Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

papildināta - Dome neliedz pedagogu maršu nākamajā ceturtdienā

Rīgas dome nav aizliegusi Latvijas izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) rīkoto biedru gājienu 2. aprīlī pa Tērbatas ielu. Nepieciešamības gadījumā policijai ir tiesības gājiena maršrutā ierobežot satiksmi gan Tērbatas ielā, gan arī Brīvības bulvārī, _Dienu _informēja Rīgas domes pārstāvis Dzintars Zaļūksnis. Gājiena dēļ uz pusotru stundu slēgs arī 1. trolejbusa maršrutu.

Rīgas dome pirms lēmuma pieprasīšanas vērsās arī Drošības policijā, kura nesniedza negatīvu atzinumu. Tāpēc arī nolemts nelikt šķēršļus gājienam, skaidroja Dz. Zaļūksnis.

Iepriekš LIZDA vadītāja Astrīda Harbaceviča Dienai klāstīja, ka gājiena maršruts izplānots tā, lai būtu pēc iespējas mazāka varbūtība, ka to aizliedz. Tāpēc arī nolemts gājienu rīkot no LIZDA ēkas Tērbatas un Bruņinieku ielas stūrī līdz valdības ēkai Brīvības bulvāri, bet līdz Saeimai Vecrīgā nedoties. Iepriekš viņa nevarēja atbildēt, vai ap valdības ēku, kurai plānots maršēt apkārt vairākas reizes, pedagogi dosies pa ietvi vai arī pa ielas daļu. No Satiksmes departamenta rīkojuma par ierobežojumiem gājiena laikā izriet, ka tāda iespēja ir atļauta.

Gājiens norisināsies no plkst. 14 līdz plkst. 16. Šajā laikā arī autovadītājiem jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem Tērbatas ielas rajonā no Bruņinieku līdz Elizabetes ielai un pie valdības ēkas. Savukārt no plkst.14.00. līdz plkst.15.30 tiks slēgts 1.maršruta trolejbusu satiksme.

Jau vēstīts, ka LIZDA padome pieņēma lēmumu 2. aprīlī protestēt pret līdzekļu samazinājumu nozarei un tajā strādājošo atalgojumam. Arodbiedrība plāno, ka gājienā varētu piedalīties ap četriem tūkstošiem cilvēku. Pēc šīs protesta akcijas nav izslēgta streika iespējamība.

Piektdien intervijā Latvijas Radio izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe (ZZS) izteicās, ka atbalsta protesta akciju un prognozē, ka tā varētu dod efektu, tomēr streiku neatbalsta. "Es, protams, nevaru atbalstīt streiku kā akciju. Ja streiko skolotājs, faktiski viņš būtiski pasliktina iespējas savam audzēknim. Te nu es nevaru būt solidāra, jo es tomēr esmu izglītības ministre, tas ir - man jārūpējas par to, lai skolēnam būtu kvalitatīva izglītība," izteicās T. Koķe.


(papildināta 4. rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas