Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

papildināta - DP vērtēs lietu par karodziņu izmešanu miskastē

Drošības policija (DP) pēc raidījuma _Nekā personīga _žurnālista iesnieguma vērtēs, vai ir pamats rosināt lietu par Tautas partijas Jaunatnes organizācijas (TPJO) aktīvistu rīcību, kuri izmeta Latvijas karodziņus atkritumu tvertnē. Šāda aina bija vērojama protesta akcijas laikā pagājušajā ceturtdienā, kad notika Saeimas sēde. DP vērtēs, vai tā ir vai nav bijusi valsts simbolu zaimošana. “Mēs nebūt nesarkstam par savu akciju kā pilsoņi,” paziņojusi TPJO.

Sižetu par karodziņu izmešanu atkritumos parādīja raidījums Nekā personīga. Ceturtdien pie Saeimas notika vairāki piketi, tostarp pikets par un pret reģionālo reformu par ko galīgajā lasījumā lēma tautas kalpi. TPJO bija ieradušies, lai atbalstītu novadu kartes pieņemšanu. Incidents notika pēc akcijas, kad televīzijas kamera nofilmēja, kā vairāki TPJO akcijas dalībnieki izmet miskastē sarkanbaltsarkanos karodziņus. Mēs to nenoliedzam, bet mēs to nedarījām publiski, Dienai uzsvēra TPJO priekšsēdētāja vietniece Sarmīte Kolāte. Izmestie karodziņi esot bijuši no papīra, slapji un salijuši.

“Protams, diskutējams ir jautājums par karogiem. Taču man šķiet, ka saburzītu, salijušu papīra karodziņu mētāšana pie Saeimas ēkas ir daudz vairāk apkaunojoša nekā to izmešana gružkastē. Šogad, 18.novembrī, Vecrīgas gružkastes bija pilnas ar šādiem karodziņiem un, nedomāju, ka karodziņu tur nokļuva aiz necieņas vai naida. Varbūt paziņošu ko nebijušu, bet papīra izstrādājumi nav mūžīgi. Nav arī tā, ka šis mešanas akts bija publisks. Ir tikai normāli, ka jaunieši pēc pasākuma aiz sevis savāc skujas, papīrus un citus piketa atribūtu. Valsts karogs visos nozīmīgajos TPJO pasākumos vienmēr ir goda vietā un tam veltīta pienācīga attieksme, gods un cieņa,” uzsver S.Kolāte.

Viņa sacīja, ka kamera esot viņiem sekojusi un tādēļ karodziņu izmešanu nevar uzskatīt par publisku.

TPJO izsūtījusi paziņojumu presei pēc raidījuma Nekā personīga. Mūsu virzienā mestie pārmetumi nav pamatoti un lielākā daļa raidījumā minēto faktu atainoti kļūdaini, pauž partijas jaunatnes organizācija.

“Melīgajā sižetā arī norādīts, ka TP jaunieši bija tik daudz, jo sapulcināja dažādus ierēdņus. Tai pat laikā norādot uz trim valsts pārvaldē strādājošajiem, jāuzsver, ka no kuriem viens jau vairāk kā gadu nestrādā valsts iestādē, otrs atrodas atvaļinājumā, bet trešajam ir brīvdiena. Rodas arī jautājums, kāpēc, piemēram, Baložu vidusskolā skolēniem nenotika stundas, jo skolotāji bija devušies Saeimas virzienā piketā pret novadu reformu? Kāpēc valsts amatpersonas var piedalīties dažādos „lietussargu mītiņos" un citos „pret" piketos, bet, ja ir saistītas ar Tautas partiju, tiek radīts pseido-skandāls? Kam tas ir izdevīgi?” teikts partijas jauniešu organizācijas paziņojumā presē.

Kā noskaidroja Diena Baložu vidusskolā, skolēniem stundas protesta dienā notika. Izņēmums bija 1.-4. klašu skolēni, kuriem vakarā bija Ziemassvētku pasākums, tāpēc bērniem bija atceltas mācības, lai vakarā tie nebūtu saguruši, taču plkst. 12 bērniem bija jāierodas uz Ziemassvētku pasākuma mēģinājums. Protesta dienā skolā ieradās arī Izglītības inspekcijas pārstāvji, kuri pārkāpumu izglītības procesā nekonstatēja.


(papildināta ar pēdējo rindkopu)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas