Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

papildināta - Latvija izraida Krievijas diplomātu

Latvija nolēmusi izraidīt no valsts Krievijas diplomātu, kurš ir veicis darbības, kas nav savienojamas ar diplomāta statusu. Tādēļ minētā diplomāta atrašanās Latvijā rada apdraudējumu valsts drošībai, V-Dienu informēja Latvijas Ārlietu ministrijas preses nodaļā. Izraidītā diplomāta vārds pagaidām netiek atklāts.

Pirmdien pie Ārlietu ministrijas Valsts sekretāra pienākumu izpildītāja Edgara Skujas tika izsaukts Krievijas vēstnieks Latvijā Viktors Kaļužnijs. Viņam tika iesniegta nota par to, ka, pamatojoties uz kompetentu valsts drošības iestāžu informāciju, viens no Krievijas diplomātiem ir veicis darbības, kas nav savienojamas ar diplomāta statusu un viņa atrašanās Latvijā rada apdraudējumu valsts drošībai. Saskaņā ar 1961.gada Vīnes konvencijas par diplomātiskajiem sakariem 9.pantu, ārlietu ministrs šo diplomātu atzinis par _persona non grat_a.

Satversmes aizsardzības biroja (SAB) preses sekretāra pienākumu izpildītāja Iveta Maura informējusi, ka izraidītajam diplomātam 48 stundu laikā jāatstāj Latvijas teritorija, ziņo LETA.

SAB norāda, ka pretizlūkošanas pasākumu kompleksa rezultātā ir ieguvis pārliecinošus un neapstrīdamus dokumentālus pierādījumus par Krievijas diplomāta darbībām, kuras "viennozīmīgi nav savienojamas ar diplomātiskā darbinieka pienākumiem, tādējādi pārkāpjot Vīnes konvenciju un radot draudus Latvijas nacionālajai drošībai".

Pretizlūkošana ir viena no Satversmes aizsardzības biroja pamatfunkcijām un birojs aktīvi veic pasākumus nepieciešamās informācijas ieguvei šajā sfērā, piebilda Maura.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas