Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

papildināta - Dome neliedz pedagogu maršu nākamajā ceturtdienā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
piktā skolotāja
p
Stulbeņi!!! Vai tad jūs nesaprotat, jeb negribat saprast, ka mums vienreiz jau paņēma nost!!! Man, konkrēti, par to pašu darbu jau ir Ls.80- mazāka alga nekā pērn. Un tas, ko viņi tur muld, ka skolotājiem algas nesamazināja, ir pilnīgas muļķības - nesamazināja kkādu mistisku pamatlikmi, bet visu pārējo (vismaz šeit, Rīgas rajonā), ko visus šos gadus plātīgi skaitīja pie skolotāju algas (vismaz, kad avīzē bija jāplātās, cik nu skolotājs saņem), ir paņēmuši nost! Tak ejiet uz vienu vietu!- neesmu ne stulba, ne nevarīga - samazinās vēl - nākamgad manis šajā valstī nebūs, jau apmēram zinu, kur un ko strādāšu!!! Un divās skolās manā priekšmetā skolotāja nebūs!!! Rindā stāv uz skolotāju vietām??? Ha, arī pašreiz dabūt normālu sava priekšmeta speciālistu nav nemaz tik viegli, ļoti bieži piesakās visādi švaļi, kas neprot ne savu priekšmetu pasniegt, ne ar bērniem tiek galā...
Učene
U
Par skolotājiem pārsvarā strādā sievietes, no kurām visvieglāk paņemt. Jau gadu gadiem iztikušas ar pieticigu aldziņu, gan jau pacietīsies vēl. Bet mēs neklusēsim. Mēs esam stipras un mūs ir tik daudz! Skolotājas, piedalīsimies gājienā un parādīsim visai Latvijai, ka mēs neklusēsim un protestēsim pret valstī notikušo izlaupīšanu! Lai tādi kā Kalvītis vairs nelīstu Lattelekomā, un Veldre nodarbotos ar zirgu audzēšanu policijas vai armijas vajadzībām nākotnē!
Oga
O
Strādāju labā mikrorajona skolā. Un ar savu skolu lepojos. Un lepojos ar bērniem, kurus mācu. Jā- mūsu skolā, ziniet, ir vairāki kopētāji. Skolā, kurā mācās ap 800- 900 bērnu ( precīzu skaitli nezinu), ir kopētāji gan skolas kancelejā, gan metodiskajā centrā, gan katrai metodiskajai komsijai savs. Un arī datori un projektori ir- tiesa, ne katrā kabinetā- ir datorkabinetos un vēl dažos citos. Ir arī pāris interaktīvās tāfeles... Ir arī dokumentu kamera. Un mūsu skolas skolēni praktiski visi pēc vidusskolas beigām iestājas augstskolās un liela daļa- budžeta grupās. Jo mūsu skolā tiek ( patiesībā- tika) ieguldīti izglītības attīstībā un kvalitātes uzlabošanā. Varbūt kāds pēc mana rakstītā var teikt, ka esmu viduvēja skolotāja, taču ar savu skolēnu panākumiem esmu apmierināta un lepojos. Centralizētos eksāmenus vairāk nekā 80% nokārtoja ABC līmeņos- stipri vairāk, nekā vidēji valstī un vidēji rajonā. Un skolēni atceras interesantās stundas un vēl joprojām saka paldies... Un arī vecākiem jāsaprot- ne jau man tā tehnika ir vajadzīga. Ne MAN un ne maniem KOLĒĢIEM... Bet skolēnu izglītībai. Un internetā ir gan mācību materiāli, gan vizuālais teksta papildinājums. Un īsas filmiņas, kas papildina mācības. Skolēniem IR INTERESANTI. Un, ja skolēniem stundās ir intersanti, tad arī mācību process sagādā prieku un skolēni mācās... Nevienam, kurš nevēlas mācīties, neko nevar iemācīt... Es nezinu, kurā skolā vāc naudu- 5Ls. Bet arī manā skolā vecāki ziedo klases fondam. latu mēnesī. Un arī es, kā vecāks, piekrītu tam- jo mana meita mmācās šajā pat skolā un es zinu, kādas ir klases vajadzības... Papīru kopēšanai pērk par šo naudu, koncertos uziacinātie mākslinieki tiek apmaksāti... vajadzību ir daudz... Vairāk, nekā pa šo lartu mēnesī sanāk... Varam jau atgriezties pie "dzīvā vārda un lekciju metodes"... Vien no lekcijas skolēniem pŗātā paliek vien 5 nieka procenti... To ne es- to psihologi...
Učene
U
Vai komentētāji ievēroja, ka skolotājas sāka rakstīt darba dienas beigās?
Ogai un Učenei
O
Kamēr rakstīju komentāru, jā, lūk divi komentāri, kas apstiprina to, ka ļaudīm nav ne mazākās saprašanas par to, kādēļ skolā vajadzīgi tādi tehnikas brīnumi kā datori, kopētāji un projektori. Bet varbūt izglītības kvalitāte skolās arī tādēļ ir zema, ka skolotājam nav tiesību bērnu vienkārši piespiest mācīties. Mēs taču esam humāni un ievērojam visas bērnu tiesības un mūsu bērniņi to ļoti labi to apzinās. Atzīmes mazajās klasītēs mēs viņiem likt nevaram, atstāt uz otru gadu neatstājām, tad kādēļ piepūlēties un censties kaut ko darīt. Lai taču tā učene tur klases priekšā runā. VIŅA MAN TĀPAT NEKO NEVAR PADARĪT!
Ogai un Učenei
O
To jau rakstītāji nesaprot, viņiem galvenais kādu noriet. Un viņiem vienalga, ka skolās tiek likvidēti pulciņi, jo lielai daļai jau ir vienaldzīgi arī savi bērni. Tāpat tos bļāvējus neinteresē ne kopētāji, ne shēmas.Tad, kad nebūs pagarinātās dienas grupiņu, tad gan kāds sāks bļaut vēl vairāk, jo pašiem nāksies domāt, kur to bērnu likt pēcpusdienā, bet gan jau atkal būs vainīgi skolotāji, kuri , šito nekaunību, negrib ar viņu bērniņiem pasēdēt un pamācīties, tāpat, bez atlīdzības. Latvietim viens likums- Ja nav man, lai nav arī tev. Vau, vau! Valdību rēja, rēja, saprata, ka tas rieksts par cietu, valdība tāpat, ko un kā grib, tā dara. Nu metīsies pie rīkles tiem, kuriem nav tik bieza āda uzaudzēta un tik biezi maki piepildīti, lai visu spētu laist pāri galvai.
Augstskola
A
Izglītības kvalitāte vidusskolu absolventiem ir ne tikai zem katra kritikas, bet pat ārkārtīgi zema! Jau tagad! Un varonīgi paslēpties aiz tehnikas brīnumiem, ka tās neesamība pasliktinās kvalitāti, maigi sakot, neiztur kritiku! Tas liek domāt, ka esat ļoti viduvējs pedagogs!
brīnos
b
Neapšaubāmi, ka izglītības kvalitāte kritīsies. Un par to būtu visvairāk jāsatraucas... Vai vecākiem tas nemaz nerūp? ========================================== Izglīt ības kvalitāte jau tagad ir zem katras kritikas! Jūs uzskaitījāt vis kaut ko, kas noticis ar "lampiņām" un tml. Tad interesanti, kāpēc no vecākiem tiek prasīta (pat ļoti uzstājīgi!) nauda un ne 5 lati!- kā ziedojums skolas vajadzībām? Kolēģes klasē saplīsa kopētājs- remonts- 95 Ls, ------------------------------------------------------- ------------------ Mūsu skolā ir 1 kopētājs pa visu skolu, bet te pat klasē savs? Dīvaini!
aiaiai
a
esmu skolotāja un piekrītu Ogas komentāram par visiem 100%. mēs varam un gribam labi strādāt, bet vai ar finansējuma samazināšana varēs situāciju uzlabot? vecāki bezdarbnieki nāks uz skolu un salūzušā kopētāja vietā ar roku pārrakstīs kopēšanai domātās lapas? attopieties, cilvēki! skolai nauda vajadzīgāka visvairāk, jo no skolas ir atkarīga jūsu bērnu nākotne.
Učene
U
Vai tiešām jūs nesaprotiet, ka gājiens ir attieksmes pret notiekošo valstī parādīšana. Vai labāk būtu klusēt? Cik daudz no jums pabļaustīsies par Kalvīša glumo ieslīdēšnu Lattelekom, bet, ja reāli kāds aicinātu iet demonstrācijā, vai jūs ietu? Savus skolotājus no Rīgas 64. vidusskolas atceros ar patiesu cieņu! Runājot par algu, manas privātstundas maksā 3X vairāk, kā valsts man pašlaik maksā skolā, par klientiem nesūdzos. Tātad valsts noteiktā alga nesniedzas līdz patiesajai tirgus cenai par manu darbu. Pietiek riet uz skolotājiem!
Oga
O
Esmu skolotāja. Bet šoreiz - NE PAR ALGU. Mani satrauc kas cits. Skolām līdz minimumam noņemts finasējums. Tualetes papīram pietiek- nekam citam- nē... +Kopēšana- ierobežojumi. Tas ir kā- kontroldarba jautājumi uz tāfeles jāraksta? Nedomāju, ka tādā veidā spēšu sagatavot skolēnus eksāmeniem. Kontroldarbi nesastāv no 5 jautājimeim. Paskatieties kādi ir eksāmeni- Darba lapas būtu jākopē ( nu neapmierina mani manā priekšmetā izdoto darba burtnīcu kvalitāte- reizēm tāds uzdevumu savārstījums, ka nesaproti jēgu uzdevumiem), izdale jākopē- shēmas, tabulas, attēli... + Man klase "uztjūnēta"- ir dators, projektors, interneta pieslēgums. Izmantoju to visu praktiski katru stundu. Līdz vakardienai, kad projektoram lampina izdega. Un izskatās, ka vairāk arī nestrādšu, jo, redz- projektora lampiņa maksā virs 200- 300 Ls, bet finansējums pamatlīdzekļu iegādei netiek piešķirts... Tātad- pie griestiem turpinās karāties saplīsis projektors...Un nedomāju, ka neziniet, kādas ir iespējas mācīt ar moderno tehnoloģiju palīdzību... + Kolēģes klasē saplīsa kopētājs- remonts- 95 Ls, no kuriem kolēģe pati samaksāja 50 Ls, jo vienkārši skolai nav un nebūs naudas tehnikas remontam... + mācību līdzekļus iepirkt- nav naudas... Grāmatas, aparatūra, atlanti, kartes.. Neapšaubāmi, ka izglītības kvalitāte kritīsies. Un par to būtu visvairāk jāsatraucas... Vai vecākiem tas nemaz nerūp?
O.K.
O
Tad būs jāiet pa vienām, vienā virzienā un tas nebūs gājiens.
Nez vai
N
Taukmūļi laikā NEPAMATOTI skolotājiem paaugstināto algu, tieši par tik % nu PAMATOTI ņem nost! Tauakmūļu laikā varējāt zīmēties, ka esat PĀRĀKI par CITĀM profesijām! Kāpēc nenotiek tik intensīva cīņa par darba KVALITĀTI, a? Katrs 4 skolēns Latvijā 9 klasi taču beidz ar LIECĪBU! Tas ir SLIKTĀKAIS rādītājs visā ES !!! Tātad, ja prasāt algas PALIELINĀŠANU,tad, lūgtum KARDINĀLI uzlabot darba KVALITĀTI! KARDINĀLI uzlabot MĀCĪBU darba kvalitāti! !
Plazma
P
Ir jāsaprot, ka krīze ir visaptveroša, un tikai daži no tās necieš un necietīs. Esmu mediķe, mans vīrs -policists, un mūsu ģimenes budžets algu samazināšanas dēļ ir pamatīgi cietis. Taču mums nenāk prātā skraidīt ar plakātiem darba laikā un kunkstēt. Jāstrādā un jāsolidarizējas ar tiem daudzajiem, kam šobrīd neiet viegli.
ARODBIEDRĪBA
A
Ja mēs kopā ar LIZDU pēdējos 4 gadus nebūtu cīnījušies.....tad nebūtu sasnieguši tagadējo algas līmeni...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas