Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

papildināta - Godmanis aicinās JL valdībā; JL tam neredz jēgu

Koalīcijas padome pirmdien no rīta vienojusies paplašināt valdības sastāvu, uz sarunām par ienākšanu valdībā aicinot partiju Jaunais Laiks (JL), pēc koalīcijas padomes sēdes paziņoja premjers Ivars Godmanis (LPP/LC). Šī valdība neatkāpsies, bet notiks sarunas par tās paplašināšanu, uzsvēra I. Godmanis. Savukārt JL uz šo piedāvājumu raugās pesimistiski - JL Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis neredz tam jēgu.

“Mēs nevaram apturēt savu darbu,” uzsvēra I. Godmanis. Koalīcija deleģējusi premjeru runāt ar JL, izklāstīt valdības redzējumu par rīcību, lai pārvarētu krīzes situāciju. Viņš neizslēdza, ka dalībai valdībā tiks uzrunātas arī citas opozīcijas partijas, taču no viņa teiktā bija skaidrs, ja JL ir šīs koalīcijas prioritārais potenciālais sadarbības partneris.

Premjers arī teica, ka JL koalīcija ir gatava iesaistīt valdībā uz līdztiesīgiem pamatiem, nediktējot nekādus noteikumus, lai valstij būtu valdība, kas varētu pildīt apstiprināto ekonomikas programmu. I. Godmanis skaidri nepateica, vai līdz ar lēmumu paplašināt valdību tiks turpināta diskusija par ministriju skaita samazināšanu atbilstoši iecerētajam.

Tomēr JL nav gatava pievienoties pašreizējai koalīcijai un uzstāj uz jaunas valdības veidošanu, nevis esošās paplašināšanu, aģentūrai BNS apliecināja Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Dzintars Zaķis. "Līdz tam, kamēr [Ministru prezidents Ivars] Godmanis nav paziņojis par atkāpšanos, nekādas runas par to [jaunas valdības veidošanu] nevar būt," sacīja deputāts, atkārtoti norādot, ka mēģinājums paplašināt esošo varas eliti ir kā "kosmētiskais remonts".

Tautas kalps skaidroja, ka partija neredz jēgu papildināt pašreizējās koalīcijas rindas, jo tur jau esošie spēki savā rīcībā un domāšanā neesot mainījušies. "Tas, ko jau daudzkārt esam teikuši, ka ideālā variantā vajadzētu jaunu valdību pēc jaunām vēlēšanām. Praktiski redzam, ka iespējama arī jauna valdība, veidojot pilnīgi jaunu koalīciju," piebilda tautas priekšstāvis.

Jau vēstīts, ka premjera valdības optimizācijas plāns paredzēja samazināt 16 ministriju skaitu uz desmit. No atsevišķu koalīcijas partneru, TB/LNNK Saeimas frakcijas vadītāja M. Grīnblata teiktā izriet, ka jautājums par valdības reorganizāciju līdz ar paplašināšanos ir atlikts. Viņš apšaubīja, ka, paplašinot koalīciju un veidojot to no pieciem partneriem, partijas varētu vienoties par desmit ministriem. Iespējams, kaut kas tiks samazināts, bet ne tik lielā apmērā kā to paredzēja I. Godmanis, pieļāva M. Grīnblats.

I. Godmanis uzsvēra, ka līdz brīdim, kamēr būs panākta vienošanās par valdības paplašināšanu, valdība turpinās darbu un nekavējoties ķersies pie valsts pārvalžu iestāžu (aģentūras, valsts SIA) reorganizācijas, būtiski samazinot to skaitu. Tā būšot īsta valsts pārvaldes aparāta saīsināšana, darba vietas tikšot mazinātas reāli, teica premjers un piebilda, ka tādējādi valdība cer ietaupīt 30 miljonus latu.


(papildināta ar 4. un 5. rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL


ZZS gatava runāt arī par jaunu valdību ar bezpartejisku premjeru

Segliņš: TP nemaina nostāju par Saeimas atlaišanu

Šlesers: Zatleram ir jāpasaka, vai viņš uzticas Godmanim


Godmanis jau no rīta ticies ar Zatleru

Zatlers vēlas saprast, vai partijas ir gatavas vienoties


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas