Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

papildināta - Latvijas iedzīvotājs no prāmja iekrīt jūrā

Otrdien īsi pirms plkst. 22:30 pēc Latvijas laika no igauņu rēderejas Tallink prāmja Silja Festival, kurš devies ceļā no Stokholmas uz Rīgu, jūrā iekritis Latvijas pilsonis, vēsta zviedru laikraksts Svenska Dagbladet. Pēc divu stundu nesekmīgas meklēšanas glābšanas darbi tika pārtraukti. Tallink pārstāve Baiba Muceniece apstiprināja, ka šāds incidents uz kuģa noticis.

Šodien prāmis ienācis ar aptuveni 45 minūšu nokavēšanos, bet vakarā uz Stokholmu izies pēc laika un turpmāko grafiku negadījums neietekmēs.Aculiecinieki stāstījuši, ka vīrietis bijis aptuveni 20 gadus vecs. Viņš astotajā klājā atvēris kādu no borta vārtiem, izliecies un zaudējis līdzsvaru. Par notikušo uzreiz tika informēts kapteinis un kuģis atgriezās vietā, kur vīrietis iekrita jūrā. Glābšanas darbos iesaistījās divi helikopteri no Stokholmas un Visbijas, lidmašīna no Krasta apsardzes dienesta, tāpat meklēšanā piedalījās arī divi netālu esošie komerckuģi, raksta zviedru avīze _Dagens Nyheter_.Kaut gan negadījuma vietā nav spēcīgu straumju un vēja ātrums bija salīdzinoši neliels – tikai 7-8 metri sekundē, tomēr divu stundu laikā rezultāti bija nesekmīgi. Glābēji pieļauj, ka vīrietis, saskaroties ar ūdeni, zaudējis samaņu, jo kritiens bija aptuveni no 20 metru augstuma. Plkst. 00:46 pēc Latvijas laika Gēteborgas jūras glābšanas centrs, kas koordinēja glābšanas darbus, slēdza glābšanas operāciju bez rezultātiem. Plkst. vienos prāmis turpināja ceļu no Stokholmas un Rīgu.

B. Muceniece nevarēja pateikt, vai pazudušās personas tuvinieki informēti par notikušo negadījumu. Valsts policija Dienai norādīja, ka pagaidām vēl nav zināms, vai lietu izmeklēs Latvijas puse. "Teritoriālās nodaļas darbinieki dosies uz ostu, pieņems paskaidrojumu no kuģa kapteiņu, kas un kā noticis un tikai pēc tam varēs spriest, kas īsti bijis un kas šo lietu izmeklēs," norāda Valsts policijas pārstāvis Aigars Bērziņš.

Pēcāk aģentūrai LETA A. Bērziņš norādīja, ka policija ir noskaidrojusi lietas apstākļus, kā arī bojā gājušā personību. Pēc Bērziņa teiktā, vīrietis bijis aptuveni 30 gadus vecs.

Policija ir apkopojusi sākotnējo informāciju, bet patlaban nav skaidrs, vai tiks sākts kriminālprocess par šo negadījumu un kas to izmeklēs. Bērziņš norādīja, ka situācija ir neskaidra, jo negadījums noticis Zviedrijas ūdeņos, prāmis pieder igauņiem, bet pazudušais ir latvietis.


(papildināta pēdējā rindkopa)

Top komentāri

..
.
nezinu, nezinu. mēs novērojām kaut ko pavisam citu, jo daļa no viņiem [a la mazgadīgie no 18 - 20, protams, pēc juridiskās definīcijas viņi nav mazgadīgie ] bija mūsu blakus kajītēs un par skaidrā esošiem es viņus nenosauktu. vispār šaubos, vai uz šī prāmja bija daudz cilvēku, kas nebija dzēruši. kā somi šo maršrutu dēvē "drunken ferry". šajā ziņā pilnībā piekrītu, ka uz prāmja jaunākus par 21 laist nevajadzētu, kā tas ir, ja nemaldos, kad brauc uz Somiju vai Zviedriju no Tallinas. Diemžēl smaga mācība visiem, ceru, ka klases/studiju biedri to spēs pārdzīvot un sevi tajā visā nevainot. Lai gan mūs ar šo notikumu vieno tikai pats prāmis un laiks, žēl bija noskatīties uz meitenēm, kas operācijas laikā skraidīja turpu šurpu saraudātām acīm.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas