Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

papildināta - Hakeru uzlauztā Valsts prezidenta interneta mājaslapa atjaunota

Šorīt hakeru uzlauztās Valsts prezidenta interneta mājaslapas darbs atjaunots.Jau ziņots, ka šorīt, atverot Valsts prezidenta interneta mājaslapu www.president.lv, uzreiz varēja izlasīt hakera ievietoto paziņojumu, kurā rakstīts: «Sveiciens 91.gadadienā, Prezidenta kungs, glābiet valsti! Līdz 92.gadadienai varam nenovilkt».Pēc attiecīgā paziņojuma apstiprināšanas, parādījās sakaru operatora Tele2 interneta mājaslapa www.varonis.lv, no kuras Valsts prezidenta mājaslapas apmeklētājs tiek uzrunāts apmeklēt sakaru operatora mājaslapu ar sveicienu no kustības Varoņi.

«Ņemot vērā, ka Krimināllikuma 241.pants un 243.pants paredz kriminālatbildību par šādu patvaļīgu rīcību, VPK jau ir sazinājusies ar tiesībsargājošām iestādēm par šī gadījuma izmeklēšanas uzsākšanu,» BNS sacīja Valsts prezidenta preses sekretāre Ilze Rassa. Viņa arī norādīja, ka vienlaicīgi prezidenta kanceleja kopā ar mājas lapas uzturētājiem šobrīd strādā, lai atjaunotu www.president.lv darbību.

Lai saglabātu Latvijas 91.dzimšanas dienas svētku sajūtu, plašākus komentārus Valsts prezidenta kanceleja trešdien nesniegs, piebilda I.Rassa.

Valsts policija pagaidām šo gadījumu nekomentē, norādot, ka policijā vēl nav saņemta oficiāla informācija par notikušo.

Tele2 sabiedrisko attiecību vadītāja Vita Sirica kategoriski noliedza uzņēmuma saistību ar notikušo.

LETA arhīva informācija liecina, ka šis gadījums varētu būt trešais, kad hakeri uzlauzuši valsts institūciju interneta mājas lapas.

Tā 2007.gadā hakeri bija uzlauzuši Iekšlietu ministrijas interneta mājaslapu. Toreiz atverot ministrijas interneta mājaslapu www.iem.gov.lv, uzreiz varēja izlasīt hakera ievietoto paziņojumu, kurā bija rakstīts jautājums: «Kas notiek mūsu valstī? Atbildes pašas nenāks, tās ir jāsniedz...».

Savukārt pirms minētā gadījuma tika uzlauzta Valsts policijas interneta mājaslapa.

(papildināta visa ziņa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasaule patlaban padevusies principam "nauda nesmird"

Par to, kādus secinājumus Rietumiem izdarīt no Volodimira Zelenska piedāvātā miera plāna, kā uztvert ļaunuma parādi, ko pie sevis BRICS valstu samitā sapulcējis Vladimirs Putins, un Čečenijas...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas