Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

papildināta - EK slavē Latvijas paveikto deficīta mazināšanā, bet gaida lielākus centienus

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Valdiņš
V
Valdiņš. Mammu,mani Alumīnija onkulis paslavēja! Vai es drīkstēšu gultā ņemt blakus savu spēļu lācīti?
Muļķu zemes pavalstnieks
M
Vai par kredītreitingu paaugstināšanu būtu jāpriecājas vai jāraud? Ja pirms treknajiem gadiem tas bija pozitīvs signāls,tad tagad ,kad ārējie parādi sasnieguši jau katastrofālus apmērus,jābrīnās,ka vēl atrodas vientieši ,kas par to priecājas. Ņemsim atkal jaunām leļļu mājām,Ēģiptes braucieniem, vārdu sakot - kāpsim atkal uz vecā grābekļa,gan jau nākošās paaudzes parādus atdos.
Lib
L
Kredītreitingi nav "mistiski", bet tieši ietekmē naudas cenu un pieejamību. Var strīdēties par reitinga aģentūru kapacitāti un reitingu precīzumu, bet tas jau ir cits stāsts. Lasot komentārus, esmu pamanījis vienu iezīmi - visi JL kritiķi izmanto tikai argumentus par personu izskatu/ģērbšanās stilu vai arī acīmredzamas klišejas. Tas, kā zināms no retorikas, ir pats nicināmakais argumentēšanas veids, ko lieto cilvēki, kam tiešām nav ko teikt.
riņķī apkārt
r
man pie vienas vietas, ka kaut kādi mistiski kredītreitingi, redz, ceļas. es redzu to, ka mēs esam nabadzīgākā valsts Eiropā +++ un pie tā ir vainīgi Dombrovskis ar Repši :)))
Dīzels
D
Daļēji tev piekrītu. Bet labajos laikos vajadzēja iekrāt līdzekļus, lai krīzes laikā būtu ar ko stimulēt uzņēmējdarbību. Bet Latvijai vajag tik daudz naudas lāpot budžeta deficītu kad citam maz kas paliek pāri. Kas ir par nodokļu celšanu tad to varētu norakstīt uz aplokšņu algām, ja uzņēmēji būtu pavisam nedaudz godīgāki . Domāju kad deficītu izdotos sabalansēt. Tā ka mietam vienmēr ir divi gali.
Karamba
K
Jāteic, atskaites punks, vai LV kaut kas virzās uz labo pusi ir pavisam vienkāršs- kā jūtas uzņēmēji, jeb cilvēki ar iniciatīvu ,idejām, strādāt griboši un varoši. Pēc savas un kolēģu pieredzes- slikti jūtās. Politbizness ar iesmērētiem konkursiem kā bija, tā ir, nodokļu shēma vienkārši naturāli spiež iet pelēkajā .. Birokrātiskie " akti" vispār ir sarkandaugavas vērti.. Pēc pusstundas lasīšanas sāk braukt jumts, jo normāls cilvēks ar kaut 3 augstākajām šito mudžekli izprast vienkārši nespēj. Un tā tālāk.. Vispār tiem uzņēm;ejiem, kas vēl nav pārreģistrējušies uz ārvalstīm automātā jāpiešķir 3 zvaigžņu ordenis. Kas būs tālāk? Jau paliek interesanti ,kā trillera sižets.
ciniķis
c
Nedaudz pamatošu domu. Ja "konsolidācija" jāturpina vēl 2 gadus un kopā no IKP jāizņem ārā vēl 800-900 miljoni - tas nozīmē, ka IKP kā tādam vēl ir jākrīt par attiecīgo procentu, bet pēc tam vēl no šī strauji nokritušā IKP ir jāsamazina budžeta deficīts no 8,5% uz 3% un zemāk. Praksē tas varētu izskatīties šādi - vidējā alga valstī - 100-150 Ls, vidējā pensija -30-50 Ls, bezdarbnieka pabalsts 10-15 Ls, citi sociālie pabalsti - līdz 10 Ls. Bezdarbnieku skaits - ap 50-60% no ekonomiski aktīvajiem iedzīvotājiem. Bads, augstākā noziedzība eiropā un pasaulē, nestabila sociālā situācija, kas jebkurā mirklī draud izvērsties masu vardarbībā un cīņā par izdzīvošanu. Bet es nedomāju, ka līdz tam nonāks - sabiedrība politiķus sāks mainīt jau pie 25% bezdarba un kredītņēmēju masveida bankrotiem.
ciniķis
c
Ja EK slavē - tā ir slikta zīme iedzīvotājiem. Tas nozīmē, ka būs ļoti liela nabadzība.
anuka
a
tiešām? kur tad ir? bet ESā esam gan, tā vismaz nesen ziņoja.
Bo
B
Nemelo, mēs neesam nabadzīgākā valsts Eiropā.
skaabais
s
to Dīzels » skaabais 16:01 Cienītais! Nevajag man piedēvēt to, ko es neesmu teicis- piemēram, ka devavācija ir zāles visām kaitēm. "Poļus glāba iekšējais patēriņš un arī eksports. Bet tā ka Latvijā nedzīvo tik daudz un arī nesam nekādi dižie eksportētāji." Tieši tā- un diemžēl pašreiztiek darīts viss, lai izdzīvotu bankas, nevis ražotāji, t.sk eksportetāji. "Latvija visu izdarīja pareizi krīzes pārvarēšanā." Laikam esmu briesmīgs pesimists, bet, domāju, ka mēs vēl ne tuvu neesam bedres dibenam. Un uzņēmēju aplikšana ar jauniem nodokļiem situaciju tikai pasliktinās.
anuka
a
man pie vienas vietas, ka kaut kādi mistiski kredītreitingi, redz, ceļas. es redzu to, ka mēs esam nabadzīgākā valsts Eiropā un ar tādu ekonomisko un nodokļu politiku vēl ilgi tādi būsim. un ne ES, ne EK, ne SVF nemaz nav ieinteresēta, lai te jebkad būtu kāds uzplaukums, kāda labklājība. iedzīt valsti parādos, lai pēc tam, kad tos parādus atdot nevarēs, te visu nopirktu par sviestmaizi. vienīgais, ko es redzu pozitīvu faktā, ka mēs vēl esam tai ES, ir tas, ka robežas ir atvērtas (pagaidām). vismaz ir kur aizmukt no šīs bēdu lejas...
riņķī apkārt
r
....un ko tad tāāādu Dombrovskis ir izdarījis? izspiedis no SVF un EK miljardus? priekš kam?....+++ meklē rakstos :)) Atbilde ir tepat - zem virsraksta :) "....EK labvēlīgais ziņojums par Latvijas īstenoto programmu finanšu grūtību pārvarēšanai ir apliecinājums tam, ka Latvijas ekonomikas stabilizācijas programma tiek sekmīgi īstenota un valsts budžeta deficīta samazināšana norit atbilstoši plānotajam. Tāpat tas ir arī pozitīvs signāls starptautiskajam finanšu tirgum, kas ļauj prognozēt pakāpenisku Latvijas kredītreitinga paaugstināšanos...." Vienu pusteikumu gribu īpaši uzsvērt - "...prognozēt pakāpenisku Latvijas kredītreitinga paaugstināšanos...." Nevienam taču nav jāpaskaidro, ko Latvijai nozīmē kredītreitinga paaugstināšanās, vai krišana.
skaabais
s
to: riņķī apkārt » skaabais 14:49 Neredzu par ko teikt "paldies" Repšes/ Dombrovska tandēmam, vismaz pagaidām. Un arī Tavā rakstītajā to nesaredzēju. to: dzeris - skābais 15:15 Latvijas enerģētiskā bilance nemaz nav tik slikta, kā to brīžiem ir vēlēšanās atainot. Pateicoties HESiem Latvijā uz vietas tiek saražota 2/3 - 3/4 elektroenerģijas (ja pareizi atceros). Tā ka dramatiska energonesēju cenu celšanās nebūtu gaidāma. Tas, ka cenu celšanas enerģijai būtu, fakts. Tajā pašā laikā tas sadārdzinātu importu un stimulētu gan priekš iekšējā tirgus ražot preces LV, gan arī nedaudz palielinātu preču konkurētspēju ārvalstīs. Bet patreiz tā ir tikai teor. spriešana, jo, ja arii bija kāds piemērots brīdis LVL devalvācijai, tad tagad tas tāpat ir nokavēts. Starp citu man ir kredīti gan EUR, gan LVL, tā ka arī man devalvācija būtu zināms zāģis. Tas tā- lai kāds gudrinieks man nepārmestu personisku ieinteresētību un baigo Andrīša aizstāvēšanu...
anuka
a
un ko tad tāāādu Dombrovskis ir izdarījis? izspiedis no SVF un EK miljardus? priekš kam? lai te dažas bankas, pasarg die's, nenogrimtu? bet par kādu cenu?? cerētā valsts pārvaldes reforma ir formāla, tāpat visādu aģentūru un citu piedēkļu ir kā negrieztu suņu. un tagad nāk gaismā, ka Finmin (JL) vēl atļaujas saviem darbiniekiem palielināt naudu, kad visur citur tiek nogrieztas. Mūrniece (JL) atļaujas paziņot, ka tas ir okej savus bērnus no skolas ar dienesta auto savākt (!). toties ir palielināti nodokļi tiem, kas tos vispār maksā, un palielinātas arī bezdarbnieku rindas. tie, kas nemaksāja nodokļus, turpina tos nemaksāt, lieliski, vai ne? nav arī atbildēts jautājums, kāpēc vispār šie kredīti bija jāņem no donoriem, kas te ik pa laikam paslavē centīgos baurus. Valsts kasē nauda pietiek, to apstiprina pati Valsts kase. tad kāpēc? lai atdotu sindicētos Parex kredītus, lai sagatavotu citām bankām drošības spilvenus? vai tāpēc mums Dombrovskim un šai valdībai jāpateicas??? nebūtu Dombrovskis un Repše paši nākuši no bankas, varbūt arī viņu darbošanās būtu citādāka. tagad tiešām, kā te jau minēja, kā 2 grāmatveži, kam tikai cipari svarīgi. lai nepiekārtu man te visādas birkas, esmu vairākkārt balsojusi vēlēšanās par JL, bet laikam vairs to nedarīšu. un ja Vienotība būs vienīgā izvēle (labākie no sliktākajiem), par ko balsot, tad zinu noteikti, ko svītrošu no sarakstiem laukā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

VIEDOKLIS

Hoakins Almunija:

"Vēlos uzteikt Latvijas koalīcijas valdību, Saeimu un sabiedrību kopumā par drosmi un apņēmību, veicot vajadzīgos pasākumus, lai ar ES un starptautiskās sabiedrības atbalstu stabilizētu situāciju valstī. Daudzpusējā palīdzības pakete, kas ietver ES sniegto aizdevumu 3,1 miljarda eiro apmērā, ir palīdzējusi uzlabot Latvijas ekonomisko situāciju un prognozes, samazinot finansiālo spriedzi un ārējā finansējuma spiedienu. Lai arī ne bez grūtībām, tomēr valdība un parlaments ir izpildījuši savas saistības saskaņā ar ES finanšu ministru noteikto prasību un maksājumu bilances palīdzības kritērijiem.

Tomēr darbam jāturpinās, īpaši attiecībā uz turpmāku fiskālo konsolidāciju un spēcīgākas un ilgtspējīgākas tautsaimniecības aktivitātes nodrošināšanu nākotnē. Latvijā līdz šim sasniegtais budžeta konsolidācijas jomā ir patiešām iespaidīgs, tomēr ir skaidrs, ka vēl jānoiet zināms ceļš, lai samazinātu budžeta deficītu zem 3% no IK un nodrošinātu stabilitāti un ilgtspējību nākotnē ar nolūku ieviest eiro."

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasaule patlaban padevusies principam "nauda nesmird"

Par to, kādus secinājumus Rietumiem izdarīt no Volodimira Zelenska piedāvātā miera plāna, kā uztvert ļaunuma parādi, ko pie sevis BRICS valstu samitā sapulcējis Vladimirs Putins, un Čečenijas...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas