Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

papildināta - Ēķis, Grauba: Nav novērtēts Rīgas sargu devums kino nozarei

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
narkologs
n
Latvijas kino (un latviešu sabiedrības) problēma ir tāda, ka tiek visiem spēkiem noriets viss, ko mēs paši radām. Valstī ar vecām kino tradīcijām tagad prot veidot tikai privātās dzīves seriālus (tos pašus, kurus nu jau ieceļ gandrīz vai nacionālās kultūras statusā) bet patriotiska filma tiek paaugstināti agresīvi norieta. Pie tam kādi 99% kritikāņu vispār nenosauc nevienu argumentu.
Anita
A
arī teātros tās izrādes, kas ir skatītāju apmeklētākās, parasti netiek pie Spēlmaņu nakts nominācijām vispār. RS tomēr dažās kategorijās ir saņēmuši nominācijas. Kristaps nav domāts apmeklētāko filmu apbalvošanai, starp citu.
skatītāja
s
:)) redziet, ir tas, ko jūs vēlaties un ir realitāte. Jums varbūt GRIBĒTOS, LAI RĪGAS SARGI IR SLIKTA FILMA, bet tā nav! Mēģiniet tikt skaidrībā, kāpēc jums tā gribētos! ':))
e.s.Blofeld
e
Nav tik vienkārši. Teorija, ka māksla ir tas, kas neinteresē skatītājus, ir respektabla, bet neatbild uz vienu jautājumu - kāpēc nodokļu maksātājiem būtu šāda kinematogrāfija jāfinansē. Latvijas kino problēma ir tā, ka tas mūsu skatītājus lielākoties neinteresē. Lielākais izaicinājums - šo interesi iekarot. RS ir liels panākums šajā ceļā.
biškikauns
b
Rīgas Sargi tik tiešām ir nepieklājīgi vājš kinoprojekts ar milzīgu - vairāku gadu garumā izvērstu mārketingu. Par vērienu, ar kādu tiek gadiem taisīts čiks, un metodēm, kā atvilināt cilvēkus uz kino, jau nu tomēr varēja kaut kādu veicināšanas balviņu iedot. Makdonaldu jau arī apmeklē daudzi, bet neviens jau nemēģina to saukt par baigi smalko virtuvi...Bet tiem autoriem gan ir riktīgi aizkrtitis ciet. Jau kuro reizi viņi stūrgalvīgi bliež diletantiskas filmas, bet paši sadomājušies, ka baigais kino līmenis. Biškucīt kauns bija gan filmu skatoties, gan lasot par šito jezgu
Toms Tr
T
Tas viss velk uz Ievas Melgalves ideju Radošo savienību plēnumā: atbalstīt un godināt tikai tos kultūras produktus, kas savākuši vislielāko auditoriju. Domāju gan, ka vislielākā auditorija tika arī savākta - ar visu PR kampaņu, reklāmām, iespaidīgo uzstādījumu, jaunumu Latvijas kinematogrāfā: specefektiem, utt. Tad varbūt jādibina jauna, atsevišķa balva: Latviešu tautas auditorijas balva? (zināmā mērā šo funkciju pilda Autortiesību bezgalības balva, ja tādai vēl šogad lemta dzīvība) Bet tiept šo absurdo argumentu - skatījās, tātad laba - virsū mūsu nacionālajam kino festivālam ir vienkārši nožēlojami. Māksla un industrija ir divas absolūti nošķirtas lietas, kaut vai tāpēc, ka pirmā nevar tā vienkārši paņemt un radīt otru, un vice versa. Ēķis un Grauba abas grib kult vienā bļodā. Protams, kremt, ka lielais darbs nav novertēts ar nomināciju Labākajai filmai. Taču, kungi - tur arī ir tikai LIELS DARBS. Nevis LIELA MĀKSLA. Un viss.
Par filmu
P
Gaidīju šo filmu, bet biju pārsteigts par satriecošo primitīvismu un diletantismu. Nedrīkst tā apšmurgāt tautai būtiskas tēmas, nedrīkst banalizēt patriotismu.
Skatītāja
S
Man gan ļoti patīk Rīgas sargi. Lai mums būtu vairāk tādu filmu!
smukā
s
Aigar, TU? :D Ja tev nav argumentu atbildei, neķeries klāt personīgiem apvainojumiem (kas par laimi mani neaizvaino). p.s. manam segvārdam nav nekāda sakara ar manu smukumu vai nesmukumu.
ag
a
Tu nevari atļauties komentēt, jo esi nesmukā! :))) Tas, ka esi nesmuka redzams tavā tekstā!
smukā
s
es atļaušos komentēt - tas, ka, jums aktieriem, patika kā strādā Grauba, nenozīmē, ka filma ir laba. ne vienmēr mīļākais skolotājs ir tas, kurš vislabāk iemāca. un fimu kritizē tāpēc, ka kopskats nebija labs. varbūt atsevišķi darboņi darīja savu darbu pēc labākās sirdsapziņas, bet viss kopā nesaslēdzās. nu scenārijs taču bija baigi plāniem diegiem šūts un nepatriotisks (izskatījās, ka visi latvieši bija pret brīvību, tikai kaut kāds viens zaļknābis izdomāja, ka vajadzētu cīnīties, sadzēra ar ulmani un beigās viss tā nejauši izdevās. tāda sajūta, ka rādam bērniem (un asv kinoakadēmijai:( ), ka toreiz Bermontu uzvarējām nejaušības pēc un arī tas nav bijis nekāds sasniegums, jo Bermonts ir bijis kaut kāds pasists alkašs. vēl, manuprāt, liela daļa dialogu bija vVājprātīgi naivi un uzspēlēti. un tā alus reklāma, kurā izmantots un apspēlēts tas skats, kur ievainots A.Skrastiņš, manuprāt, vispār visiem brīvības cīnītājiem iek...ā dvēselē.
No Saldus
N
Pareizi , ka nedeva filmu tām fidām !
aktrise
a
Aigar, neņem galvā visus tos agresīvos izteicienus! Aktieri tāpat, zin cik labi tu ar viņiem strādā un Lizas nodarbības 'Rīgas sargos' bija man ļoti laba skola! Mēs teātrī vienreiz nospriedām - kritķi laikam domā, ka viņu profesijas nosaukums liek viņiem kritizēt. Lai veicas ar nākamo filmu!
smukā
s
graubam vispār ir laba balss, man vismaz ļoti patīk. žēl, ka sāka nodarboties ar kaut ko citu, absolūti nepiemērotu. bet atbildot ag: 1) kultŪras valodā to nevar izskaidrot, tikai un vienīgi medicīniski; 2) izklausās, ka esi ļoti tuvu ar filmu saistīta persona, tāpēc šajā gadījumā šķiet, ka tev ir aizmiglojies prāts nevis pie vainas idiotisms; 3) nevienu brīdi nenoliedzu lielos projektus (bet liels projekts automātiski nenozīmē izdevušos projektu, lai gan iespējams, kā darba vieta krīzes laikā ideāls variants); 4) man ir bagāta valoda un plašs vārdu krājums, tāpēc lai paustu savu viedokli (it īpaši, par šādām kliedzošām lietām), izmantoju arī dažus literārās valodas izteicienus, kurus neizglītotie uzskata par lamāšanos; 5) tas laikam kaut kas no neirolingvistiskās programmēšanas, ar kuru es neaizraujos.
ag
a
labi, pagaidīšu, tad parunāsim, pēc tam, kad : 1) noskaidrosiet par saspiestajām smadzenēm. Vēl man būtu lūgums iztulkot kulturas valodā; 2) pateiksiet, kas ir idiotisms - kas tieši ir idiotisms? 3) pati sevī mēģināsiet apjēgt, kas tur slikts gribēt strādāt lielos projektos? 4) nelamāsieties kā dzērāja 5) kaut ko zināsiet, sapratīsiet, bez ne-

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

VĒRTĒJUMI:

Laikraksta Diena kinokritiķe Dita Rietuma:

"Lielā Kristapa žūrijā pulcināti konkrēti latviešu kino profesionāļi. Nav iemesla pakļaut viņus linča tiesai, ja Rīgas sargi, nav nominēta labākās filmas kategorijai - toties ir nominēti aktieri. Šī žūrijai acīmredzami ir drosmīga un tai nepiemīt populisma tieksme, vēlme liekuļot un flirtēt ar vidējo latviešu skatītāju. Iespējams, šis lēmums mazinās kādreizējo Kultūras ministrijas paspārnē realizēto liekulīgo PR aktu, filmas sūtīšanu uz ASV – Kinoakadēmijas uzmanībai, labi apzinoties, ka troksnis, kas tika sacelts ap filmu, saviļņos tikai vietējo publiku.

Visu cieņu filmai kā apsviedīga menedžmenta un mārketinga auglim, taču šīs nav bijušas kvalitātes, kas uzrunājušas žūriju."


LASI VĒL

"Rīgas sargu" veidotāju paziņojums (pilns teksts)

Nacionālā Kino centra direktores atbilde (pilns teksts)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas