Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

papildināta - FM: Slakteris gatavojās intervijai latviešu valodā

Komentējot finanšu ministra Ata Slaktera interviju aģentūrai_ Bloomberg, _portāla _diena.lv _aptaujātie eksperti uzskata, ka finanšu ministra palīgiem vajadzēja ministru labāk sagatavot intervijai. Videointervija, kas ievietota Bloomberg mājas lapā, atklāj, ka A.Slakteris tieši neatbild uz jautājumiem, jautājumu aizmirst un pārjautā to kādam savam palīgam, kā arī meklē angļu valodas vārdus. Finanšu ministrijā Dienai paskaidroja, ka ministrs bija gatavojies intervijai latviešu valodā un atbildējis uz jautājumiem angliski tikai ar norunu, ka intervija tiks montēta.


Diāna Bērziņa, Finanšu ministrijas Komunikācijas departamenta direktore

Finanšu ministrs Atis Slakteris norāda, ka šajā gadījumā Bloomberg intervētāji pārkāpuši iepriekšējo vienošanos par to, ka intervijas materiāli tiek izmantoti TV sižetam rediģētā formā. Pret sižetu, kas ir tapis šīs intervijas rezultātā un ir pārraidīts televīzijā, ministram iebildumu nav. Taču ministrs pirms intervijas netika brīdināts par to, ka internetā tiks ievietots viss nofilmētais darba materiāls, kas šajā gadījumā ir noticis un ir pretrunā ar žurnālistikas ētiku. Ministrs bija gatavojies interviju sniegt latviski, taču nāca pretī žurnālistei un bija gatavs runāt angliski ar norunu, ka materiāls pārraidīšanai tiek izmantots rediģētā formā. A.Slakterim bija pieteikta intervija latviešu valodā, bija paredzēts, ka viņu intervēs Ārons Eglītis, kurš runā latviski. Pretējā gadījumā intervija tiktu tulkota.

Roberts Zīle, TB/LNNK līderis

Tā nedrīkst būt, tas ir jautājums par valsts prestižu.


Jurģis Liepnieks, komunikāciju speciālists


Tehniski tā problēma ir profesionalitātē. Ministram, viņa padomniekiem un palīgiem taču bija jāzina un jāsaprot, kurp viņi dodas. Viņam jau neuzdeva nekādus negaidītus jautājumus, bet lietas, par kurām mēs varētu domāt, ka ministrs tās savā darbā apspriež no rīta līdz vakaram. Nesaprotu, kā kaut kas tāds varēja gadīties. Es mulstu. Tas ir dramatiski un smieklīgi tas nav, jo tā taču ir Latvijas valsts, tie esam mēs visi kaut kādā ziņā.


Juris Kaža, žurnālists


Slaktera padomdevējiem, tulkiem un visiem tiem, kam bija jāsagatavojas intervijai, par to patiešām būtu jākaunas, jo jautājumi intervijā bija ļoti prognozējami, bet nebija ne cik sagatavoti. Slakteri vajadzēja pieteikt nevis kā finanšu ministru bet kā Minister of stand—up comedy*.  Tagad Slaktera reitings YouTube** būs simtiem reižu augstāks nekā starptautiskajā finanšu vidē. Ja mēs varam aizsūtīt uz interviju cilvēku, kas publiski gāž šādus podus, tad vispār nevaram būt droši par viņu. Smieklīgi, bet tas taču nebija Ufo un Fredis, bet Finanšu ministrs — tas izskatījās pēc joka, tikai bija pa īstam.

*stand—up comedy — komisks žanrs, kur izpildītājs kāpj uz skatuves, lai izklaidētu publiku ar īsiem stāstiem, jokiem un trikiem, bieži vien zobojoties par publiku.
**starptautisks videoportāls, kur atrodama arī A.Slaktera intervijas pilnā versija

(papildināta ar FM viedokli un Roberta Zīles vērtējumu)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

NOSKATIES VIDEO

A.Slaktera sniegtā intervija Bloomberg žurnālistei

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas