Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

papildināta - Lembergs juniors tiesā piesaka noraidījumu prokuroriem

Apsūdzētā Ventspils mēra Aivara Lemberga dēls Anrijs ceturtdien tiesā negaidīti iesniedza noraidījumu diviem no četriem prokuroriem - Jānim Ilsteram un Ilgai Paeglei. Anrijs Lembergs tāpat kā tēvs lietā apsūdzēts sevišķi smagos noziegumos, arī par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju.

Lūgums pamatots ar to, ka trešdien abi prokurori Lembergam junioram aizrādījuši par noteiktā drošības līdzekļa pārkāpšanu - sarunu tiesas zālē ar tēvu Aivaru, Dienu informēja tiesā.

Līdz ar to tiesas sēdē izsludināts pārtraukums līdz rītdienai, kad tiesnesis Boriss Geimans paziņos lēmumu, vai pieņemt noraidījumu. Iepriekš bija paredzēts, ka šodien beigsies lūgumu iesniegšana, un tiesa varēs sākt lietas izskatīšanu pēc būtības.

Prokuroriem pieteikts noraidījums, jo vakar pirms tiesas sēdes sākuma Anrijs sarunājies ar tēvu. Prokurore Paegle skaļi izteikusi repliku, vai netiek pārkāpts drošības līdzeklis. Izcēlusies vārdu pārmaiņa starp Lembergiem un prokurori, TV3 ziņās par to bijis vesels sižets, lūguma saturu atstāstīja tiesas pārstāve Inese Auniņa. Advokāts A.Leimanis uzskata, ka prokuratūra ļoti labi zina, ka drošības līdzeklis - tēvam tikties ar dēlu, ir atcelts. Līdz ar to viņiem nav liegts sarunāties, advokāta pausto citēja I.Auniņa.

Prokurori vakardienas notikumus nekomentē.

Iespējams, ka šādi Lembergi izmanto pat vismazāko ieganstu, lai mēģinātu panākt prokuroru nomaiņu. Tas nozīmētu būtisku lietas novilcināšanu apjomīgo lietas materiālu dēļ.

Šī ir otrā reize, kad lietā pieteikts noraidījums prokuroriem.

(papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Lietas aizkulises

Lembergi tiesu turpina bombardēt ar lūgumiem

Lembergam neizdodas noraidījums

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas