Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

papildināta - Latvijai un Ventspilij aiz slēgtām durvīm lemj par vēlēšanām

Publiski neizziņotā un presei slēgtā politiskās organizācijas Latvijai un Ventspilij (L un V) biedru seminārā, kas tā norises gaitā it kā pasludināts par partijas biedru pilnsapulci, piektdien lemts par jūnijā gaidāmo pašvaldību vēlēšanu norisi un apstiprināti L un V kandidātu saraksti, Dienai pēc šī pasākuma apstiprināja Ventspils pilsētas domes un L un V priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

Vēlēšanām pilnā sastāvā izvirzīti visi desmit tagadējie Ventspils pilsētās domnieki un seši pilsētā vairāk vai mazāk pazīstami cilvēki, viņu vidū tagadējais Saeimas deputāts, L un V valdes loceklis un nesenā pagātnē Ventspils domes priekšsēdētāja vietnieks Guntis Blumbergs. Uz dienas jautājumu, vai ievēlēšanas gadījumā G. Blumbergs noliks Saeimas deputāta mandātu, A. Lembergs atbildēja apstiprinoši.

Aģentūra LETA ziņo, ka sarakstā iekļauti - A.Lembergs, Jānis Vītoliņš, Didzis Ošenieks, Aigo Gūtmanis, Ingrīda Štrumfa, Ilze Buņķe, Māris Grīva, Dainis Gīlis, Jānis Vucāns, Edīte Didrihsone, Ventspils Digitālā centra speciālists Kristians Jacevičs, ekoloģijas speciālists Andrejs Skorodumovs, pašvaldības SIA "Ventspils slimnīca" valdes priekšsēdētāja Egija Siliniece, olimpiskā centra "Ventspils" valdes priekšsēdētājs Uldis Boitmanis, Ventspils 3.vidusskolas direktore Vera Šengelija un Saeimas deputāts Guntis Blumbergs.

Sapulces gaitā L un V rindās uzņemti vairāki jauni biedri, viņu vidū pēdējā laikā plašu publicitāti ieguvušais Ventspils Augstskolas pasniedzējs, ekonomists  Dmitrijs Smirnovs. Pirms tam viņš publiski bija izteicis piekrišanu startēt pašvaldības vēlēšanās, ja tāda iespēja tiks piedāvāta. A. Lembergs skaidroja, ka par viņa iekļaušanu sarakstā sapulcē runa nav bijusi.

A. Lembergs Dienai nevarēja argumentēt, kāpēc L un V biedru faktisko pilnsapulci vajadzēja pārdēvēt par slēgtu semināru, vien apgalvoja, ka partijai ir tiesības tādu sarīkot. Tāpat viņš nesniedza pamatotu atbildi, kāpēc nebija publiski izziņots laiks, kad tieši sāksies pilnsapulce, kurā ir tiesības piedalīties arī masu informācijas līdzekļu pārstāvjiem.

A.Lembergs jautāts, kā viņš vērtē savas izredzes nākamajās pašvaldības vēlēšanās, smagos noziegumos apsūdzētais Ventspils mērs atbildēja, ka tas atkarīgs no tā, cik pozitīvi ventspilnieki novērtēs pilsētas domes aizvadīto gadu veikumu, kas, viņaprāt, ir iespaidīgs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas