Laika ziņas
Šodien
Migla
Rīgā 0 °C
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

papildināta - Kurzemes apgabaltiesā Lemberga lietu skatīs tiesnesis Brasovs

Krimināllietu, kurā apsūdzēts Ventspils mērs Aivars Lembergs, viņa dēls Anrijs Lembergs un Ventspils uzņēmējs Ansis Sormulis, skatīs Kurzemes apgabaltiesas Krimināllietu tiesas kolēģijas tiesnesis Helmuts Brasovs, _Dienu _informēja tiesā. Pagaidām gan nav zināms, kad tiks nozīmēta pirmā sēde.

H.Brasovu par Kurzemes apgabaltiesas tiesnesi Saeima apstiprināja 2003.gada jūnijā, pirms tam viņš strādājis prokuratūrā. 2007.gada oktobrī avīze Kurzemes Vārds ziņoja, ka H.Brasovs ar tiesnesēm Ingrīdu Junghāni un Vinetu Vaiteiku apelācijas kārtībā izskata A.Lemberga krimināllietu, kurā viņš bija apsūdzēts par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un nepatiesu ziņu sniegšanu tā dēvētajā Grinberga lietā. Toreiz A.Lembergs tika attaisnots visās trijās instancēs.

Kā jau rakstīts, šajā krimināllietā, kas ir viena no kriminālprocesiem, kurš tika izdalīts no tā sauktās Ventspils amatpersonu lietas, A.Lembergs apsūdzēts par kukuļņemšanu sevišķi lielos apjomos, kas saistīta ar kukuļa izspiešanu, noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu lielā (gandrīz 5 miljonu latu) apjomā, par nepatiesa dokumenta izstrādi un iesniegšanu jeb dienesta viltojumu.

Kā ziņots, augusta sākumā prokurors Juris Juriss nosūtīja šo kriminālprocesu Augstākajai tiesai (AT) piekritības noteikšanai. Augstākās tiesas (AT) priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs kriminālprocesu nosūtīja atpakaļ prokuratūrai. AT pārstāve Rasma Zvejniece toreiz skaidroja, ka AT priekšsēdētājam neesot pamata noteikt kriminālprocesa piekritību, jo, saskaņā ar Kriminālprocesu, tas bija jāizdara pašam prokuroram.

Ģenerālprokuratūras pārstāve Dzintra Vītoliņa toreiz norādīja, ka, saņemot kriminālprocesu atpakaļ, prokuratūra to nosūtīšot tai tiesu instancei, kuras apgabalā atrodas vairāk liecinieku, tādējādi nodrošinot ekonomiskāku tiesvedību. Lieta tika nosūtīta Rīgas apgabaltiesai un nozīmēta skatīšanai tiesnesim Rihardam Hlevickim, kurš, pārbaudot krimināllietas materiālus, konstatējis, ka lieta nav piekritīga RAT, un nosūtīja to izskatīšanai Kurzemes apgabaltiesai.

(Papildināta ar 2.rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas