Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

papildināta - Latvijas Banka samazinās atalgojumu

Latvijas Banka (LB) solidarizēsies ar valdības uzstādījumu izdevumu un atalgojumu fonda samazināšanā, patstāvīgi pieņemot lēmumu par izdevumu ierobežošanu. Tai skaitā tiks samazināta arī LB padomes un valdes locekļu algas. Kā _Dienai _uzsvēra LB preses pārstāvis Mārtiņš Grāvītis, atalgojuma fonda samazinājums būs atbilstošs valdības iecerēm par 15% samazinājumu

Jau vēstīts, ka valdības iecere par 15% samazināt valsts un pašvaldību institūciju atlīdzību neattieksies uz Latvijas Banku (LB). Saeima ceturtdien neatbalstīja nodošanu komisijām grozījumus likumā par LB, kuri bija iekļauti paketē par nākamā gada budžetu un atalgojumu valsts un pašvaldību iestāžu vadītājiem. Līdz ar to LB tāpat kā iepriekš atalgojumus bankas darbiniekiem varēs noteikt pati.

Iepriekš LB preses sekretārs Mārtiņš Grāvītis, jautāts, vai arī LB pievienosies valdības uzstādījumam būtiski samazināt atalgojumu, atzina, ka ir pieņemts lēmums algas iesaldēt - ne palielināt, ne samazināt. Jāatgādina, ka LB strādājošo algas ir salīdzinoši lielas - piemēram, LB prezidenta Ilmāra Rimšēviča pamatalga ir 8875 lati mēnesī.

Finanšu ministrs Atis Slakteris (TP) ceturtdien sēdes laikā no Saeimas tribīnes gan aicināja I. Rimšēviču veikt atalgojuma samazinājumu savā iestādē. Savukārt premjers Ivars Godmanis (LPP/LC), skaidrojot, kāpēc lūdzis no likumprojekta par algu samazināšanu izņemt LB, atzina, ka LB "neatkarība un darbības autonomija ir ļoti svarīga lieta", tāpēc panākta vienošanās ar LB vadību, ka tās atalgojums netiks regulēts ar speciālu likumu. Vienlaikus I. Godmanis uzsvēra, ka viņi ar I. Rimšēviču vienojušies, ka LB ievēros valdības nostāju un patstāvīgi lems par izdevumu ierobežošanu, tai skaitā par atalgojuma samazināšanu.

Jau vēstīts, ka likumprojekts Par valsts vai pašvaldības institūciju amatpersonu atlīdzību 2009.gadā neparedz samazināt to vadītāju algas, kuras ir zemākas par divkāršu valstī noteikto minimālo mēnešalgu.


(papildināta ar pirmo rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas