Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

papildināta - Lai taupītu naudu, premjers uz Vankūveru brauks bez "svītas"

Premjers Valdis Dombrovskis (JL) februāra nogalē apmeklēs olimpiskās spēles Vankūverā, kur mēģinās sekot līdzi visiem Latvijas sportistu startiem. V.Dombrovskis uz Vankūveru izlidos 23.februārī, kas iekrīt otrdienā, un viņš vēl paspēs novadīt valdības sēdi, vēsta BNS. Premjers arī apmeklēs olimpisko spēļu noslēguma ceremoniju 28.februārī, bet mājup lidos 1.martā, ziņo aģentūra, atsaucoties uz premjera preses sekretāri Līgu Krapāni.

"Tas ir pirmais gadījums, kad premjers brauc pilnīgi viens, lai taupītu budžeta līdzekļus", portālam telefonsarunā uzsvēra premjera preses sekretāre. Viņš apmeklēs spēļu beigu daļu, viņa norādīja.

Premjeram tas būs komandējums, kura izmaksas segs Valsts Kanceleja. Lidojumi, viesnīca un dienasnauda kopumā veido 4801 latu lielas izmaksas. Premjera preses sekretāre uzsver, ka tas būtu "slikts signāls" starptautiskajai sabiedrībai, ja valdības vadītājs neierastos uz olimpiskajām spēlēm. Premjers lidos biznesa klasē. Olimpiskā harta nosakot, ka uz spēlēm aicina Valsts prezidentu, premjeru un par sportu atbildīgo ministru.

Atgādinām, ka uz Vankūveru dosies arī izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe (ZZS), kas Kanādā uzturēsies no 10. līdz 21.februārim. Viņas pārstāve Agnese Korbe Diena.lv informēja, ka lidojumam tērēs 924 latus, viesnīcai - aptuveni 1300 latu, bet dienasnaudā - 336 latus. Kopumā Koķes vizītes izmaksas lēšamas apmēram 2560 latu. Viņa uzsvēra, ka ministre lidos ekonomiskajā klasē, ar pārsēšanos.

Uz Vankūveru dosies arī Valsts prezidents Valdis Zatlers un plānots, ka uz olimpiskajām spēlēm dosies arī Lilita Zatlere. Savukārt valsts pirmā pāra atvase Kārlis uz Vankūveru nebrauks, par iecerēm stāstīja Valsts prezidenta preses sekretāre Ilze Rassa. Cik ilgi Valsts prezidents uzturēsies olimpiskajās spēlēs, būšot skaidrs šīs nedēļas laikā.

Vankūveras olimpiskās spēles sāksies 12.februārī un ilgs līdz 28.februārim.

24.februārī paredzētas sacensības kalnu slēpošanā un šorttrekā, kurās piedalīsies arī Halards Silovs, kā arī vairākas hokeja spēles, 25.februārī olimpiskajās spēlēs ir brīvdienas, savukārt 26.februārī plānots Latvijas vīriešu izlases starts stafetē biatlonā, Jāņa Miņina un Edgara Maskalāna četrinieku starts bobslejā, kā arī sacensības kalnu slēpošanā un pusfināls hokejā.

27.februārī plānotas sacensības biatlonā, kalnu slēpošanā, kā arī hokeja spēle par 3.vietu un Jāņa Miņina un Edgara Maskalāna četrinieku starts bobslejā, bet olimpiādes pēdējā dienā paredzēta hokeja spēle par olimpisko zelta medaļu.

(papildināta 3. un 4. rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas