Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

papildināta - Komisija atbalsta "lokomotīvju" izslēgšanu vēlēšanās

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Econ
E
Citaats no Obamas runas shodien (veltiijums arii atsevishkjaam personaam Latvijaa): To those leaders around the globe who seek to sow conflict, or blame their society's ills on the West - know that your people will judge you on what you can build, not what you destroy. To those who cling to power through corruption and deceit and the silencing of dissent, know that you are on the wrong side of history; but that we will extend a hand if you are willing to unclench your fist.
lno
l
Par TP runājot, man nepatīk daudz kas, un daudz kur es viņus vainoju, galvenais par Abreni, bet- viņi ir Latvijas pilsoņi un nekur nepazudīs. Jo partijas nāk un iet, tikai Latvija paliek. Kur kreņķis? Domāsim plašāk. _____________________________ Domāsim plašāk: Vilis Lācis, Kalnbērziņš, Kirhenšteins arī bija Latvijas pilsoņi tāpat kā žīdu šāvējs Arājs, nu un? Ko tu gribēji teikt?
čiepa
č
sorosieši- tie ir liberasti un globālisti ;), kuru negatīvo ietekmi nevajag novērtēt par zemu, blakus krievijas interešu lobētājiem. Nacionāla valsts viņiem kā dadzis acī! Viņu ietekmē esošie ir mūsu valsts "vājais ķēdes posms" Par TP runājot, man nepatīk daudz kas, un daudz kur es viņus vainoju, galvenais par Abreni, bet- viņi ir Latvijas pilsoņi un nekur nepazudīs. Jo partijas nāk un iet, tikai Latvija paliek. Kur kreņķis? Domāsim plašāk.
beta
b
Kaut kāda taisnība jau Tev ir, bet vēlēšanu sistēmai tiešām vajadzētu būt "muļķurdošai". Ka neko daudz nesprotošo ir liels skaits, pierādījušas visas iepriekšējās vēlēšanas.
Priors
P
no cvk mājaslapas. Ko Centrālā vēlēšanu komisija dara vēlēšanu starplaikos? ---------------------------------------------- ---------------------------------------------------- Bez pienākuma sagatavot Saeimas, Eiropas Parlamenta un pašvaldību vēlēšanas vai tautas nobalsošanu un likumu ierosināšanu Centrālā vēlēšanu komisija: 1) veic vēlēšanu rezultātu analīzi, ko apkopo un publicē atsevišķā izdevumā, lai tas būtu brīvi pieejams valsts bibliotēkās; 2) gatavo informāciju Saeimas Prezidijam par deputātu kandidātiem, kuri uzaicināti iekļauties Saeimas sastāvā bijušā deputāta vietā vai tajā gadījumā, ja deputāts uz ministra amata piedalīšanās laiku ir nolicis savu mandātu; 3) strādā ar rajonu, pilsētu, novadu un pagastu vēlēšanu komisijām par pašvaldību deputātu rotācijas jautājumu; 4) kopā ar Saeimas Juridisko, Valsts pārvaldes un sabiedrisko lietu, kā arī Cilvēktiesību komisijām strādā pie vēlēšanu likumdošanas pilnveidošanas, izstrādājot savus priekšlikumus vēlēšanu procesa uzlabošanai; 5) veic vēlēšanu komisiju apmācības un seko komisiju izveidošanas gaitai pašvaldībās; 6) apgūst vēlēšanu sagatavošanas pieredzi Eiropas Savienības valstīs. ------------------------------------------------- ------------------------------------------------------- Vai esat jutuši darba rezultātu, analīzi pēc būtības, priekšlikumus? Izskatās mega pārslogoti:)
sakiet
s
Kurā apgabalā startēs Baķka? Uz turieni brauks papildus autobusi ar vēlētājiem.....
beta
b
CVK tieši ar to arī nodarbojas, lai dies pas, kāds kaut ko neizprastu vai neuzzinātu par vēlēšanu nisansēm, tas ir rūpīgi dara NEKO! Tāds jau ir viņu virsuzdevums...
čiepa
č
Svītrošana ir pagidām vienīga iespēja ietekmēt personālijas. Tieši tās dēļ politisko karjeru pārtrauca Ūdre vai Straume. Ir rezultats! Bet jūs gribat visu šo noreducēt uz vienu- "Latvijas vidējais vēlētājs ir idiots", tādēļ vēlētāja gribas izpausmei jābūt "muļķudrošai". Arī analizējot vēlēšanu rezultātus, neapstiprinās jūsu aizdomas, ka dusmās tiek ņemti saraksti, lai svītrotu. Jo tam pašam Šleseram ir daudz krustu, daudz, daudz vairāk, kā mīnusu.
Pilsonis
P
Vēlēšanu likumu varbūt arī esi lasījis, bet izpratne par to Tev gan īpaši nav. "Lokomotīvju" sistēmas izbeigšana jau neparedz, ka vēlēšanās nestartē lokomotīves, bet novērš to, ka lokomotīves ievelk nezināmus un nepopulārus kandidātus. Ja Latvija būs viens apgabals, tad arī priekšgalā būs lokomotīves. Turklāt viena apgabala gadījumā neproporcionālu ietekmi vēlēšanās iegūs Rīga ar daudz iedzīvotājiem un arī Vidzemes, bet reģionālā pārstāvniecība no Latgales, Zemgales un Kurzemes nebūs! Eiroprlamneta vēlēšanas arī notiek pēc apgabalu principa - Latvija ir tikai viens no daudzajiem apgabaliem šajās vēlēšanās. Vairāk apgabalos dalīt Latviju nav racionāli, jo ievēlamo deputātu skaits ir mazs. Diskusijas vērts vienīgi ir priekšlikums par aizliegumu rotēt starp pašvaldību un parlamenta vēlēšanām, tomēr tur ir vajadzīga dziļāka analīze, lai saprastu vai šāds ierobežojums ir samērīgs.
beta
b
Mani maz uztrauc, ka patreizējā situācijā SCP tas nav izdevīgi. Lai cilā pakaļas, lai strādā un pierāda sevi visā Latvijā, pašiem un visiem tas nāks par labu. Ja nespēs, tad arī nevajag...
Econ
E
Tā "sorosiešu" piesaukšana man izraisa labākajā gadījumā smīnu, bet īstenībā jau paliek kaitinoša, jo ir visai "prasts" līdzeklis iedzīvotāju domas ietekmēšanai valstīs ar augstu korupcijas līmeni. Par TP runājot, ieteiktu Jums padomāt, kas notiks, ja Š. kungs pēkšņi šo partiju atstās (citi izmanto teicienu - uzmetīs) un pāries/veidos kādu citu, kas varētu būt viena no kombinācijas sastāvdaļām, jo, liekas, arī viņam ir pilnīgi skaidrs, ka šis ir TP norieta laiks, ko darīs tie cilvēki, kas tur tagad ir savākti un padarīti par "sejām" (bieži arī nekompetenti savā jomā, ar ko TP līdzās LPP/LC un ZZS īpaši izceļas, nekompetences līmenis gan, protams, ir nepieciešams, lai noturētu darbojošu Āfrikas tipa "brālēnu ekonomiku"), jo visiem nevarēs nodrošināt pārcelšanos uz dzīvi citā vietā vai nodrošinātu dzīvi/posteņus turpmāk, liela daļa varētu kļūt par nodarbinātības dienesta klientiem (īpaši, ja pa šiem gadiem nebūs veikuši "uzkrājumus"), jo tas, ko viņi māk, darba devējiem vairs nebūs nepieciešams. Īstenībā nebūtu nekas jauns, jo tā tas bieži notiek augstas korupcijas valstīs, tur gan bieži publisko līdzekļu piesavinātāji arī ar laiku aizlaižas, piemēram, uz D-Ameriku.
beta
b
Tev ir pilnīga taisnība, bet uz tik radikālu rīcību vēl neviens nav gatavs. Opozīcijai to nav vērts ierosināt, pozīcija tikpat noraidīs, kaut gan te kā reiz būtu opozīcijas darbs skaļi un visur par to runāt, pat noraidīšanas gadījumā. Vai prezidenta padomnieki gatavi viņam to ieteikt? Viņš varētu mēģināt bīdīt. Ja izdotos izveidot jaunu izlīguma valdību ar neatkarīgu valstiski domājošu premjeru (piemēram, Sudrabu) arī tad varbūt varētu vēlšānu likumu pamainīt valsts nākotnes interesēs ... Fakts tomēr ir, ka ledus sakustējies, un opozīcijai un prezidentam vajadzētu kopīgi izdarīt spiedienu uz koalīciju - kad adatu sola, tad tvaikonis jāprasa...:)))
Oskars
O
Nejau lokomatīvju ,bet ZAGĻUDEPUTĀTU izslēgšanu no VĒLĒŠANU SARAKSTIEN un steidzošu viņu APCIETINĀŠANU.
Econ
E
Par to svītrošanu piekrītu - tas varētu būt īpaši aktuāls nākamajās vēlēšanās, īpaši ņemot vērā to, cik infrmēti šajā jomā ir latvijas pilsoņi, interesanti ar ko nodarbojas CVK periodā starp vēlēšanām, ja pat nespēj cilvēkus izglītot par tik vienkāršām lietām.
čiepa
č
Bet kudī vissāpīgāk atteikties no lokomotīvēm ir SCP! Vai bez štokija& Paprika tur kādu vēl kāds zin? Vienīgais uz ko vini var cerēt, ir ka viņu abreavitūru SCP sajauks ar kādu populārāku, ka SC. ;)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA


Muižniece norāda PS, ka tā “patapina” idejas

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas