Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

papildināta - Dombrovskis: varētu paātrināt ES fondu apguvi

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
ciniķis
c
protams, bet es domāju, šo ES fondu finansējuma shēmu pieņemšanu ES parlamentā un kādās tur vēl institūcijās lobēja ( maksāja kukuļus) tieši bankas. To es redzu pēc rezultāta un "bezmaksas" naudas izsniegšanas obligātajiem nosacījumiem - banku kredītiem. Bankas šajā shēmā ir vislielākās ieguvējas, pirmkārt izniedzot kredītus un pelnot ar procentiem, otrkārt vienkārši savācot to ES nodokļu maksātāju naudu caur bankrotējošiem uzņēmumiem. Ja es būtu banķieris, es pilnu muti slavētu ES Fondu "apgūšanu", jo tā tak ir nežēlīgā varka + vēl tu dabū sev kredītvergu uz mūžu un visu viņa mantu. Es piķotu masmedijiem, lai popularizē šo "bezmaksas" naudu, par politiķiem tur pat runas nav, tas tak ir acīmredzami uz kuru pusi šie deķīti velk, un acīmredzami, ka ne jau vienkāršās tautas virzienā. Viņiem katrs "nepopulārais" lēmums nozīmē jaunu mašīnu vai māju baltezerā un pofig, par to, kas te būs pēc gadiem.
who cares
w
;) Aprakstītajā gadījumā gan vairāk ir runa par pārlieku liberāliem banku uzvedības noteikumiem, nevis ES. ==
ciniķis
c
Lietuvieši mums šajā ziņā ir priekšā - viņi atsakās apgūt šo "bezmaksas" naudu redzot šo sieru peļuslazdā. Beidzot arī uzņēmēji sāk apjaust, ko tas nozīmē "ES Fondu" nauda, bet tas nozīmē ko? A to, ka tev šajā shēmā pret tevis izstrādātu ideju un projektu eiropa dod tipa "na haļavu" 50% līdzfinansējuma, otri 50% tev ir jāņem bankā kā kredīts, citādi pie "haļavas" netiksi. Rezultātā sanāk baigā fiška, uzņēmējs aiziet uz banku un uz nenormāliem nosacījumiem ( ieķīlāt visu, un radiniekus ar savu mantu par galvotājiem) dabū kredītu ar "pievilcīgām" procentu likmēm. Tālāk, uzņēmējs nonāk pilnīgā atkarībā no bankas, ja banka izdomā pacelt procentu likmi, vai paprasīt papildus ķīlu sakarā ar to, ka iepriekšējā ķīla zaudē savu vērtību, tad uzņēmējs bankrotē. Finālā banka savāc gan jau strādājošu uzņēmumu ar visu mantu, iekārtām, ēkām ( viss, ko tu uzcēli), + savāc tavu māju un mašīnu, ko biji ieķīlājis, radiniekiem atņem ķīlas un banka iegūst arī tos 50% eiropas naudas, kas iegrūsti uzņēmumā, nu, un protams, nauda, ko tu esi samaksājis procentos pa tava "veiksmīgā" biznesa laiku (3 -5 gados sakrājas normālas summas) un pats skaistākais, ka tu vēl paliec parādā bankai uz visu atlikušo summu. Stāsts par bauskas zemnieci, kas iekūlās ES fondu "bezmaksas" naudā ir klasika, tur bija viss, gan saimniecības, gan personīgās mājas atņemšana, gan palikšana parādā, gan procentos samaksātās naudas zaudēšana, gan visi citi dzīves "jaukumi", kas ar to saistās. Tāpēc lietuvieši shēmu atkoduši atsakās no šo "fondu" apgūšanas, mūsējie vēl lauza galvu, droši vien sarežģīti ir nonākt pie šiem secinājumiem ))) Pat tad, ja ir acīmredzama pieredze ))))
elektorāts
e
varētu.. ja vien tā fondu dalīšanas mašina nebūtu tik liela... un ja tā būtu viena mašina,,, un ja visi tie daudzie noteikumi nebūtu tik stulbi birokrtiski.. gribi cik gribēdams - nu diez vai izdsies to paātrinājumu iekustināt...
nordiska
n
Nabaga cilvēks. Neapskaužu.
žanis
ž
tikai kafiju šis arī saprata, tāpēc 3 pēdējos gados rakstīja par restorāniem, ne ekonomiku.
abet
a
varētu gan. bla-bla-bla
zane
z
Dombrovska lielais pluss ir tas, ka vins ir paburzijies Eiropa, iedzeris kafiju ar EK komisariem un saprot ekonomikas butibu, zin ES fondu apguvi
kāmis
k
varētu paātrināt, varētu nepaātrināt. var jau padomāt , ka valdiņš fondiem pa priekšu skries. un neba jau viņš katru projektu pats bīdīs. p.s. bet nu labi , ka pozitīviska kampaņa vismaz voldiņam sākuisies. pret visām valdībām tik labvēlīgi!
stdx
s
Piekrītu "333". Dombrovskis visus glauda pa spalvai
Joki gan
J
Pilnīgi piekrītu, ka Valdis Dombrauskis ir spējīgs un tik daudz gan saprot, atšķirībā no Lemba, ka galvenais ir ES fondu apguve un tādējāda papildus līdzekļu piesaiste, atšķirībā no lembja, kurš tik vien jēdz, kā visu, kas nav piesiets , ievākt savās nepiepildāmajās ķešās un arī savus bērnus iesaistīt savos darījumos!
antizalāns
a
tad varbūt pats nāc ar savām ģeniālām idejām un darbaspējām?
333
3
ir jau radies iespaids, ka dombrovskis ir viens liels muldētājs
Jes
J
Iedzīvotāji par viskorumpētākajām partijām uzskata TP un JL . NO TVNET.
zvirbulēns
z
Tad par Ekonomikas ministru atkal jāliek Kariņš :))))))

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL:

Arodbiedrības cer, ka Dombrovskis vairāk ieklausīsies

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas