Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

papildināta - Gundars Bērziņš: Noklausītas Kalvīša telefonsarunas

Viens no Tautas partijas (TP) dibinātājiem Gundars Bērziņš intervijā Neatkarīgajai Rīta Avīzei (NRA) pauž uzskatu, ka savulaik Satversmes aizsardzības birojs (SAB) noklausījies TP cilvēku - premjera Aigara Kalvīša, kā arī ārlietu ministra Māra Riekstiņa un premjera padomnieka Pētera Ustuba - telefonsarunas.

SAB G.Bērziņa izteikumus sauc par neatbilstošiem reālajai situācijai un aicina vērsties tiesībsargājošās iestādēs, ja šī informācija atbilst īstenībai. “Nesen viens ziņotājs uzrakstīja – viņam šķietot, ka saistībā ar Latvijas un Krievijas robežlīguma noslēgšanu premjers Aigars Kalvītis, ārlietu ministrs Māris Riekstiņš un premjera padomnieks Pēteris Ustubs varētu būt saņēmuši Gazprom akcijas,” noklausīšanās iemeslus klāsta G. Bērziņš. Viņaprāt, uz šā absurdā ziņojuma pamata tika ierosināta pārbaudes lieta, tika uzsākta šo personu telefona sarunu noklausīšanās, novērošana, sarakstes kontrole. G. Bērziņš intervijā NRA arī klāsta, ka SAB esot savervējis par ziņotāju kādu no valdības ministriem. “Turklāt jāņem vērā, kā notiek vervēšana – parasti cilvēku, kurš kaut ko sliktu ir izdarījis, pieķer un tad liek ziņot par iekšpolitiskiem procesiem viņa pārstāvētajā partijā un valdībā,” stāsta G. Bērziņš, piebilstot, ka šis ministrs nav no TP.

SAB nevēlas izteikt minējumus, kādā veidā un kādu apstākļu ietekmē Gundaram Bērziņam, kurš jau labu laiku ir aizgājis no aktīvās politikas, ir izveidojies tik specifisks personīgais viedoklis par Latvijas drošības iestāžu darba aktualitātēm, kādu viņš pauda intervijā, Dienai pastāstīja SAB pārstāve Iveta Maura. "Gundars Bērziņš, ik uz soļa sastopoties ar sarunu noklausīšanos un izsekošanu, acīmredzot ir pārliecināts, ka viņa rīcībā ir informācija, kas skar būtiskus valsts drošības un demokrātijas nodrošināšanas jautājumus. Parasti šādos gadījumos personām iesakām griezties tiesībsargājošajās institūcijās," norāda I. Maura. SAB iesaka G. Bērziņam iepazīties ar SAB 2007. gada darbības atskaiti valdībai un Nacionālajai Drošības padomei publisko daļu, "lai turpmāk savu personīgo viedokli pēc iespējas tuvinātu reālajai situācijai".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas