Rietumiem izdarīt no Volodimira Zelenska piedāvātā miera plāna, kā uztvert ļaunuma parādi, ko pie sevis BRICS valstu samitā sapulcējis Vladimirs Putins, un Čečenijas...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas