Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

papildināta - Kolātu steidzīgi ieceļ par radio ģenerāldirektoru

Nacionālā radio un televīzijas padome (NRTP) pirmdien ārkārtas sēdē Latvijas Radio (LR) ģenerāldirektora amatā vienbalsīgi apstiprināja līdzšinējo LR ģenerāldirektora pienākumu izpildītāju Dzintri Kolātu. Viņš jau savulaik ieņēma šo amatu, ko pildīja divus termiņus pēc kārtas - laika posmā no 1995.gada līdz 2005.gadam. Bez pārtraukuma trešo reizi kandidēt uz šo amatu nebija iespējams.

Padomes lēmumu tās vadītājs Ābrams Kleckins skaidroja ar nepieciešamību LR vadīt cilvēkam, kurš "cīnās par krīzi, bet domā arī par nākotni". Dz. Kolātam viņš veltīja atzinīgus vārdus - līdz šim viņš darījis visu iespējamo un nepieciešamo situācijas stabilizēšanai. Ā. Kleckins neslēpa, ka šodien par to balsojuši zināmā mērā tāpēc, lai uz tikšanos ar Finanšu ministriju varētu ierasties pilntiesīgs radio ģenerāldirektors.

Diena jau rakstīja, ka LR nonācis ļoti smagās finanšu grūtībās, kādēļ atkāpās no amata LR ģenerāldirektors Aigars Semēvics. Dz.Kolāts tika iecelts par p.i., bet šodien oficiāli apstiprināts par tā vadītāju.

Šodien pēcpusdienā notika sabiedrisko mediju vadītāju sarunas ar jauno finanšu ministru Einaru Repši (JL), kurš ir solījis rast risinājumu radio naudas grūtībām. Parādu summa radio pārsniedz 700 000 latu.

Sarunas laikā netika doti nekādi solījumi. E. Repše norādīja, ka tikai vakar Finanšu ministrija saņēmusi ĻR biznea plānu, kurus būšot kārtīgi jāizvērtē. Tomēr kopumā valdībai būšot jāizšķiras par to, kā tālāk jāattīstās Latvijas Radio un televīzijai un tam arī jāpieskaņo finansējums. Viņš nenoliedza, ka kopumā gaidāms līdzekļu samazinājums, taču nevarēja pateikt, kā tas ietekmēs finansējumu medijiem. Politiskais lēmums tikšot pieņemts aprīļa beigās, prognozēja E. Repše.

Ari abi sabiedrisko mediju vadītāji norādīja, ka gaida politisko izšķiršanos par attīstības ceļiem. Attiecībā uz LR finansējumu kā vienu no risinājumiem Dienai Dz. Kolāts norādīja pārfinansēšanu - līdzekļus, kuri paredzēa gada pēdējo mēnešu izmaksu segšanai novirzīt pašreizējo izmaksu segšanai. Tāpat esot nepieciešams valsts valvojumu 894 000 latu kredītam, kā arī iepriekšminētā politiskā izšķiršanās.

Ā. Klekcins norādīja, ka "pirmā tikšanās ir pirmā tikšanās", taču viņam pēc šīs sanāksmes nebija skaidrības, vai ministrija būs pretimnākoša sabiedriskajiem medijiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Repše sola atrast naudu radio un televīzijai

Radio krahs

Latvijas radio audits neuzrāda neko kriminālu

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas