Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

papildināta - FOTO: Balso Satversmes grozījumu atbalstītāji

Opozīcijas partija Jaunais laiks (JL) sestdien kopīgi devās balsot referendumā par grozījumiem Satversmē. Ap to pašu laiku tajā pašā vēlēšanu iecirknī - Rīgas Valsts 1.ģimnāzijā - savu balsi atdeva _Sabiedrības citai politikai _priekšsēdētājs Aigars Štokenbergs. Īsi pēc plkst.11 par grozījumiem nobalsojusi arī Pilsoniskās savienības valdes priekšsēdētāja Sandra Kalniete, savukārt Saskaņas centra (SC) valdes priekšsēdētājs Nils Ušakovs ieplānojis balsot ap plkst.12 kopā ar draugiem.

S.Kalniete kopā ar kolēģi Kārli Šadurski balsojusi iecirknī Rīgas Valsts 1.ģimnāzijā. Pēc balsošanas viņa Dienai atzina, ka bijis patīkami stāvēt rindā, kas bijusi samērā gara, jo tas liecina, ka cilvēku aktivitāte ir augsta. Arī pirmās ziņas par vēlētāju aktivitāti liecinot, ka tā esot aptuveni divas reizes augstāka nekā pērn, balsojot par grozījumiem drošības likumos.

Pilsoniskās savienības valdes priekšsēdētāja ir pārliecināta, ka referendums izdosies. "Uzvara būs tā vai tā, jautājums - cik liela," teica S.Kalniete. Viņasprāt, jebkurā gadījumā Satversme būs jāgroza.

Savukārt N.Ušakovs balsošot kopā ar draugiem, lai "personīgi pieskatītu, ka viņi neaizbēg uz Jūrmalu". Viņš ir pārliecināts, ka partijas biedri nobalsos tāpat. SC pārstāvis esot optimists un ticot tam, ka referendums notiks, proti, ka izdosies savākt visu nepieciešamo balsu skaitu, lai grozītu Satversmi un palielinātu tautas iespējas atlaist Saeimu.

Līdzīgu optimismu pauduši arī citu referenduma atbalstītāju pārstāvji.

Pēc balsošanas JL līderei Solvitai Āboltiņai nācās arī uzklausīt neapmierināto vēlētāju domas. Kā vēsta LETA, pie iecirkņa JL pārstāvjus sagaidīja kāda nikna pensionāre, kura S.Āboltiņai veltīja asus vārdus. Kundze stāstījusi, ka tauta izmirst, kamēr amatpersonas un deputāti saņem lielas algas.

"Paskatieties, cik jūs esat kopta, bet es pat nevaru tikt pie friziera. Kāpēc jūs neatsakāties no algām, lai pensionāriem būtu ko ēst? Es esmu aizmirsusi, kā garšo ogas," savu sašutumu S.Āboltiņai pauda kundze.

Uz pensionāres pārmetumiem deputāte atbildēja, ka šie vārdi būtu jāvelta valdošajai koalīcijai. "Mēs politikā esam sešu gadus un cīnāmies, lai Latvijas iedzīvotāji dzīvotu labklājībā. Un arī šodien mēs piedalāmies referendumā, lai pie varas nāktu citi, kas par to cīnītos," sacījusi S.Āboltiņa.

Par piedalīšanos referendumā paziņojuši Valsts prezidents Valdis Zatlers un bijusī prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, savukārt eksprezidents Guntis Ulmanis tautas nobalsošanā nolēmis nepiedalīties. Uz referendumu neies arī valdošās koalīcijas partiju Saeimas frakciju vadītāji Māris Kučinskis (TP), Andris Bērziņš (LPP/LC), Augusts Brigmanis (ZZS) un Māris Grīnblats (TB/LNNK).

(papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas