Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

papildināta - Komisija vienojas par Cēsu novada karti

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldību komisija, Zaļo un zemnieku savienības  un _Pilsoniskās savienības _deputātiem balsojot pret, beidzot vienojās par Cēsu novada pašvadlību robežām, paredzto šādus novadus:Cēsu novadu veidos Cēsis un Vaive; Priekuļu novadu veidos Priekuļi, Mārsēni, Liepa un Veselava.

Raunas novadu - Rauna, Drusti, Dzērbene un Taurene. Jaunpiebalgas novadu – Jaunpiebalga un Zosēni, bet Vecpiebalgu – Vecpiebalga, Kaive un Ineši. Savukārt Līgatnes novadu - Līgatnes pilsēta un Līgatnes pagasts; Amatas novadu - Amata, Nītaure, Zaube un Skujene, bet Pārgaujas novadu - Stalbe, Raiskums un Straupe.

Komisijas priekšsēdētāja biedrs Staņislavs Šķesters (ZZS) aicināja Cēsis atzīt par republikas nozīmes pilsētu, jo „jau kopš seniem laikiem pilsēta ir visa Vidzemes reģiona centrs ar savu vārdu un vēsturiskajām tradīcijām”. Savukārt deputāts Māris Kučinskis (TP) uzsvēra, ka par pilsētas statusa maiņu varēs runāt vēlāk, jo šobrīd strauja attīstība vērojama ne tikai Cēsīs, bet arī citās pilsētās.

Līdz ar šo komisijas sēdi tā izskatījusi visus novadu kartei iesniegtos priekšlikumus. Kartes galīgo variantu un Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumprojektu Saeimas sēdē plānots skatīt šī gada 11.decembrī, Dienu informēja Saeimas Preses dienests.


(papildināta ar pēdējām divām rindkopām)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL:


Iezīmē jaunus novadus, par Cēsīm vēl diskutēs


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas