Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

papildināta - Latvijā bez elektrības 10 tūkstoši

Nakts laikā visā Latvijā turpināja snigt uz putināt. Visbiezākais sniegs sasnidzis Alūksnē, kur izveidojusies 30 cm bieza sniega sega, pavēstījuši sinoptiķi, sīkākas ziņas solot sniegt pusdeviņos no rīta. Sinoptiķi prognozē, ka šodien saglabāsies rietumu, dienvidrietumu vējš, no rīta piekrastē brāzmās 25 m/s, turpmāk 20-23 m/s.  Rīgā vēja brāzmas no rīta saglabāsies ap 20-23 m/s. Šodien Latvijas ziemeļu rajonos saglabāsies stipra, ilgstoša snigšana. Snigšanas un puteņa laikā redzamība Latvijā pasliktināsies 500-1000 m.

Nakts laikā pieaudzis mājsaimniecību skaits, kurās sniega un puteņa dēļ nav elektrības. No rīta tie bija 25 tūkstoši mājsaimniecību, bet divos pēcpusdienā - 10 tūkstoši, informē Latvenergo.

Visvairāk elektrības zudumu ir Ziemeļu reģiona iedzīvotājiem –ap 1500 klientu (Rencēnos, Valmieras pagastā, Valkas, Ērģemes pagastā, Skultē un Liepupē, Alojas lauku teritorijā, Braslas pagastā). Centrālajā reģionā – 2700 Rīgas pievārtē (Ropažu pag., Ropaži, Langstiņi, Upesciems, Baltezers), Rietumu reģionā – 1400 (Saka, Bārta, Alsunga, Gudenieki, Ugāle, Zlēkas, Ance, Puzes pag., Piltenes lauku teritorija). Naktī uz pirmdienu vēja dēļ konstatēti jauni atslēgumi arī Austrumu reģionā – 1500 (Biķernieku pag., Demenes pag., Šederes pag., Pilskalnes pag. Piedrujas pag., Konstantinovas pag. Nirzas pag., Goluševas pag. Stabulnieku pag. Maltas pag., Sakstagala pag., Feimaņu pag., Pušas pag., Bērzgales pag., Vērēmu pag.).

Sinoptiķi vēsta, ka pirmdienas rītā Andrejsalā ūdens līmenis sasniedzis 114 cm atzīmi, bet Daugavgrīvā 123 cm. Kā prognozē sinoptiķi, ūdens līmenis turpinās paaugstināties līdz 120 cm, bet augstāk nekāps. 

Kā liecina Dienas novērojumi, Rīgā agrā rītā stundā jau kavējas satiksme, tādēļ var prognozēt, ka pirmdienas rītā daudzi uz darbu nenokļūs laikā. Uz ielām izveidojusies putra, tramvaju sliedes ir ieputinātas, bet, lai pasažieri iekāptu sabiedriskajā transportā jābrien cauri biezam sniegam. 

Latvijas radio informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieks Ainars Pencis, nakts laikā glābēji snieguši tehnisko palīdzību 67 reizes. “Tas nav tik daudz, lai par to būtu jātaisa ažiotāža,” vērtēja A.Pecis. Sarežģītākā situācija bijusi ap Rīgu. Viņš stāstīja, ka daudzi zvanīja uz 112, lai informētu, ka nav elektrības. Iespējams tāpēc, ka Latvenergo atbildēja automātiskais atbildētājs, minēja radio programmas veidotāji.

Pašreizējos laika apstākļos uz brauktuvēm intensīvi veidojas apledojums un sniega sanesumi, kā arī var atrasties vētras nolauzti koki un zari, brīdina ceļu uzturētājs Latvijas Valsts ceļi. Visā valstī satiksme apgrūtināta pa valsts galvenajiem un reģionālajiem ceļiem, kurus dienesti attīra no sniega un veic pretslīdes apstrādi nepārtrauktā režīmā, apgalvo Latvijas valsts ceļi. Valsts vietējos ceļus klāj piebraukta sniega kārta, šeit iespēju robežās tiek attīrīti no sniega sabiedriskā transporta kustības maršruti, norāda ceļu uzturētāji. Pārējie vietējie ceļi var būt grūti izbraucami sniega sanesumu dēļ. Sīkāk par braukšanas apstākļiem var uzzināt Latvijas Valsts ceļu mājas lapā

(papildināta ar jaunāko informāciju no Latvenergo)



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas